Home > S3

Veenhuizen3-ONR3 1-1

Tue 11 Oct, 18:14

ONR  3 heeft zijn vierde duel in de competitie van 2011/2012 gelijkgespeeld. Tegen Veenhuizen werd het 1-1. Vanaf de eerste balomwenteling was het eenrichtingverkeer op sportpark achter de molen. Veenhuizen had weinig in te brengen tegen de oranje hemden en beperkte zich tot verdedigen. ONR ging met verzorgde combinaties op zoek naar een goal. Er werden een aantal goede aanvallen opgezet maar de eindpass bleek vaak te onnauwkeurig. De lijn naar de spitsen werd goed afgesneden waardoor Tony en Joris vaak te ver van het vijandige doel in balbezit kwamen. Veenhuizen probeerde met lange ballen en counters gevaarlijk te worden hetgeen voor de achterhoede niet al te veel problemen opleverde. Toch kwam Veenhuizen in de 22ste minuut op voorsprong. Chris wilde een voorzet vanaf de linkerkant naast het eigen doel koppen maar u raad het al, de bal ging richting de verkeerde kant van de paal. Gert-Jan probeerde nog redding te brengen maar stond op het verkeerde been en kwam net te laat. 1-0 Geen reden voor paniek zou je zeggen want ook ONR kreeg de resterende minuten grote kansen. Bert kreeg een prima kans maar schoot veel te wild in waardoor de bal op de lat belande en ook schoten van Erik en Rene gingen rakelings naast de goal. Erik raakte licht geblesseerd aan z’n knie en zag zich genoodzaakt zich te laten vervangen door Johan waardoor Bert centraal naast Peter kwam te spelen. Door deze omzetting werd het veldspel niet veel beter en was het zorg de rust te behalen zonder verdere schade op te lopen. In de rust werd Chris gewisseld voor Jos en ging Jan als voorstopper spelen. Rene zakte een plaatsje naar de linksachter positie en Joris kwam links half te spelen. Bert gaf aan niet graag centraal te spelen en dus werd de inmiddels opgelapte Erik weer ingezet..

Na rust kroop er meer slordigheid in het spel. Daardoor liepen de aanvallen niet meer zo soepel, was er minder dreiging en kon Veenhuizen ook  tegenaanvalletjes opzetten. Conditioneel lijkt er op dat enkele spelers nog niet op het vereiste niveau zitten waardoor er grote ruimtes ontstonden tussen de aanval- middenveld- en verdedigingslinie. Lastig voetballen tegen een zeer geroutineerde ploeg als Veenhuizen. De zichtbaar aangeslagen Johan werd naar de kant gehaald en vervangen door George. Laatstgenoemde was licht geblesseerd maar wilde toch graag een paar speelminuten maken. Joris werd vervangen door Bert. ONR kreeg de grip op de wedstrijd  weer terug en leek zich nog niet neer te leggen bij een eventuele nederlaag. Er werd wanhopig gezocht naar de gelijkmaker maar echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Tony zag zijn schot naast gaan en een vrije trap van Rene werd behendig door de keeper naast de goal getikt. Het was voor ONR te hopen op een bevlieging van een van de twee spitsen want combinerend was er geen doorkomen aan. Vanuit een prachtige voorzet van Erik was het George die in balbezit kwam en knap wegdraaide bij zijn directe tegenstander. Met een uiterste krachtinspanning schoot hij de bal diagonaal binnen. 1-1 Enkele minuten later had een goede voorzet van Tony een beter lot verdiend maar Bert werd binnen de beruchte lijnen een goede scoringskans ontnomen. Echter de tot dan toe goed leidende scheidsrechter wilde van geen strafschop weten. De resterende minuten werd er nog wel geprobeerd de winnende treffer te maken maar dit leek niet mogelijk. De negentig minuten zaten er op en met een gelijkspel kregen de oranjehemden te weinig. Ietwat teleurgesteld keerde men terug naar Roden. Volgende week beter !!!