Fitboys4-ONR3 5-7

Sun 27 Nov, 22:51

Tony en Andrew vieren een goal.

ONR wint met een korfbaluitslag van Fitboys.

Onder het toeziend oog van een grote supportersschare (Dick Blommers) heeft ONR de uitwedstrijd tegen Fitboys gewonnen met 5-7.

Door wat absenties in de gelederen van ONR3 moest er gebeld, gevraagd en gepuzzeld worden. En doordat papa Jeroen vraagt aan zoon Jelmer: Ga je mee.... niet naar Rome of Parijs, maar naar Beilen en Jelmer zegt: okay, kon er met 12 man richting Beilen worden vertrokken.
Lichtpunt was ook wel dat afgelopen woensdag prima getraind was, met dank aan onze trainer Anton, zodat de basis voor een goede wedstrijd – een goede training – was gelegd.

The match en goals.
Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden. Nu is van deze match geen bewegend filmmateriaal bewaard gebleven, maar wel hele mooie foto’s van onze fotograaf Dick Blommers (dat zegt dus meer dan 1000 x 1000 woorden, zie daar kan geen stukje van uw verslaggever tegen op).

Toch een korte/lange opsomming van de gebeurtenissen van deze enerverende wedstrijd.

Snel in de wedstrijd op 0-1 door een goal van Tony na een mooie voorzet van Andrew.
Fitboys binnen enkele minuten weer op 1-1 door hun 3 mtr lange spits.
De 1-2 wordt door een speler van Fitboys binnen gewerkt na weer een goede voorzet van Andrew.
Weer kort van genoten, want Fitboys maakte rap de 2-2, wederom van die lange darm.
Daarna drukte ONR goed door, Jelmer wordt gevloerd in de 16 en Erik schiet deze penal hard in de touwen. Vlak voor rust was het wederom Erik die 2-4 op de het scoreboard bracht.

In de rust was het dan ook goed vertoeven in de kleedkamer met een 2-4 voorsprong. De thee gleed lekker door de keeltjes, Dick gaf ons nog mee om scherp te beginnen in de 2de helft en Jeroen kwam erin voor George.

Erg scherp kwam ONR niet uit de kleedkamer, want het was Fitboys wat de toon zette en snel de anschlusstreffer maakte, 3-4. Nee he........weer die lange van 3 mtr.
ONR kon daar in het begin van de 2de helft weinig tegen over zetten en tot overmaat van ramp kreeg Fitboys een mysterieuze penal en werd Jelmer voor 5 minuten naar de kant gezonden. Deze penal werd benut en zo stond het weer gelijk, 4-4.
Moet gezegd worden dat de scheids na een goed gefloten 1ste helft de 2de helft heel warrig en veel voor Fitboys floot.
Het kan zijn dat er in de rust een geestverruimend goedje in zijn thee heeft gezeten.
Pfffffffff.......eindelijk, die 3 mtr wordt gewisseld (maar......warum?)
ONR pakte de draad halverwege de 2de helft weer op, wat resulteerde in een prachtige goal van Andrew, 4-5.
Ik durf het bijna niet te schrijven, maar dit was ook weer van korte duur. Door een foutje achterin kreeg Fitboys de 5-5 cadeau.
Maar….ja maar……ONR bleef druk zetten en daar ontstonden wat aardige kansjes door. Robbert-Jan zag zijn schot net overgaan en zowel Tony als Andrew (na 2 schitterende steekpasses van Erik) faalden alleen voor de keeper.
Deze twee mannen maakte dit tegen het eind van de wedstrijd toch weer goed door de 5-6 (Tony) op aangeven van Jelmer en de 5-7 (Andrew) te scoren. Volgende de week de thuiswedstrijd tegen BSVV.

Opstelling:Marten; Jan, Peter(George), Robbert-Jan, Bert; Andrew, Jelmer, Pieter, George(Jeroen); Tony, Erik