Facebook Twitter Picasa webalbum
Home > S3
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

ONR3-RWF3 5-1

Sun 20 Nov, 13:13




Deze week stond de wedstrijd tegen Rood Wit Friesepalen op het programma. Met wederom een aantal afzeggingen zette het technisch duo alles op alles om toch een representatief elftal op de been te krijgen.  
De spelers die er deze week helaas niet bij konden zijn waren Ronald( bietencampagne), Johan ( afwezig)  en Rene (geblesseerd). Gelukkig werd “slapend lid” Tom Vegter bereid gevonden om mee te doen en vanuit de jeugd kwamen, de inmiddels door de wol geverfde, Maurits en Robert-Jan ten tonele. De begin opstelling werd daardoor als volgt: Gert-Jan tussen de palen, centraal achterin Jan en Roelf, de  backs waren Maurits en Robert-Jan. Op het middenveld begonnen v.l.n.r. George, Peter, Tom en Bert en het spitsen duo werd gevormd door Tony en Joris. De altijd (te) goudeerlijke vlaggende Jeroen wilde ook deze week  graag Tjeerd assisteren. Dit arbitrale duo kan inmiddels lezen en schrijven met elkaar. Het zonnetje scheen en het beloofde een mooie voetbal middag te worden. De wedstrijd werd, met goedkeuring van RWF,  15 minuten later begonnen dan aanvankelijk gepland dus om 12:45 uur kon er worden afgetrapt door de gasten.  

Al snel werd duidelijk dat RWF niet veel voetballend vermogen bezat. De Vele lange ballen met bestemming onbekend konden vrij eenvoudig veroverd worden. In de daarop volgende op bouw kregen de oranje hemden alle tijd en ruimte om zorgvuldig te kunnen op bouwen hetgeen al snel in de eerste kansjes resulteerde. Het was de Syrische baltovenaar George  die zijn directe tegenstander vrij eenvoudig wist uit te spelen maar daarna veelal zijn onnavolgbare acties met te weinig rendement afsloot. De altijd positief coachende Tony probeerde George te overtuigen van het feit dat samenspel wellicht tot betere resultaten zou leiden.  Dat dit niet tegen dovemans oren was gezegd bleek enkele minuten later. De bal werd wederom vrij eenvoudig door Robert veroverd en keurig bij nestor Peter ingeleverd. Laats genoemde zette met een subtiele lichaamschijnbeweging zijn tegenstander in het hemd en stuurde met een slim pasje George de diepte in. George nam de bal aan en tikte deze over de uitgelopen doelman heen.  (1-0) RWF was wakker geschud en ging op zoek naar de gelijkmaker. Doordat onze middenvelders de ruimten klein hielden  kwamen de rood witten niet aan voetballen toe. De spitsen werden kort verdedigd waardoor er geen mogelijkheden tot scoren kwam voor RWF. ONR daar in tegen ging rustig door met het goede spel. Er werden kansen gecreëerd en het was aan het aluminium te danken dat het slechts 1-0 was. Peter zag zijn inzet gekeerd door de paal en enkele minuten later was het Tony die zijn inzet op de lat zag belanden. De grootse kans was voor Bert. Een perfect afgemeten voorzet van George kon zo door hem in het lege doel worden gelopen maar met vallen en opstaan lukte het niet om de bal tegen de touwen te krijgen. Zo werd de ruststand bereikt met een 1-0 voorsprong.

Een ieder had zeer veel zin in een lekkere kop thee maar de dames in de kantine dachten daar anders over. Er was vergeten thee te zetten dus moesten de dorstige kelen nog drie kwartiert wachten. In de rust werd er besloten de ligt aangeslagen Joris te vervangen. De van een blessure terugkomende Mark-Jan werd zijn vervanger en dit bleek later een goede zet te zijn geweest.

Na de rust kwam er een geheel ander RWF uit de kleedkamer. Met veel strijd en inzet probeerde men een treffer te forceren en ONR had zichtbaar moeite met dit fysieke spel. Er kwamen kleine kansjes voor de gasten maar Gert-Jan kon vrij eenvoudig zijn doel schoon houden. Door het opportunistische spel van de Friezen ontstonden er in hun achterhoede gaten. Jan had dit goed gezien en zag kans met een strakke pass Tony richting het vijandige doel te sturen. Omdat er geen mede speler voor de goal was besloot Tony de bal zelf maar in de verre hoek te schieten. De doelman had hier geen passend antwoord op dus de 2-0 was een feit. Jeroen kwam in het veld voor Bert en dat het harde werken van Tom en Peter niet zonder gevolgen was werd duidelijk toen Peter in de 55ste minuut met kramp het strijdtoneel moest verlaten. Joris werd weer in de spits gebracht en Mark-Jan zakte een linie op de plaats van Peter. Door deze omzetting  was ONR even de grip op het middenveld kwijt. RWF profiteerde hiervan en vanuit een voorzet wist de spits de 2-1 achter Gert-Jan te koppen.  Met nog een half uur te gaan moest ONR proberen de regie weer in handen te krijgen.
Dat Jeroen nog van grote waarde is voor het derde team bewees hij in de 65ste minuut. Als een raket rende hij langs de rechterflank richting het vijandige doelgebied waar een keiharde charge van de linksback een roekeloos einde maakte aan de scorings aspiraties van Jeroen. Jeroen onderging zijn lot gelaten en keerde gedesillusioneerd terug naar zijn rechts back positie. De daarop volgende vrije schop werd door Tony op het doel afgevuurd. De doelman zag geen kans om de bal klem vast te pakken en Mark-Jan was er als de kippen bij om de rebound in te tikken (3-1).

De 4-1 kwam wederom van Mark-Jan, Tom veroverde de bal op het middenveld en kon twee tegenstanders van zich af schudden. De daarop volgende voorzet werd verwoestend hard door Mark-Jan in het doel geschoten. Het beetje geloof dat de rood witten nog hadden in een goed resultaat was nu helemaal verloren. Het verzet was gebroken en de overwinning kon de oranjehemden niet meer ontgaan.  Dat Mark-Jan in de 85ste minuut zijn hattrick compleet mocht maken was te danken aan de iets wat blunderende doelman van RWF en de met veel effect geschoten bal
(5-1). De resterende minuten werden volbracht en zo werd er een mooi resultaat behaald tegen een sportieve tegenstander. Volgende week wacht Fit-Boys waar ONR de punten zeker niet cadeau zal krijgen. 








Terug
 
 
Sponsorgalerie