Highlights 2012-2013: The Knickerbockers uit

Tim scoort in de eerste wedstrijd van het seizoen een hattrick!

... of buitenspel vanaf een doeltrap?? Hoe ist met je?

Je verzint het niet maar toch is het zo volgens de grens van TKB. Achteraf bleek ook dat hij het niet helemaal wist. Watweetjewel.nl ?

Klik hier voor een Fotoverslag...

Wat ik wel weet is dat een goed begin het halve werk is. Het vorige seizoen deed TKB lang mee om promotie naar de 1e klasse. Het was dus een tegenstander van formaat dachten we. Maar of hun team ook compleet was gebleven was ons niet veel van bekend. We begonnen ook goed aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut kwam het eerste gevaar van ons. Tim brak door de verdediging heen en zette de bal voor, maar zijn voorzet werd goed weg gewerkt door hun verdediging. Even later was daar het eerste gevaar van TKB. Hein zette een prima sliding in en speelde ook de bal, maar de scheidsrechter oordeelde anders en dus een vrije trap voor TKB. Deze vrije trap werd uitstekend gered door Klaas door de bal uit de rechter bovenhoek te tikken!

In de 9e minuut gaf Danel, na een goede aanval van ons over meerdere schijven, een prima voorzet op Tim maar dit liep op niks uit. Vlak daarna onderschepte Karsten de bal, na slecht uitverdedigen van TKB, ziet Tim vrij staan en hij scoort de 0-1! Tot de 18e minuut golfde het spel wat op en neer waarbij wij veel gevaarlijker waren. De diepe pass van Hein op Mitchell ( Churandy ) was daar een mooi voorbeeld van. De pass van Mitchell op Frank was ook prima maar het schot van Frank werd gepakt door hun keeper. Danel had veel ruimte op zijn kant en kon zo weer een voorzet afgeven op Mitchell die zijn schot naast zag gaan. In de 27e minuut was er een van de spaarzame aanvallen van TKB die onderschept werd door Harmjan.  Zoveel gevaar was er dus niet echt van TKB. We stonden goed opgesteld en speelden ook goed gegroepeerd. Vlak daarna kreeg Karsten een gele kaart na een overtreding. Maar hij voorkwam wel daarmee dat ze gevaarlijk werden. Vijf minuten later werd de bal door onze verdediging tot corner verwerkt.  Deze corner werd weg gewerkt door Harmjan die met een prima bal Mitchell aan speelde. Die speelt de bal naar Tim die door passt op Danel en die haalt uit van een meter of 18 maar ziet zijn schot over het doel heen gaan. Zo’n 10 minuten voor rust brak Frank door op de linkerkant. Zijn tegenstander beging hierbij een overtreding en de vrije trap van Danel die daaruit volgde leverde jammer genoeg geen kans op voor ons.

Vijf minuten later werd de aanval van TKB door Wouter tot corner verwerkt. Maar de corner de erop volgde leverde verder geen gevaar op. Even later kreeg Mitchell nog een kans maar die zag zijn schot via de verdediger van TKB over de achterlijn gaan. De corner van Danel werd goed door TKB uitverdedigd. Vlak voor rust kreeg Tim nog een kans maar ook hij zag zijn schot tot corner verwerkt worden. Hierna kwamen er geen mogelijkheden meer voor ons.

In de rust vertelde Martin dat we moesten proberen de rust te bewaren in bal bezit en dat we druk moesten houden op de bal als we niet in bal bezit waren.

Dit werd goed begrepen door het team. In de 46e minuut gaf Wouter een moeilijk mooie pass op Tim die de bal keurig op de borst aan neemt. Tim gaat een 1-2 met Bram en het schot werd gepakt door hun keeper. Dit was een goede kans alleen was het jammer dat hier geen goal uit volgde. TKB begon slap aan de 2e helft en Tim schoot de 0-2 binnen na goed voorbereidend werk van Bram en Mitchell (48.). Goeie aanval en mooie goal. Daarna volgde een periode van dat er weinig tot geen kansen kwamen voor beide partijen. Maar wij waren wel de beter voetballende ploeg. In de 60e minuut  belande de bal via Sander bij Frank die zo door kon lopen naar de achterlijn in de 16 maar hij hoort Bram roepen en speelt de bal blind naar de rand 16 waar helaas niemand van ons staat. Hier had meer in gezeten. Uit de aanval van TKB die hierop volgde voorkwam Klaas met een mooie save de 1-2.

We waren dus gewaarschuwd en we moesten ook niet verslappen. Een mooie aanval van ons stelde Tim in staat om zijn tegenstander uit te kappen en hard de 0-3 ( 63. ) tegen de touwen te schieten!!  Toen dachten we dat de wedstrijd gespeeld was maar TKB dacht hier anders over en werd zowaar nog gevaarlijk ook. In de 66e minuut konden zij ook de aansluitingstreffer scoren :1-3. We moesten dus nog wel aan de bak  tijdens de laatste 25 minuten. In de 69e minuut kregen we een corner die door Mitchell net over werd gekopt. Even later moest Klaas nog reddend optreden. Hierna werd TKB niet echt gevaarlijk meer. De blessure van Frank na een overtreding van TKB was het enige noemenswaardige wat er in die periode gebeurde. Tien minuten voor tijd werd de moe gestreden Danel gewisseld voor Jeroen Visscher. Jeroen speelde op zijn vertrouwde plek achterin waardoor  Sander een linie door schoof. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd Marnix in gebracht voor Frank. Even later kreeg Marnix nog een goede mogelijkheid om de 1-4 te scoren na een pass van Bram. Maar dit gebeurde helaas niet. Het meest bizarre van de wedstrijd gebeurde 2 minuten later toen Klaas met een ferme uittrap de bal op Marnix speelde maar hij stond buitenspel volgens de grens van TKB… ( hoe ist metje?? ). Op de vraag van ons vanaf de bank of je dan ook buitenspel kon staan uit een inworp bleef hij ons ook het antwoord schuldig. De wedstrijd werd keurig door ons uitgespeeld en zo namen we de eerste 3 punten mee terug naar Roden!!!

Door goed als collectief te voetballen hebben we deze overwinning in de wacht gesleept!!

Echt een groot compliment voor het team!!!

De spelers waren: Klaas Kleiker, Sander Ottens, Wouter Bloemendal, Hein Luinstra, Harmjan Poel, Danel Strijker (79. Jeroen Visscher ), Karsten Bruinsma, Frank Bokdam ( 85. Marnix Troudes ) , Mitchell “Churandy / ik ben blij” Schievels, Tim vd Meulen.

Rest bank: Gerard Booij.

Alle supporters bedankt voor de aanmoedigingen!!