S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

zaterdag 20 april 2013: Omlandia 1 - ONR 1, 6-0

Mon 22 Apr, 11:49

Of: Omlandia is de terechte kampioen in 2J

Omlandia kon bij winst op ons en bij puntverlies van Drenthina, kampioen worden. Het begin van ONR was nog best redelijk. Al kwamen we wel in de 7e minuut op achterstand doordat Harmjan uit een corner van Omlandia de bal in eigen doel kopte. Met een goeie actie gaat Frank in de 14e minuut zijn tegenstander voorbij en gaat vanaf de achterlijn de 16 in. Zijn voorzet komt terecht bij Leon maar hij raakt de bal verkeerd. Een minuut later komt Wouter mee op vanaf de zijkant en na een goeie combinatie met Hendrik komt de bal bij Leon die zijn schot maar net naast ziet gaan.

Omlandia is een erg goed voetballende ploeg en ze laten ook zien dat ze terecht op de 1e plaats staan. Dat blijkt ook maar weer eens in de 23 minuut. Na balverlies op onze linkerkant wordt de bal in onze 16 ingespeeld. Hendrik kopt de bal nog weg maar uit de rebound scoort Omlandia 2-0. Met een sliding op de bal voorkomt Rens nog even later dat er een voorzet kan worden gegeven. De corner wordt door Omlandia spits Jeroen Haan naast gekopt. Een kwartier voor rust pakt Marten ( hij verving de geblesseerde Klaas ) een goed ingeschoten vrije bal van Omlandia. Omlandia is duidelijk wat sterker. Het spel van beide ploegen is niet slecht maar Omlandia voetbalt gewoon makkelijker. Vlak voor het scheiden van de markt krijgt ONR nog een goede kans na een 1-2 tussen Bram en Frank maar de keeper van Omlandia komt goed zijn doel uit en maakt deze kans onschadelijk zodat we met een 2-0 achterstand gaan rusten.

Direct na het begin van de 2e helft komt Omlandia eruit met een snelle aanval. Marten pakt de bal klemvast na een hard schot van de aanvaller van Omlandia. Vlak daarna onderschept Bram, na goed door jagen van Hein, de bal op het middenveld. Leon krijgt de bal en schiet hard op het doel maar met een mooie save tikt de doelman van Omlandia de bal over de kruising. De corner van ONR wordt goed de verdedigers van Omlandia opgeruimd. Even later is het toch Omlandia dat scoort. Na een snelle combinatie is het topscoorder Jeroen Haan die vanaf 17 meter hard uithaalt en de bal achter Marten schiet: 3-0 (49.). Een paar minuten later voorkomt Marten, door snel uit zijn doel te komen, met een prima redding nog de 4-0.

ONR laat het er niet bij zitten en probeert nog de ere treffer te scoren. Na een goed opbouw van ONR komt Hendrik in balbezit en hij geeft een mooie breedtepass op Sander die vervolgens Bram aanspeelt. Het schot van Bram wordt gekraakt en gaat over de achterlijn via een verdediger. Uit de corner van Hendrik krijgt Danel een schietkans maar zijn schot gaat helaas ruim naast. Net als ONR denkt weer goed in de wedstrijd te komen door het creëren van enkele goed kansen maakt Omlandia aan alle illusies een eind. Een aanvaller van Omlandia bereikt de achterlijn en snijdt de 16 in, geeft de bal goed voor en bal wordt van dichtbij binnen getikt: 4-0 ( 56.)

In de 64e minuut wordt Rens vervangen door Jeroen. Omlandia is duidelijk een maatje te groot voor ONR. Veel kansen krijgt ONR ook niet meer. In de 70e minuut pakt Marten nog prima een vrije bal van Omlandia. Maar hij is 10 minuten voor het einde kansloos als Omlandia de 5-0 laat aantekenen. ONR is het dan een beetje kwijt en vlot daarna scoort Omlandia ook nog de 6-0 waarmee de wedstrijd natuurlijk gespeeld is. Door het gelijkspel van Drenthina bij De Weide is Omlandia volledig terecht de kampioen geworden in onze klasse. De ploeg speelt zeker 1e klasse waardig en heeft laten zien over erg goede kwaliteiten te beschikken. Wij feliciteren Omlandia dan ook van harte met het behaalde kampioenschap.

Voor ONR resten nog 4 wedstrijden waarin de punten gepakt moeten gaan worden. De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag. Het betreft een thuiswedstrijd tegen The Knickerbockers aanvang van deze wedstrijd is 14:30.

De spelers waren: Marten Blommers, Wouter Bloemendal, Rens vd Knaap (64. Jeroen Westra), Hein Luinstra, Danel Strijker, Harmjan Poel, Sander Ottens, Hendrik Rozema, Frank Bokdam, Bram Gootjes en Leon “siepel” Schievels.

Bank: Tim vd Meulen , Mitchell “Churandy” Schievels en Danny Blaauwwiekel (reserve keeper)