Home > S2

ONR 2 - BSVV 2, 3-2 (rust 2-1)

Sat 08 Sep, 13:54

Verdiend of onverdiend, 3 punten

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Voor de wedstrijd mochten we de inloopsweaters ontvangen van onze sponsor. Snackbar ‘de Smulpaap’ heeft ons voorzien van prachtige inloopsweaters. Zo zien we er ok voor de wedstrijd goed uit.

In de wedstrijd tegen BSVV konden we niet beschikken over ons centrale verdedigingsduo, Marco en Jordy. Gerard en Gert Jan namen de centrale posities achterin voor hun rekening. Leon op links en Lars mocht op rechts achterin beginnen. Voor hem de eerste wedstrijd van het seizoen. Het was dus even wennen aan elkaar. Dat bleek ook aan het begin van de wedstrijd. BSVV had zich voorgenomen om vanaf de aftrap scherp op onze huid te zitten. Dat lukte ze zeker het eerste kwartier. ONR liet zich in deze periode wat overlopen. Er waren ook veel verkeerde passes. Na 10 minuten was het dan ook BSVV die een prima aanval had en de 0-1 maakte. Hierna bleef BSVV goed doorgaan. Gelukkig voor ONR stond hun vizier niet scherp genoeg. Veel ballen gingen over een naast. Na ongeveer een kwartier nam ONR het spel wat meer over. In de 20e minuut veroverde Jelte de bal op het middenveld en wist Marnix aan te spelen. Marnix ging goed door en zette de 1-1 op het scorebord. Jeroen Westra kon niet verder en werd vervangen door Jeroen Visscher. Jeroen Visscher nam de positie achterin over ven Gerard en die ging vanaf het middenveld spelen. Het spel golfde wat meer heen en weer. De betere kansen waren voor BSVV. Gelukkig stond Marten een uitstekende wedstrijd te keepen. In elke één op één situatie was hij de winnende speler. Hiermee hield hij ONR op de been. Een paar minuten voor de rust was het Anko die een ‘luie’ pass gaf op Erik. Hij bedacht zich niet en zette de 2-1 op het scorebord. Met deze stand kon de thee worden opgezocht.

In de rust werd Matthijs gewisseld voor Sander. Ook de 2e helft begon BSVV sterk. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor hen. Bij het afmaken van de kansen zagen we een zelfde beeld als in de eerste helft. De ballen gingen naast, over of Marten stond in de weg. ONR creëerde wel wat mogelijkheden maar wist ook niet te scoren. Na 60 minuten spelen kon Jelte niet verder. Voor hem kwam Jasper het veld in. In de 70e minuut kreeg BSVV een vrije trap op het middenveld. Deze werd snel genomen met een steekpass binnendoor. ONR stond hierbij niet echt goed op te letten. DE BSVV-speler kon alleen op Marten af en wist dit keer wel te scoren, 2-2. ONR zette de tegenstander wel wat meer vast op hun eigen helft. In de 80e minuut wilde Lars een bal inkoppen in het strafschopgebied. Hierbij werd hij in de rug gelopen door een BSVV-speler. De scheidsrechter aarzelde niet en wees direct naar de penaltystip. Anko ging achter de bal staan en schoot de bal prima binnen, 2-3. De laatste 10 minuten waren nog spannend. BSVV zette nog aan om de gelijkmaker te maken. In de 84e minuut trok Leon een tegenstander naar de grond in het strafschopgebied. Ook nu was de scheidsrechter onverbiddelijk en wees naar de penaltystip. Dit bracht voor BSVV de grootste kans op de gelijkmaker. Helaas voor hen stond ook nu Marten in de weg. Hij wist zich voldoende uit te strekken om de bal naast te tikken. BSVV werd er moedeloos van. De laatste 6 minuten brachten geen verdere mogelijkheden meer. Bij het eindsignaal kon heel ONR weer rustig ademhalen. Het was een zwaar bevochte overwinning. Of de overwinning verdiend was zullen de meningen verdeeld over zijn. ONR mocht blij zijn dat Marten uitstekend stond te keepen en zo als matchwinnaar van het veld kon gaan.

De eerste overwinning is een feit. Het spel was nog niet wat het zijn moet. De drie punten moeten het vertrouwen geven dat we met strijd met en voor elkaar en  voor iedere meter wat kunnen bereiken met elkaar.

Opstelling: Marten, Leon, Gerard, Gert Jan, Lars, Matthijs (Sander), Jeroen W (Jeroen V), Anko, Marnix, Erik en Jelte (Jasper)