Home > S2

Bekerwedstrijd ONR 2 Zwaagwesteinde 3, 5-2 (rust 3-1)

Sat 25 Aug, 10:16

Stonden we vorige week met stralend weer op het voetbalveld. Vandaag was het een stuk wisselvalliger. Na enige logistieke problemen bij Zwaagwesteinde, die we soepel hebben opgelost, kon de wedstrijd iets later beginnen.

ONR werd, bij afwezigheid van Hans, vandaag gecoacht door Rien. De eerste helft begon aardig. ONR voetbalde en Zwaagwesteinde probeerde met de lange haal de bal naar voren te spelen. Het was Jelte die in de 12e minuut de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Met een hakje achter zijn standbeen langs verdween de bal in het doel. ONR bleef het meeste balbezit houden. Via combinaties werd geprobeerd om gevaarlijk te worden. In de 24 e minuut was het Tim die op doel schot. Zijn schot werd geblokt. De bal kwam hierna bij Frank die flink uithaalde en zo de 2-0 op het scorebord wist te zetten. In een wat mindere fase van ONR, wist Zwaagwesteinde richting ons doel te gaan. Iets buiten het strafschopgebied werd een overtreding gemaakt, zodat Zwaagwesteinde een vrije trap kreeg. Deze werd goed genomen en ging over de muur het doel in, 2-1. Dit gaf de tegenstander weer enige moed. Niet lang daarna wisten ze de bal voor te zetten de kopbal op doel kon gelukkig door Marten weggewerkt worden. ONR pakte hierna het spel weer wat meer op. In de 38e minuut was het, de mee naar voor gegane, Marco die van buiten de 16 meter zich niet bedacht en de bal loeihard in de bovenhoek van het doel wist te schieten, 3-1. Met deze stand werd de rust bereikt.

De 2e helft werd dor ONR niet goed begonnen. Veel passes kwamen niet aan. De scherpet was even weg. Gelukkig bracht dit geen gevaar van Zwaagwesteinde. Na enige schoten op doel die over dan wel naast gingen, was het in de 81e minuut Tim die de 4-1 op het scorebord wist te zetten. Niet lang daarna wist Jelte zijn schot via de paal gekeerd. Tim was alert en schoot de 5-1 binnen. Ook Frank wist de paal nog een keer te vinden. In de slotminuut ging Zwaagwesteinde nog in de aanval. Ook bij hen kwam het schot op de paal. Een vrij staande speler wist de bal nog binnen te schieten, 5-2. Dit was tevens de eindstand. Zo konden er in de bekercompetitie wederom 3 punten worden bijgeschreven bij ONR. Een goede start van het seizoen. Dinsdag 28 augustus staat de 3e bekerwedstrijd op het programma. Dit keer uit tegen de Griffioen 2.

Opstelling: Marten, Sander, Marco (Bart), Jordy, Tom B (Klaas), Michel, Wouter (Erik), Anko, Frank, Jelte en Tim