13.02.2013 13:08 Leeftijd: 1 year
Door: Pieter Gootjes

Highlights seizoen 2012-2013: ONR-Zuidlaren

Zaterdag - 9 maart, 14:30 uur - Zuidlaren thuis. Een 2e klasse Derby? Wij vinden van wel!

Of : een gewonnen punt telt ook

Onder koude omstandigheden ( +2 graden Celsius, regen en wind ) begonnen we aan de wedstrijd tegen ZFC. De eerste wedstrijd werd helaas met 3-1 verloren dus was er nu alles aan gelegen om te proberen de punten in Roden te houden. De eerste mogelijkheid diende zich voor in de 7e minuut toen Rens met een mooie diepe bal Danel aanspeelde. Die gaat de 16 binnen en via een verdediger gaat de bal over de achterlijn en dus mag Bram de corner nemen die daarop volgt. Deze corner wordt goed door ZFC uitverdedigd. Uit de daarop volgende aanval van ZFC maakt Hein een overtreding. De vrije bal wordt prima door Klaas uit de rechter bovenhoek over het doel getikt en dus mag ZFC opnieuw een corner nemen. Spits Jos Lamain kopt daarop op doel maar weer is het Klaas die de bal prima pakt. De volgende kans van ONR komt op naam van Danel die vanuit de 2e lijn op doel schiet. De bal mist echter precisie en keeper Pfundt van ZFC kan de bal eenvoudig op pakken. Na een goede combinatie tussen Bram en Tim komt de bal bij Mitchell die met een mooie pass Jeroen aan speelt. Jeroen komt daardoor voor de keeper maar ook dit keer pakt keeper Pfundt van ZFC de bal. Ondanks de steeds zwaarder wordende omstandigheden, regen en kou en de toestand van het veld, spelen we een prima eerste half uur. ZFC lijkt gevaarlijk te worden door een goeie aanval over rechts, maar dit keer is het Wouter die met een prima verdedigende actie voorkomt dat ZFC gevaarlijk wordt. Met een mooie actie in de 33e minuut speelt Rens Mitchell aan die daardoor een goede mogelijkheid krijgt om de score te openen. Het schot op doel van Mitchell mist echter kracht. ZFC blijft ook gevaarlijk. Tien minuten voor rust lijkt ZFC op 0-1 te komen maar doordat Sander de bal uitstekend uit de doelmond weg werkt blijft het 0-0. De daarop volgende corner wordt goed door de verdedigers van ONR uitverdedigd. Mede doordat we goed verdedigen gaan we rusten met een 0-0 stand.

Het veld werd er in de 2e helft niet beter op. ZFC kreeg wel de eerste kans om de score te openen. In de 47e minuut werkt Sander de bal net op tijd over de achterlijn. De corner wordt door Rens weggekopt zodat ONR aan een aanval kan beginnen. Harmjan speelt de bal op Tim die aan een solo begint. Hij gaat echter buitenom ( binnendoor was achteraf beter geweest ) waardoor de verdediger van ZFC redding kan brengen voordat Tim echt gevaarlijk wordt. ZFC blijft gevaarlijk. Als ze door een goede combinatie in de 55e minuut door de verdediging van ONR breken lijkt de 0-1 in zicht maar weer is het Sander die op de doellijn redding brengt! Dan komt vijf minuten later een discussie punt van de wedstrijd. In een duel om de bal tussen Bob Poorta van ZFC en Harmjan begaat Harmjan in de ogen van de scheidsrechter een overtreding. Poorta, die volgens de scheids doorgebroken was en zich in kansrijke score positie bevond, gaat tegen het gras en Harmjan krijgt de rode kaart. ONR moet met 10 man verder en ZFC krijgt op 20 meter van het doel een vrije bal. Deze vrije bal wordt door een prima save van Klaas onschadelijk gemaakt. De corner die daarop volgt wordt door Wouter weg gewerkt. Dan wordt Mitchell gewisseld voor Frank zodat de verdediging op orde blijft. ONR krijgt ook nog een prima kans via Tim in de 66e minuut: het schot van Tim gaat net voorlangs het doel van ZFC en zo blijft het nog 0-0. Het veld wordt als maar zwaarder door de vele regenval. Spelers van beide ploegen glijden steeds vaker weg. Zo krijgt spits Lamain van ZFC in de 70e minuut de uitgelezen kans om zijn ploeg op een 0-1 voorsprong te zetten maar als hij half weg glijdt en daardoor niet vol kan uithalen kan Klaas de bal eenvoudig op pakken. De volgende kans voor ONR is in de 75e minuut, Tim schiet, na een mooie actie, op doel maar sluitpost Pfundt van ZFC werkt de bal tot corner. De corner van Bram is prima maar Tim beging een overtreding ( hoog geheven been ). ZFC krijgt de bal niet echt weg. Rens pikt de bal op het middenveld en begint aan een solo. Hij speelt Tim aan die vervolgens Jeroen aanspeelt die met een goeie bal Bram in staat stelt om op doel te schieten. Het schot van Bram vanaf 18 meter gaat helaas net naast de goal van ZFC. Dan past Martin een dubbele wissel toe om zo nog te proberen de winst uit het vuur te slepen. Jeroen en Danel worden vervangen door Mathijs en Hendrik. ZFC komt even later toch op een 0-1 voorsprong. ZFC breekt door onze verdediging heen en spits Jos Lamain van ZFC werkt de bal langs Klaas bij de 2e paal in het doel: 0-1 ( 85.). Vlak voor het einde van de officiële speeltijd krijgt Hendrik de bal te hoogte van de middellijn. Met een mooie actie omspeelt hij een speler van ZFC. De volgende speler die Hendrik probeert te passeren maakt hands, al dan niet in de 16, de scheids oordeelt dat het buiten de 16 was gebeurd zodat Rens van 17 meter mag aan leggen voor een vrije trap. De vrije bal van Rens beland in de muur van ZFC, die in de 16 staat, op een hand en dus kan de scheids niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De penalty wordt door Rens benut: 1-1 !!( 88.). Beide ploegen krijgen daarna geen echte kansen meer om met de volle winst aan de haal te gaan zodat de 1-1 op het score bord bleef staan. Een gewonnen punt was ook wel verdiend. ZFC staat tenslotte ook 3e en dus mag je spreken van een gewonnen punt.

Aanstaande zaterdag spelen we de uit wedstrijd tegen Loppersum.

De spelers waren: Klaas Kleiker, Sander Ottens, Wouter Bloemendal, Rens vd Knaap, Harmjan Poel, Danel Stijker (83. Mathijs Dijkema) Hein Luinstra, Bram Gootjes, Jeroen Westra (83. Hendrik Rozema), Mitchell Schievels ( 61. Frank Bokdam), Tim vd Meulen.

Bank: Marten Blommers.