ONR 2 - Haulerwijkse Boys 2, 2-2 (rust 1-0)

Sat 15 Sep, 09:16

Lars in aktie.

ONR geeft overwinning onnodig uit handen.

Met een brede selectie konden we deze zaterdag aan de wedstrijd beginnen. De selectie was iets ingekrompen door de zoekmelding van Marnix. Ondanks zijn afmelding had Hans een ruime keus uit 15 spelers. Daar er door, bijna, alle spelers de nodige trainingsarbeid was geleverd in de afgelopen week moest hij, eindelijk, wat lastigere keuzes maken.

ONR begon goed aan de wedstrijd. Al vanaf de start had Matthijs een prima loopaktie aan de rechterkant. Zijn voorzet ging helaas voor de goal langs. Niet lang daarna was het Michel die een goede bal op Sander gaf. Sander gaf een prima voorzet op Michel. Helaas ging zijn inzet, via een tegenstander, over de achterlijn. De hierna volgende corner leverde niks op. Na een kwartier spelen was het Sander die de bal goed klaar legde voor de goal. Lars kon de bal niet goed raken en Michel schoot de bal tegen de keeper aan. Een paar minuten later was het een vrije bal, die door Lars genomen werd. Helaas voor ons wist de keeper de bal te pakken. De volgende mogelijkheid werd prima opgebouwd door Gert Jan en Matthijs. Gert Jan speelde de bal af op Sander. Zijn schot ging over. Haulerwijkse Boys probeerde met lange ballen naar voren in de richting van het doel te komen. Onze verdediging stond prima en gaf weinig weg. Wel zag een Haulerwijkse speler zijn schot afketsen op de paal. Na een half uur spelen krijgt ONR een vrije trap iets buiten het strafschopgebied. Het schot van Anko werd aangeraakt en ging daardoor naast. In de 37e minuut was het dan eindelijk raak. Sander krijgt de bal op links. Hij gaf een goede voorzet op Michel. Michel gaf de bal af aan Gert Jan die de 1-0 binnen wist te schieten. Met deze stand kon de thee opgezocht worden.

In de rust was er een simpele conclusie. Over het spel konden we tevreden zijn over de score echter niet. In de rust werd Leon gewisseld voor Don.

Aan het begin van de tweede helft leek ONR de score op te willen voeren. Al binnen twee minuten was het Matthijs die vanaf de rechterkant voorzette. Via wat tegenspelers kwam de bal bij Sander terecht. Hij kon de bal simpel en doeltreffend binnen schieten. Je zou denken dat dit ONR de nodige energie zou geven. Dit bleek echter Haulerwijkse Boys energie te geven. Zij gingen steeds meer druk zetten. ONR werd steeds slordiger. Daar waar we in de eerste helft veel kansen hadden  gecreëerd.  Lukte dat niet in de tweede helft. Het was dan ook Haulerwijkse Boys die eerst de 2-1 op het scorebord wist te zetten. En zo’n kwartier voor tijd ook nog de 2-2 wist te maken. Even dacht Haulerwijkse Boys dat ze ook het winnende doelpunt wisten te scoren. Helaas voor hen stond de scorende speler buitenspel, zodat dit doelpunt niet doorging. ONR probeerde het nog wel in de laatste minuten, maar kon helaas geen echte vuist meer maken. Zo werd het einde van de wedstrijd bereikt met een gelijkspel, 2-2.

Volgende week uit naar SC Angelslo. De eerste uitwedstrijd van het seizoen en dat in het weekend dat de Rodermarkt begint………

Opstelling: Marten Blommers, Gert Jan Dam, Gerard Booij, Jordy van Aarssen, Jasper Klein, Matthijs Dijkema, Leon Schievels (46’, Don Keupink), Anko v/d Knaap (80’, Leon Lammers), Lars v/d Vlugt, Michel Kremer (60’, Marco Fokkema) en Sander Cazemier (65’, Erik Kloosterman)