15.05.2014 17:01 Leeftijd: 43 days

FC MEPPEL – ONR


Na een voorspoedige busreis kwamen we aan in Meppel waar op een, door de regen, zwaar bespeelbaar veld moest worden aangetreden tegen de plaatselijke fc. Even na half 3 werd er door ONR afgetrapt. Voor Meppel was winst in deze wedstrijd noodzakelijk om zich veilig te spelen en daardoor de degradatie/handhaving wedstrijden te ontlopen. Meppel gaf direct vol gas maar ONR hield zich staande. De 2 corners die Meppel kreeg in de beginfase werden door ONR goed weg gewerkt door verdedigen van Wouter en Ties.

Na een kleine 10 minuten spelen in het eerste bedrijf kreeg ONR , na een individuele actie van Bram, een corner. De corner van Hendrik kwam op het hoofd van Ties die hard in kopte maar de keeper van Meppel stond op de juiste plek en pareerde de kopbal van Ties. Doordat Meppel slecht uitverdedigde hield ONR balbezit en even later kreeg ONR een vrije trap. De vrije trap van Sander bereikte Mitchell maar hij werd goed verdedigd zodat de Meppeller verdedigers de bal weg konden werken.

Uit de daarop volgende tegenstoot van Meppel kregen de gastheren een makkelijk toegekende vrije trap. Die werd uiteindelijk door Hein weggewerkt maar de bal bleef in het bezit van Meppel en de rebound belandde gelukkig voor ONR op de lat. De rebound daarvan werd door Harmen gekeerd en over de achterlijn getikt. De corner van Meppel werd door Mitchell weg gekopt en Meppel kreeg weer een corner. Die corner kwam uiteindelijk bij de 2e lijn terecht en het harde schot werd door Hendrik voor de doellijn weg getrapt. Een moeilijke fase dus voor ONR en met kunst en vliegwerk kwam ONR langzamerhand onder de druk van Meppel uit nadat Harmen weer een goeie safe in huis had.

Nadat Wouter met een prima diepte pass Mitchell had bereikt, haalde Mitchell een corner uit het vuur. De corner van Hendrik kwam net niet bij de vrijstaande Leon terecht. Door goed druk zetten van Leon kwam Meppel er niet uit en na een prima actie van Bram kreeg Hendrik uiteindelijk de bal en hij ging door het midden recht op het Meppeller doel af. Het schot van Hendrik schampte net de paal waardoor de bal over de achterlijn ging. Uit de daarop volgende vloeiende aanval van Meppel scoorden de gastheren de 1-0 (19.).

ONR speelde even te slordig en liet Meppel terug in het spel komen. De volgende kans voor Meppel kwam ook snel na de 1-0: een kopbal van de Meppeller spits werd maar net over gekopt. Door een prima inspeelpass van Sander kwam Leon in balbezit en hij kreeg in de 21e minuut een vrije trap. De vrije trap van Hendrik, op 17 meter, ging ook maar nét over. Na een half uur spelen nam Meppel snel een inworp en uit die inworp werd Harmen gepasseerd: 2-0 (31.). Vanaf de aftrap daarop ging Mitchell goed door en hij haalde een corner uit het vuur nadat zijn schot door de keeper werd gekeerd.

Meppel zakte wat verder terug en ONR had langdurig de bal maar wist weinig kansen te creëren. Totdat Anko met een prima pass Mitchell 1 op 1 zette met de keeper en Mitchell nu wel koelbloedig afrondde: 2-1 (41.)! ONR voerde de druk op en via Hendrik ( schot voorlangs) en Mitchell ( kopbal over ) kreeg ONR nog 2 goeie mogelijkheden op de 2-2. Op slag van rust kreeg weer Mitchell, na weer een goeie pass van Anko, de bal en hij gaf de bal goed mee aan Jeroen die een prima voorzet gaf op Hein die de bal uit zijn opgelegde kans jammer genoeg net naast zag gaan.

 

Het begin van de 2e helft was voor ONR dat via een sterk spelende Mitchell een corner kreeg en uit die corner kopte Ties net wat te zwak waardoor de keeper van Meppel de bal klemvast pakte. Meppel kreeg vrij snel de eerste kans in de 2e helft: een goed ingeschoten vrije trap werd door Ties van de lijn gehaald. De volgende kans was weer voor Meppel: na een goeie aanval werd de bal in het zijnet geschoten. Goed verdedigen van Wouter voorkwam even later dat Meppel weer gevaarlijk kon worden. Jeroen pikte de bal op op het middenveld en speelde Leon aan die een goeie pass gaf op Mitchell. Jammer genoeg kwam Hendrik net een teenlengte te kort om de voorzet van Mitchell in het doel te kunnen schieten.

Nadat Mitchell met een prima actie zijn tegenstander omspeelde, gaf hij de bal goed voor op Hendrik maar Hendrik werd , onterecht, afgevlagd voor buitenspel waardoor het 2-1 bleef. Een uitstekende vrije bal van Bram kwam bij Hein terecht die de bal net naast het doel werkte. ONR kreeg dus behoorlijk nog wat mogelijkheden op de 2-2.Door een goeie solo van Hendrik kwam hij alleen voor de keeper van Meppel te staan. Hendrik werd net voordat hij wou schieten wel degelijk gehaakt door de verdediger van Meppel maar de scheidsrechter gaf geen penalty voor ONR. Uit de kluts kreeg Leon de bal en ook hij werd onderuit getrokken en weer gaf de scheidsrechter ONR geen penalty waar ONR wel zeker recht op had!

Met nog ruim een kwartier te spelen kreeg Mitchell nog een kans maar hij zag de geheel vrijstaande Leon helaas over het hoofd. Een prima ingreep van Sander zorgde ervoor dat Bram weer in balbezit kwam. Bram haalde er nog een corner uit maar die leverde helaas niks op voor ONR. Dan wisselt Marco Anko, Leon en Mitchell en voor hun in het veld komen Hans, Camiel en Tim. Tim loste zijn belofte in door met 4 koprollen te maken op de middenstip! Een mooie 1-2 tussen Tim en Hein leverde Sander nog een prima kans op maar zijn schot uit de 2e lijn ging hoog over het doel. Een prima pass van Hans op Tim leverde wéér een goeie kans op maar Tim zijn schot werd geblokt.

Goed verdedigen van Camiel zorgde ervoor dat ONR nog een aanval kon opzetten maar Meppel verdedigde hun voorsprong goed en zo sloot ONR1 deze wedstrijd af met een 2-1 nederlaag. Het was voor Sander en Anko de laatste wedstrijd voor ONR1. Sander gaat zijn geluk beproeven bij Amacitia in de 3e klasse zondag. Anko stopt met voetballen. Hierdoor eindigt ONR1 op de 8e plaats met 34 punten. Indien ONR had gewonnen dan was het op de 5e plaats geëindigd. Het was een raar seizoen en veel ploegen deden niet veel voor elkaar onder gezien de eindstand van de nummers 5 tm 9 op de ranglijst ( slechts 1 punt verschil! )

Hierbij willen we alle supporters bedanken voor de steun tijdens het afgelopen seizoen!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Sander Ottens, Wouter Bloemendal, Hein Luinstra, Anko vd Knaap (81. Camiel Gerlach), Jeroen Westra, Ties van Wijk, Bram Gootjes, Mitchell “Churandy” Schievels (81. Tim vd Meulen), Leon Schievels ( 81. Hans van Tamelen) en last but not least: Hendrik “koekoek” Rozema!!

Bank: Rens vd Knaap en Karsten Bruinsma.  

Tot volgend seizoen!!

C-Ya! Bernie.


ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.