Home > S1

zaterdag 17 maart: SC Loppersum 1 - ONR 1

Thu 14 Mar, 15:49

Of: no gutts, no glory

Deze wedstrijd was voor ons van belang. Bij winst zouden we Loppersum voorbij gaan en zo weer dicht bij de top 5 komen en het gat met de middenmoot vergroten. De thuiswedstrijd werd helaas nipt met 1-2 verloren dus hadden we vandaag wat goed te maken. De eerste 5 minuten waren wat gezapig van beide kanten. Niet veel later moest Hein voor het eerst voorkomen dat Loppersum gevaarlijk werd. Met een goeie verdedigende actie verwerkt hij de bal tot corner. De corner wordt goed door Jelmer verdedigd zodat ONR nu aan de opbouw van een aanval kan beginnen. De bal komt uiteindelijk terecht Leon en via Hein kan de verdediger van Loppersum de bal over de achterlijn werken. De corner die daarop volgt wordt door Loppersum uitverdedigd. Met een counter probeert Loppersum gevaarlijk te worden maar door een prima actie van Wouter wordt deze aanval onschadelijk gemaakt. De volgende kans voor ONR is van Rens die uit een vrije bal van Danel de bal maar net naast de goal kopt. We blijven proberen een goal te forceren maar we worden door te gehaast wat te spelen wat slordig in ons spel. Maar de kansen blijven komen. Een goeie pass van Tim komt bij Leon terecht die daarna hard uit haalt. Het schot mist echter de juiste richting zodat de bal recht in de handen van de keeper komt. In de 20e minuut gaat Bram zijn directe tegenstander voorbij, Tim loopt zich goed vrij, krijgt de bal van Bram maar ziet jammer genoeg zijn schot via een verdediger van Loppersum net over het doel heen gaan. De corner van Sander wordt door de spitsen van ons gemist zodat Loppersum weer kan beginnen aan een aanval. Ver komen ze er niet mee want op het middenveld wordt de bal door Bram onderschept. Tim snelt met een mooie actie zijn man voorbij maar ziet zijn doelpoging echt net voorlangs gaan. Loppersum lijkt daarna nog gevaarlijk te worden maar de bal zeilt meters op het doel van Klaas heen. Loppersum lijkt een paar minuten later door slordig bal verlies van ons weer gevaarlijk te worden maar door een prima loop actie van Hein loopt de aanvaller van Loppersum zich vast en veroveren wij de bal weer. Veel noemenswaardige momenten vonden daarna niet meer plaats. De laatste echte mogelijkheid voor rust van ONR kwam op naam van Tim die uit de draai, na een goeie pass van Leon, op doel schoot maar de bal miste de juiste snelheid zodat die eenvoudig door hun keeper kon worden gepakt.

Het is Loppersum dat in de 46e minuut al een dot van een kans krijgt. Uit een corner, wordt de bal op doel gekopt maar Klaas pakt de bal met een katachtige reactie nog net voor de doellijn. Loppersum blijkt beter uit de kleedkamer te zijn gekomen dan ONR. Als door niet goed wegwerken de bal hoog voor het doel wordt voor gegeven staat de verdediging niet goed bij ONR en wordt de bal in het doel van Klaas gekopt: 1-0 ( 48.). We proberen te de gelijkmaker te scoren maar het spel is te onzorgvuldig om te gevaarlijk te worden. De volgende kans is voor Loppersum in de 55e minuut als ze een corner mogen nemen na goed verdedigen van Camiel. De corner wordt nu wel goed weg gewerkt door Rens. Het lijkt wel alsof ONR is lam geslagen door de tegen goal want even lijkt niks meer te lukken. Maar verdedigend staan we wel goed. Toch moet Wouter met een overtreding voorkomen dat de spits van Loppersum gevaarlijk lijkt door te breken. Hij incasseert hier voor wel de gele kaart en moet helaas zelf ook geblesseerd van het veld en wordt vervangen door Anko. Vlak daarna wordt Danel vervangen door Hendrik. We proberen weer de 2e bal en meer duels te winnen en daar slagen we dan ook beter in. Met de net in het veld gekomen Mitchell voor Leon proberen we de gelijkmaker te scoren. Twintig minuten voor tijd krijgt Tim het op zijn heupen. Met een actie gaat hij zijn man voorbij, na een pass van Hendrik, maar hij wordt onreglementair gestuit en dus mag Bram de toegekende vrije bal nemen. Bram zet de bal prima voor maar deze wordt net op tijd door de verdediging van Loppersum onderschept en tot hoekschop verwerkt. De corner van Sander wordt slecht door Loppersum verdedigd zodat we weer snel balbezit krijgen. Een goeie pass van Camiel bereikt de mee opgekomen Rens. Het schot van Rens gaat jammer genoeg maar net voor langs. Door goed verdedigen van Camiel voorkomt hij dat een voorzet van Loppersum gevaarlijk wordt voor het doel van Klaas. Hij kan de corner echter niet voorkomen. Tot 2x toe is het Klaas die redding brengt en zo de 2-0 voorkomt. In de 87e minuut krijgen we op een goede plek, 18 meter voor het doel, een vrije bal na een overtreding op Mitchell. De vrije trap van Anko gaat maar rakelings naast zodat het helaas bij 1-0 voor Loppersum blijft.

We willen langs deze weg nog alle supporters bedanken voor de aanmoedigingen! De volgende wedstrijd betreft een thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen Fitboys.

De spelers waren : Klaas Kleiker, Wouter Bloemendal ( 62. Anko vd Knaap ), Rens vd Knaap, Sander Ottens, Jelmer Fierstra, Camiel Gerlach, Hein Luinstra, Bram Gootjes, Danel Strijker ( 66. Hendrik Rozema ), Tim vd Meulen, Leon Schievels ( 68. Mitchell “Churandy” Schievels. )

Bank: Jeroen Westra.