Home > S3

Verslag ONR-Fean en Smilde-ONR

Sun 18 Sep, 06:16

Ook voor de mannen van ONR 3 is het seizoen 2011/2012 begonnen. De eerste trainingen onder de bezielende lijding van Anton Brens zijn alweer afgewerkt en de meeste spelers ogen top fit. Na een lange vakantie periode begint het bij de spelers weer te kriebelen, “honger naar de bal”en “wij hebben er zin in” zijn veel gehoorde kreten. De gebronsde afgetrainde lijven van de spelers van het derde elftal leken er allemaal klaar voor te zijn. Vorige week werd de competitie begonnen tegen t’Fean ’58 uit Surhuisterveen. De vele regenval van de voorgaande dagen had het veld geen goed gedaan. Op een zwaar en moeilijk bespeelbare grasmat moest de fysieke strijd worden aangegaan tegen de uit de kluiten gewassen Friese gasten. ONR begon goed aan de wedstrijd. Er werden kansen gecreëerd maar de spitsen misten de scherpte om daadwerkelijk tot scoren te komen. En zo gingen we met een brilstand de kleedkamer in.
Na wat tactische aanwijzingen en een vers bakje thee gingen we gemotiveerd de tweede helft in.

Maar het tweede bedrijf begon minder goed. Toch was het in de 54ste minuut raak. Een afgemeten voorzet vanaf de rechterzijde werd door Tony vakkundig in het vijandige doel gewerkt, 1-0. Daarna kwam ONR regelmatig onder druk te staan en het was te danken aan goed keeperswerk van Ton Buigholt dat de friezen niet langszij kwamen. De verdediging van ONR begon enkele scheuren te vertonen en barste uiteindelijk in de  65de minuut. ’t Fean ’58 kreeg een volkomen onterechte  penalty  en de 1ste tegentreffer van het seizoen moest worden geïncasseerd. Toen luttele minuten later  de 1-2 werd gemaakt was het verzet gebroken. De Friezen konden vrij eenvoudig uitlopen naar een ietwat geflatteerde 1-4 overwinning.
Met de wetenschap dat het pas de eerste wedstrijd van het seizoen was werd er niet te lang bij de nederlaag stilgestaan.

De tweede wedstrijd moest worden gespeeld tegen Smilde’94. Met wederom vier afzeggingen inde toch al krappe selectie moest het technische duo naarstig op zoek naar spelers om een competitief elftal op de been te kunnen brengen. Van het vijfde elftal werden Erik en Richard bereid gevonden om het derde elftal bij te staan en Rene H. wilde ook graag zijn zaterdagmiddag opofferen om zijn geliefde spelletje te kunnen spelen. Zo werd er om 14:30 uur begonnen in de volgende formatie. Tussen de palen en onder de lat de altijd tot op het bot gemotiveerde Gert-Jan. Centraal achterin begonnen Roelf en Jan en op de backs werden Richard en Wiebe-Jan gepositioneerd. Het middenveld van links naar rechts bestond uit Johan, Peter, Erik en Bert. De voorhoede werd gevormd door Tony en Rene. ONR zette vanaf het begin af aan direct de tegenstander onder druk.  De oranje hemden begonnen vol overtuiging aan de wedstrijd wat al snel resulteerde in de eerste kans. Rene H. draaide behendig bij zijn directe tegenstander weg maar zag zijn schot door de doelman gepareerd worden. Enkele minuten later werd er door de goed leidende scheidsrechter een penalty toegekend aan ONR. Als oudste speler van het team nam Erik zijn verantwoordelijkheid en vol overtuiging joeg hij de bal in de touwen.0-1  Na deze welkome openingstreffer zocht ONR direct de aanval weer op. De tegenstander kwam handen en voeten te kort en moest een aantal malen aan de noodrem trekken het geen de eerste gele kaart van de wedstrijd opleverde. Met goed verzorgt en attractief voetbal probeerde ONR door te drukken. Toen Tony een afgemeten voorzet in het lege doel werkte werd de comfortabele 0-2 voorsprong bereikt. ONR leek even de teugels te laten vieren waardoor Smilde ’94 ook kansen kreeg. Gert-Jan kon in een één tegen één situatie nog redding brengen maar toen de buitenspel val haperde was het voor de spits van Smilde een koud kunstje om te scoren.1-2 De mannen uit Roden beseften dat ze er nog niet waren en pakten de draad weer op. Achterin werd de bal rustig rondgespeeld en via de bewegelijke middenvelders konden de spitsen worden bereikt. Rene H. werd op onreglementaire wijze tegen het gras gewerkt binnen de beruchte lijnen wat wederom resulteerde in een penalty.  Deze keer mocht Tony de gegeven strafschop proberen te verzilveren maar de keeper stopte de bal vakkundig. Zo werd de ruste bereikt met een 1-2 voorsprong.

In de rust werd de met fysieke klachten geplaagde aanvoerden vervangen door Joris waardoor Richard als voorstopper moest gaan fungeren. Verder werd er in goed overleg besloten geen verdere wijzigingen door te voeren in het team.

Na te hebben afgetrapt voor de tweede helft was ONR  direct alert en werd het initiatief in de wedstrijd weer opgepakt. (waar hebben wij dit meer gelezen…) In de 51ste minuut belande een voorzet van Rene H. op de schoen van Joris, deze bedacht zich geen moment en nam de bal vollerend uit de lucht. De keeper had op deze verwoestende uithaal geen passend antwoord en de 1-3 was een feit. Met deze vroege tegentreffer voor Smilde ’94 leek het verzet gebroken. Met niet al te grote krachtinspanningen konden de spaarzame uitvallen van Smilde’94 in de kiem worden gesmoord. Onder leiding van Roelf was de achterhoede op geen foutje te betrappen. Johan stond op de linksback positie zijn mannetje en ook Wiebe-Jan liet zien het verdedigen nog niet te zijn verleerd. Rene H. , Tony en de sterk mee opkomende Erik waren een ware plaag voor de defensie van Smilde’94. In de 65ste minuut mochten de bezoekers wederom juichen. Het was Tony die met een slim pasje Erik vrij voor de keeper zette. Koeltjes werd de uitlopende doelman de verkeerde hoek ingestuurd, 1-4. Dat Erik slechts 8 minuten later nog een doelpunt achter zijn naam mocht noteren was te danken aan Rene H. die met veel gevoel voor toneel ten val werd gebracht in het zestien meter gebied, 1-5.  Met zo’n riante voorsprong en met nog maar 15 minuten te spelen leken alle 22 spelers te berusten in hun lot. Voor de één was dit positief, voor de ander negatief. Als afsluiter van deze mooie middag mocht Smilde ’94 nog een treffer maken wat de einduitslag van 2-5 op het scorebord bracht. Een verdiende overwinning tegen een sportieve tegenstander. De eerste drie punten van het seizoen konden worden meegenomen naar Roden. Volgende week zijn wij een weekje vrij i.v.m. de Rodermarkt maar de komende weken zullen jullie nog veel van ons horen.