Sat 22 Sep, 13:33

Door: Dick

Speciaal uit Middelburg.

ONR laat weer twee punten liggen.

Afspraken maken en je aan afspraken houden dat stond wel een beetje centraal deze zaterdag. Zowel binnen als buiten het veld. Door familieomstandigheden moest Marco deze zaterdag afhaken. Andere omstandigheden zorgende ervoor dat we pas om 11.30 uur in Emmen waren. De wedstrijd begon om 12.00 uur. Op dat moment had ONR 10 spelers in het veld staan. Of de scheidsrechter en de tegenstander dat op dat moment ook door hadden weten we niet. ONR begon met z’n 10-nen goed aan de wedstrijd. Er was de nodige inzet met en voor elkaar. SC Angelslo probeerde hun snelle voorhoede spelers met lange ballen weg te sturen. ONR anticipeerde hier goed op. Het was dan ook ONR die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Met een steekpass wist jelte Marnix weg te sturen. Marnix wist de bal in de touwen te schieten, 0-1. In de 14e minuut mocht Lars een vrije trap nemen. Hij wist de bal goed vor het doel te krijgen. Leon (S) schoot de bal met een mooie volley het doel in, 0-2. Zo stond ONR binnen het kwartier, met 10 man, op 0-2. Hierna konden we de elfde man het veld in brengen. Angelslo bleef hetzelfde spelletje spelen. Over het geheel genomen stond ONR prima te verdedigen. In de 27e minuut kon Angelslo wat terug doen. Een verkeerd ingespeelde bal van Leon (L) werd door een tegenstander opgepikt. Deze kans liet Angelslo niet liggen en zo werd de 1-2 op het scorebord gezet. Niet lang daarna wist ONR de stand verder op te voeren. Leon (S) weet in de kluts de bal te v veroveren en op Michel te spelen. Hij komt alleen voor de keeper en schiet de bal prima het doel binnen, 1-3. Met deze stand kon de thee worden opgezocht.

In de tweede helft liet ONR zich wat terugzakken om gebruik te kunnen maken van onze snelle buitenspelers. Het was dan ook Angelslo die merentijds op onze helft speelde. Grote kansen bracht dit niet. Wat schoten naast en over. ONR werd wel steeds slordiger passes kwamen niet goed aan. De paar kansen die ONR wist te creëren waren, helaas, ook niet doeltreffend. Zo’n 5 minuten voor tijd mocht een tegenstander, vanuit buitenspel, door gaan de bal werd voorgezet en de 2-3 gescoord. In de ogen van de scheidsrechter stond de speler niet buitenspel. Vanuit de positie van de vlaggenist, die op één lijn stond, was dit een duidelijk geval van buitenspel.

In de laatste minuut wist ONR de bal niet uit de verdediging weg te krijgen. Een Angelsloer bedacht zich niet en zette de 3-3 op het scorebord. Dit was ook de einduitslag.

ONR heeft het, zeker in de tweede helft, aan zichzelf te wijten dat het niet met drie punten naar huis kon gaan. Over de oorzaken hiervan mag een ieder deze week nadenken. Het is de 2e wedstrijd op rij waar een voorsprong onnodig wordt weggegeven. Volgende week zaterdag de thuiswedstrijd tegen Gorecht 2. Laten we hopen dat iedereen dan weer fris is.

Opstelling: Marten Blommers, Leon Lammers, Jordy v. Aarsen, Gert Jan Dam, Lars v/d Vlugt, Matthijs Dijkema, Leon Schievels, Anko v/d Knaap, Marnix Troudes, Erik Kloosterman (20’, Michel Kremer) en Jelte Teitsma (’65, Sander Cazemier)