ONR 2 - Gorecht 2, 2-4 (rust 1-0)

Sat 29 Sep, 14:12

Wel jarig, geen ONR cadeau.

ONR geeft Sander niet het gewenste verjaardagscadeau.

Met prima weer op een goed veld mocht ONR aantreden tegen Gorecht. Helaas was Anko te ziek om te kunnen voetballen. Merijn sloot nog aan om toch drie wissels te hebben. Hans had besloten om vanuit een ander systeem te gaan spelen. Aan het begin van de eerste helft bleek dat ook wel even wennen te zijn. Het was even zoeken naar elkaar, maar dat ging steeds beter. Het was wel Gorecht die de eerste kans in de wedstrijd kreeg. Een vrije bal werd uitstekend door Marten uit de rechter bovenhoek getikt. Hierna kon hij de bal oppakken. De eerste waarschuwing was hiermee uitgedeeld aan ONR. De verdediging deed uitstekend zijn werk in deze fase. Waar Gorecht dacht gevaarlijk te worden wisten de verdedigers goed in te grijpen. In de 9e minuut kreeg Michel de bal op links. Hij zag Marnix vrij voor het doel staan en gaf de bal af aan hem. Marnix liet zich deze kans niet ontnemen en schoot de bal goed in, 1-0. Hierna golfde het spel wat heen en weer zonder dat er echt grote kansen ontstonden. Pas in de 30e minuut was er weer een goede kans. De bal komt bij Jelte terecht. Helaas kwam zijn inzet in de handen van de keeper terecht. In de 39e minuut kreeg Gorecht een vrije bal op de hoek van de 16-meter. De vrije trap werd goed weggewerkt door ONR. Een paar minuten voor rust wordt Marnix weggestuurd uit een counter. Via links komt hij bij de goal. Hij schiet de bal, helaas, voorlangs. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

In de 48e minuut mocht Marco een vrije trap nemen. Hij gaf deze bal goed voor. Via Marnix komt de bal bij Matthijs. Hij denkt niet na en rondt prima af, 2-0. Zo leek er voor ONR geen vuiltje aan de lucht. In de 50e minuut ging Michel alleen op de keeper af. Zijn schot ging recht op de keeper af. Niet lang hierna wist Gorecht de 2-1 te scoren. Hierdoor sloop er blijkbaar toch de nodige spanning weer bij ONR in het spel. Dat bleek ook al snel toen Gorecht 2 minuten later de 2-2 wist te maken. In de 57e minuut kwam, de jarige, Sander in het veld voor Matthijs. Drie minuten later liet Gert Jan zich wisselen voor Lars. Nog geen minuut later kwam Merijn er in voor Marco. Hiermee was ONR ook door de wisselspelers heen. ONR was de gelijkmaker nog niet te boven gekomen. In de 70e minuut kwam Gorecht op een 2-3 voorsprong. Zes minuten later was het weer raak voor Gorecht, 2-4. Net daarvoor was Lars uitgegleden en moest  met een blessure van het veld af. Zo kwam ONR met 10 man te staan. Toch nam ONR wel weer het initiatief om de aanval te zoeken. Sander zag een schot op doel van hem net over gaan. In de 80e minuut moest ook Erik met een blessure van het veld. Zo kwamen we met ONR op 9 man in het veld. ONR probeerde het nog wel, mar gescoord werd er door beide teams niet meer.

Opstelling: Marten Blommers, Gert Jan Dam (60e, Lars v/d Vlugt), Marco Fokkema (61e, Merijn Strijker), Jasper Klein, Leon Lammers, Erik Kloosterman, Gerard Booij, Jelte Teitsma, Matthijs Dijkema