16.04.2014 10:29 Leeftijd: 72 days

ADUARD 2000 – ONR

Na de winstpartij tegen Klazienaveen moest ONR afgelopen zaterdag afreizen naar Aduard. Om een stapje dichter bij lijfsbehoud te komen moest er vandaag dan ook gewonnen worden van Aduard. De eerste wedstrijd eindigde in een puntendeling: 2-2. ONR speelde toen van de 54e minuut met 10 man doordat Wouter toen zijn 2e gele kaart en dus rood kreeg. Vandaag moest ONR volle bak spelen om de 3 punten mee in de tas naar Roden te nemen.

Al in de 1e minuut kreeg ONR via Hans al een prima kans. Na een 1-2 met Jeroen belande het schot van Hans net aan de verkeerde kant van de paal. ONR zat er vanaf het begin af aan direct fel op en daar had Aduard het moeilijk mee. Het eerste schot op doel van Aduard in de 5e minuut was ongecontroleerd en ging dan ook ruim naast het doel van Harmen. In de 10e minuut kwam Jelmer, tijdens een duel om de bal, verkeerd terecht op zijn linker enkel. Een behoorlijke domper voor ONR was dat Jelmer niet verder kon spelen en gewisseld moest worden. Voor hem kwam Sander in het veld. Na enig oponthoud werd de wedstrijd hervat.

Aduard deed er een schepje bovenop en ging meer fysiek de duels aan. ONR wapende zich hier goed tegen en had het beste van het spel. Na goeie pass van Sander op Jeroen gaf Jeroen de bal mee aan Tim die zijn directe tegenstander voorbij vloog en de uitgekomen doelman van Aduard omspeelde en de bal tergend langzaam bij de 2e paal het doel in rolde: 0-1 ( 26.) !! Nog geen 2 minuten later kreeg Hans een prima mogelijkheid op de 0-2. Helaas kopte Hans via de lat (!!) over. Even was er lichte schrik toen Hans roerloos bleef liggen. Verzorger Harm en teammanager Bernard snelden richting Hans. Hans kwam op zijn kin terecht en was daardoor even van de wereld. Nadat hij door Harm weer was opgelapt kon hij gelukkig wel weer verder spelen.

Na dit 2e langdurige oponthoud kwamen beide ploegen in een rommelige fase terecht. Waarbij geen van beide ploegen noemenswaardige kansen wisten te creëren. Pas vlak voor rust kreeg Hein, na een prima vrije trap van Bram, een kans maar zijn kopbal ging net over. Aduard drong wat meer aan en probeerde voor het rustsignaal de gelijkmaker te maken. Een goeie verdedigende actie van Bram leverde de gastheren een corner op. Doordat een speler van Aduard in de 5 meter een duwfout maakte floot de scheidsrechter voor een vrije bal voor ONR en was dit gevaar dan ook geweken. Niet veel later klonk dan ook het rustsignaal.

Al snel in de 2e helft kreeg ONR via Hans de uigelezen mogelijkheid op de 0-2. Met een prima individuele actie stuurde Hans 2 man het bos in en omspeelde de keeper en in plaats van de bal met schuiver in het doel te tikken raakte Hans de bal verkeerd en ging de bal naast in plaats van in het doel. Even leek het erop dat ONR uit het veld was geslagen door het missen van deze kans maar niets was minder waar. ONR bleef langdurig aan de bal en Aduard kwam er niet aan te pas. Een actie van Tim leverde Danel balbezit op en hij gaf een prima voorzet op Hans die de 0-2 (52.) binnen tikte!!!

Het duel leek hierdoor al beslist maar ONR bleef de aanval zoeken om niet weer in de val te lopen zoals bij de eerste wedstrijd waar een 2-0 voorsprong werd weg gegeven. Nadat Tim zich met een individuele actie zichzelf had vrijgespeeld leek hij de 0-3 te maken maar hij zag zijn schot door de keeper van Aduard tot corner worden verwerkt. De corner van Jeroen werd slecht door de verdedigers van Aduard opgeruimd waardoor ONR weer snel de bal in bezit had. Uit de aanval die erop volgde van ONR kreeg ONR weer een corner en uit die corner zag Hans na een goeie kopbal de bal naast gaan. Aduard kon niet echt een vuist maken. De 2 kleine kansjes die de thuisploeg kreeg waren 2 vrije trappen (naast en over) die slordig door de paars/witte formatie werden verprutst.

In de 66e minuut paste Marco de 2e wissel toe: Danel (die dicht tegen een 2e gele kaart aanzat) werd naar de kant gehaald en voor hem in de plaats kwam Mitchell. Aduard gaf de moed echter niet op. Doordat ONR verzuimde om de0-3 te scoren en zo de wedstrijd definitief te beslissen, bleef Aduard zoeken naar de aansluitingstreffer. Anko mocht nog aanleggen voor een vrije trap maar zijn vrije bal belande op de lat! ONR had door goed verdedigen van Rens, Anko en Harmjan de zaken achterin goed op orde. Nadat Mitchell de bal, na een pass van Tim, had naast geschoten was het eerder wachten op de 0-3 dan op de 1-2.

Met nog 10 minuten plus extra tijd te spelen werd Tim bedankt voor zijn inzet en kwam Leon in het veld. Doordat Hein op het middenveld de bal veroverde kwam Anko aan de bal. Hij passte door op Harmjan die een hoge voorzet gaf en die Leon door kopte op Mitchell die vervolgens de bevrijdende 0-3 ( 83.) aan liet tekenen! Vier minuten later ging Rens er met de bal van door en hij gaf de bal prima voor op Leon die vervolgens hard de 0-4 ( 87.) binnen schoot!! Het duel was nu helemaal beslist en de ere treffer van Aduard in de blessuretijd was alleen nog maar van statistische waarde.

Door deze overwinning is ONR geklommen, op doelsaldo, naar de 6e plaats. Met 31 punten hebben we ons nu wat lucht verschaft. TKB staat op de 5e plaats met 32 punten en kan zelfs in theorie nog in de nacompetitie plaatsen voor degradatie terecht komen. Het blijft spannend onderin. Doordat Meppel verrassend won van DZOH en Groen Geel weer de volle 3 punten pakte van CSVH blijft het spannend onderin. Voor ONR is het dus zaak om de winst serie door te trekken!!! Aanstaande zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen Rouveen. We hopen dan dat er veel supporters mee komen om ons aan te moedigen! Wie weet zijn we dan bij goede resultaten weer verzekerd van nog een jaar in de 2e klasse!!!