Home > S1

ONR – The Knickerbockers: 0-3

Fri 26 Apr, 13:01

Of: uit een ander vaatje tappen…. De eerste wedstrijd was ook de eerste wedstrijd van de competitie tegen TKB. Die wedstrijd werd overtuigend door ONR met 1-3 gewonnen. TKB was voor deze wedstrijd al 8 wedstrijden ongeslagen. Dus het zou een lastige opgave worden om TKB te verslaan. Het begin was direct voor TKB. Een aanval van TKB wordt na een goede voorzet achter Marten gekopt: 0-1 (4.). De eerste 30 minuten speelden we toch wat te afwachtend. Op een vrije trap van Rens of een actie van Hendrik na, gebeurde er niet veel op het sportpark aan de hullenweg. In de 37e minuut gaat Hendrik met een actie zijn man voorbij en speelt hij Leon aan die op zijn beurt een voorzet geeft. De bal bereikt de vrij staande Danel net niet en dus kan TKB weer opbouwen.

Dit TKB was een totaal ander TKB dan de eerste wedstrijd. Met veel meer fysieke kracht en betere passing was dit ook goed te zien. ONR komt nog goed weg als even later een schot van TKB op de lat uiteen spat. Vlak voor rust laat ONR zien dat het zeker wel aardig kan voetballen. Na een combinatie tussen Danel en Leon, wordt Tim bereikt die een 1-2 aan gaat met Leon die vervolgens een prima voorzet afgeeft op Bram die bij de rand 16 vrij staat. Bram wordt echter goed verdedigd door TKB zodat jammer genoeg hier niet meer uit kwam. Een hoekschop van TKB wordt vlak voor rust nog door Rens uitverdedigd maar TKB houdt bal bezit. Uit de aanval van TKB komt de bal, na een voorzet, terecht bij de TKB spits die voor Sander is gekomen en die spits scoort op slag van rust de 0-2. (45.).

Bij het begin van de 2e helft zijn Bram en Sander achtergebleven in de kleedkamer en zij werden vervangen door Wouter en Camiel. ONR komt nu wel goed uit de kleedkamer. Al is de eerste goede kans wel voor TKB als de bal na een steekpass maar net voorlangs het doel van Marten gaat. Na een kwartier komt er dan toch wat meer venijn in het spel van ONR. Na een pass van Leon op Tim gaat Tim goed door de 16 in. Hij wordt echt goed verdedigd door zijn tegenstander zodat ONR een corner mag nemen. De hoekschop van Danel wordt goed verdedigd door TKB zodat de aansluitingstreffer nog op zich laat wachten.

Vlak daarna krijgt Leon de bal, na een pass van Wouter, en die speelt Hein in die vervolgens te zwak schiet om voor enig gevaar te zorgen. In de 68e minuut wordt de moe gestreden Hendrik vervangen door Frank. Na een goede combinatie tussen Hein en Jelmer wordt Tim bereikt die met een prima voorzet Jelmer een goede kans geeft, maar Jelmer kopt snoeihard op de lat. Veel kansen krijgt ONR daarna niet meer. TKB laat zien dat het een goede voetballende ploeg is en het ONR lastig maakt.

Vlak voor tijd mist Harmjan de bal en de aanvaller van TKB pikt de bal dankbaar op en schuift de bal langs Marten: 0-3 (89.). Even later voorkomt Camiel nog wel met een mooie redding op de lijn de 0-4. Zodat ONR teleurgesteld met een 0-3 nederlaag van het veld gaat.

De volgende wedstrijd betreft weer een thuis wedstrijd en die is op zaterdag 4 mei aanstaande tegen Fit Boys. Aftrap is zoals altijd om 14:30. We hopen dan weer veel supporters te mogen begroeten op ons complex om ons naar de 3 punten toe te schreeuwen!

De spelers waren: Marten Blommers, Rens vd Knaap, Jelmer Fierstra, Sander Ottens ( 45. Wouter Bloemendal), Harmjan Poel, Danel Strijker, Hein Luinstra, Hendrik Rozema ( 68. Frank Bokdam), Leon Schievels, Bram Gootjes ( 45. Camiel Gerlach), Tim vd Meulen.

Bank : Danny Blaauwwiekel (reserve keeper), Jeroen Westra.