Sat 25 Feb, 19:27

Door: Dick

Gert Jan maakte het winnende doelpunt.

ONR neemt de drie punten mee naar huis.

Al een paar keer was deze wedstrijd vastgesteld en kon deze niet doorgaan. Vandaag werd de wedstrijd dan eindelijk gespeeld. Dit was dus ook de eerste wedstrijd na de winterstop. De groet vraag vooraf was dan ook hoe het team de winterstop doorgekomen was. Het begin van de wedstrijd was veelbelovend. ONR zette de tegenstander vroeg onder druk en zette de tegenstander vast. Na zo’n 5 minuten was het Erik die goed door ging en de rechter bovenhoek wist te vinden, 0-1. ONR bleef goed doorgaan en zocht de aanval. Na wat kleine kansjes was het hans die de 0-2 op het scorebord zette. Op een gegeven moment zakt het spel van ONR wat in. Zwaagwesteinde kon wat meer richting ONR doel gaan voetballen. Vanuit een schot, van een Zwaagwesteinder, kon een speler scoren. Dat deze speler meters buitenspel stond maakte de scheidsrechter niet uit. Naar zijn mening had er eerder gevlagd moeten worden. Hiermee stond de 1-2 op het scorebord. Nog voor rust viel de gelijkmaker. Een vrije trap van Zwaagwesteinde belandde via Matthijs in het doel, 2-2. Dit was ook de ruststand.

Na rust speelde het spel zich vnl op het middenveld af. Na een aanval van ONR kon de keeper in eerste instantie redding brengen. De terugspringende bal werd door de attente Gert Jan in het doel geschoten, 2-3. Het spel ging wat op en neer, zonder dat er groet kansen werden gecreëerd. Een doorgebroken speler van Zwaarwesteinde ging alleen op Marten af. Hij bleef koel en was de 1 op 1 situatie de baas en wist de bal te veroveren. Echte grote kansen waren er niet meer voor beide teams. De eindstand was dan ook 2-3. De drie punten konden worden meegenomen naar Roden.

Opstelling: Marten, Harm Jan, Tom, Jasper (Jordy), Anne, Erik, Gert Jan, Pieter (Chris), Matthijs, Hans en Jelte