Sp Zweeloo 2 - ONR 2

Sat 09 Feb, 17:25

maker van de eerste twee doelpunten.

ONR krijgt te weinig.

Na 3 maanden winterstop liet het weer het eindelijk weer toe dat er gevoetbald kon worden. Afgelopen donderdag was er goed getraind door het team zodat we vol goede moed de ris naar Zweeloo begonnen. Helaas moesten we Jordy (aangesloten bij 1e), Michel (geblesseerd) en Don (geblesseerd) in Roden achter laten. Gelukkig kon Tom Bijen mee zodat we met 13 spelers op pad konden. Vooraf werd door Hans aangegeven om gelijk druk te zetten en de tegenstander zoveel mogelijk op de eigen helft te houden. Vanaf de aftrap liet ONR zien wat de bedoeling was. Er werd aardig gevoetbald. De tegenstander werd onder druk gezet. In de 13e minuut kon Anko de bal doorkoppen op Sander. Hij wist de bal het doel in te koppen, 0-1. ONR kwam steeds beter in het spel en had de controle over de wedstrijd. In de 34e minuut was het weer Anko die Sander wist te vinden. Met buitenkantje voet wist hij, wederom, de bal in het net te leggen, 0-2. ONR bleef doorgaan. Toch was het Zweeloo die de aansluitingstreffer wist te maken met een dwarrelgoal vanaf afstand zetten ze de 1-2 op het scorebord. Zo’n 5 minuten later nam de scheidsrechter niet het vlagsignaal voor buitenspel over en wist Zweeloo de 2-2 te maken. Hiermee werd ook de rust bereikt.

In de rust werd aangegeven dat er op dezelfde wijze doorgespeeld moest worden. ONR begon dan ook goed aan de 2e helft. Anko wist in de 47e minuut Matthijs te vinden. Hij schoot met een prima schot de bal tegen de touwen, 2-3. ONR bleef proberen om verder uit te lopen.helaas werd er niet echt meegewerkt door de scheidsrechter. De doorgebroken Matthijs werd dusdanig gehinderd dat er geen voordeel uit kwam en er dus gefloten had moeten worden en er alsnog een vrije trap gegeven had moeten worden. Ook een, door een veldspeler, klemvast gepakte bal binnen de 16 leverde geen strafschop in. Wel wist Zweeloo de 3-3 op het scorebord te zetten. Hiermee werd ook de wedstrijd beëindigd.

Gezien het speloverwicht kreeg ONR hiermee te weinig. Het spel geeft voldoende positieve aanknopingspunten voor het vervolg van de competitie.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Sc Angelslo.

Opstelling: Marten, Leon (’65, Tom), Gerard, Jasper, Lars, Gert Jan, Erik, Anko, Matthijs, Jelte, Sander