Sat 13 Oct, 13:23

3e doelpunt

ONR weet de drie punten in Roden te houden

Gelukkig kon er deze zaterdag gespeeld worden. Het was droog en het we prima voetbalweer. Zonder Matthijs en Michel moesten we de klus vandaag zien te klaren. Beide spelers waren naar het 1e overgeheveld.

Vooraf werd aangegeven dat deze wedstrijd absoluut gewonnen moest worden om de weg naar boven in te kunnen slaan. De spelers wisten dus wat hen te doen stond. Er werd dan ook goed begonnen aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut was het Leon L die met een prima aktie, over links, dor ging. Hij wist de achterlijn te halen. Hij bleef goed kijken en zag Leon S vrij voor het doel staan. Zijn assist werd dan ook uitstekend in het doel gewerkt door Leon S, 1-0. ONR bleef de bovenliggende partij. Helaas werden niet alle mogelijkheden benut, anders was een grotere stand mogelijk geweest. Pas in de 25e minuut wist Erik de 2-0 op het scorebord te zetten na een goede voorzet van Leon S. Hierna verslapte ONR wat. De linies gingen wat verder uit elkaar spelen. De buitenspelers trokken te ver naar binnen en er werd niet door iedereen goed meeverdedigd. Dit gaf Zweeloo de mogelijkheid om in de 36e minuut tegen te kunnen scoren, 1-2. Dit was eigenlijk de eerste kans die ze kregen. Met deze stand werd de rust bereikt.

In de rust werden de puntjes op de i gezet. Jasper kwam er in voor Marco die met een onwillige knie moest uitvallen. De 2e helft gaf hetzelfde beeld als van de 1e helft. ONR maakte het spel en Zweeloo probeerde met lange ballen ons doel te bereiken. Ook nu wist ONR niet alle kansen te benutten. Een schot van Jordy werd door de keeper nog uit de hoek getikt. In de 55e minuut werd Marnix gewisseld voor Sander. In de 75e minuut kwam Sander in het veld voor Erik. Het toegestroomde publiek moets wachten tot de 83e minuut voordat ze een doelpunt te zien kregen. Het was Sander die met zijn voorzet Leon S wist te bereiken. Hij aarzelde niet en schot de bal het doel in, 3-1. Met deze stand werd de wedstrijd uit gevoetbald en wist ONR drie punten bij te kunnen schrijven.

Opstelling: Marten Blommers, Gerard Booij, Marco Fokkema (46’, Jasper Klein), Jordy van Aarssen, Leon Lammers, Gert Jan Dam, Anko v/d Knaap, Leon Schievels, Marnix Troudes (55’, Sander Cazemier), Erik Kloosterman (75’, Lars v/d Vlugt), Jelte Teitsma