Home > S3

ONR3-ACV6 6-4

Wed 19 Oct, 06:12

ONR3 zet ACV6 opzij

Na een rommelig begin voor de wedstrijd: spelers zoek, te laat, op de wc, voetbalschoenen verkeerd om aan ect. begon de wedstrijd uiteindelijk 10 min. Te laat.

Zo rommelig als de voorbereiding was, zo goed kwam ONR uit de startblokken. De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud of Rene H. gaf een fijne dieptepass op Tony die met een bekeken stift de keeper van ACV verschalkte en zo ONR op 1-0 zette. ONR bleef druk zetten, maar de keeper van ACV belette ONR met een paar fraaie reddingen om verder uit te lopen. Halverwege de eerste helft kreeg ACV wat meer grip op de wedstrijd en kwam een paar keer gevaarlijk voor de goal van Gert-Jan.
Maar ACV had een fout van de achterhoede van ONR nodig om de gelijkmaker binnen te tikken, 1-1. Daarna bleef het onrustig in de gelederen van ONR, waar ACV maar al te graag van profiteerde en al snel de 1-2 achter Gert-Jan binnen werkte. ONR herpakte zich weer en begon weer gevaarlijk te worden voor de goal van ACV. Door goed doorzetten van Rene H. op rechts kreeg hij de bal bij Tony die deze in de verre hoek deed belanden, 2-2. Lang kon ONR niet genieten van de gelijkmaker, want na weer een foutje lag binnen 2 min. de 2-3 in de touwen. Zo ging ONR lichtelijk teleurgesteld de rust in.

Na een tactische bespreking in de rust over ballijnpressing, omschakeling, staffelen (niet te verwarren met swaffelen) en de wisselpass. Werd Pieter op linkshalf gezet, was er thee MET suiker en werd er nog besloten wie de nr. 4 ” de zwarte parel” van ACV zal oppakken.

Zo ging ONR vlijmscherp de 2de helft in wat ook heel snel resulteerde in de 3-3. Rene H. soleerde fraai door de verdediging van ACV en sloot dit af met een buitenkantje links in de verre hoek.
Al vrij snel na de 3-3 werd een fraaie pass van Bert door Rene H. op waarde geschat en netje in de goal van ACV geplaatst, 4-3. ACV wist in deze fase van de wedstrijd niet waar ze het zoeken moesten. De verdediging van ONR stond weer als een rots in de branding onder de bezielende leiding van het centrale duo Jan en Roelf en de backs van ONR, Rene S. en Maurits bleven maar opkomen.
Waardoor het middenveld van ONR de welbekende ballijnpressing kon uitvoeren en zo nog meer druk konden zetten op de verdediging van ACV. Na een mooie combinatie op rechts kon Rene H. de bal voorgeven, waar Tony met zijn hoofd (ja…….koppen kan hij ook een beetje) de 5-3 op het scoreboard zette. ONR liet de bal rond gaan en stichtte met hier en daar een steekballetje voor veel gevaar voor de goal van ACV. George stuurde Rene H. weg op links en de lage voorzet werd door Tony in de touwen gejaagd, 6-3. Tegen het einde van de wedstrijd scoorde ACV nog de 6-4, wat tevens de eindstand was.
Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd ONR 3- HHCombi 1 op het programma. HHCombi 1 zal één groot probleem hebben…….en dat is ONR 3 (-:

Opstelling: Gert-Jan, Jan, Roelf, Rene S, Peter; Bert, Rene H,