18.11.2013 18:10 Leeftijd: 221 days

ONR - ADUARD 2000

Na de uitstekende uit overwinning van vorige week tegen Klazienaveen, moest ONR het deze keer opnemen tegen Aduard 2000. Een sterke openingsfase leverde ONR al vroeg in de wedstrijd een mogelijkheid op: Harmjan gaf een scherpe voorzet en Leon kon net niet bij de bal komen om hem in het doel te tikken. Een scherpe aanval van de gasten werd iets later door Tim tot corner gekopt. De corner van Aduard werd eenvoudig door Harmen gepakt. In de daarop volgende minuten was ONR heer en meester. Aduard kwam niet aan voetballen toe en de bal werd regelmatig door Jelmer of Hein onderschept. Als Hendrik een 1-2 aangaat met Bram, soleert Hendrik verder en rondde na een mooie actie doeltreffend af: 1-0! (12.) ONR blijft de druk houden en creëerde direct daarna al weer een prima kans via Leon die door de verdedigers van Aduard tot corner wordt verwerkt.

Aduard bleef echter ook gevaarlijk. Dat bleek wel na een aanval van ONR waaruit een corner kwam en de bal werd prima uitverdedigd waaruit de counter volgde. De bal werd door Wouter en Tim onderschept en zo kon ONR weer aanvallen. Een mooie aanval van ONR werd via Hen en Leon opgezet en via Bram een goede voorzet afgegeven op Jelmer die helaas ongecontroleerd hoog over schoot. Een prima diepte pass van Sander op Bram was de volgende kans voor de thuisploeg: het schot van Bram mistte precisie.

Met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft kreeg ONR een vrije trap na een actie van Danel. De vrije trap van Bram belandde op het hoofd van Wouter die maar net over het doel heen kopte. Na een mooie combinatie tussen Hendrik en Bram, gaf Bram een prima voorzet op Leon die vanaf 12 meter de bal in de verre hoek kopte: 2-0!! (38.). Op slag van rust kreeg Aduard nog een dot van een kans: de bal werd, na onoplettendheid in de verdediging van ONR, net naast geschoten zodat beide ploegen met een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg aan de thee gingen.

ONR was eigenlijk heer en meester in de 1e helft en de ploeg trok de goede lijn van de 1e helft dan ook goed door. Aduard kwam zoals verwacht feller uit de kleedkamer. En dat resulteerde direct al in kans voor Aduard: een harde pegel recht op Harmen af werd door Harmen klemvast gepakt. Direct erna had ONR een uitstekende kans op de 3-0. Bram ging goed door, omspeelde de keeper van Aduard en in plaats van zelf de bal binnen te schieten ( Bram werd welles waar naar de buitenkant gedwongen ) gaf hij de bal strak voor op de in komende Hendrik bij de 2e paal die helaas door Hendrik werd naast gegleden.

In de 54e minuut kreeg Wouter zijn 2e gele kaart en moest dus met rood naar de kant. ONR moest nu dus alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te kunnen houden. ONR houdt stand en Hein en Jelmer verrichtten uistekend werk op het middenveld. Aduard bleef maar aandringen en de druk opvoeren. Maar het sprong slordig om met de kansen die ze kregen of het was Harmen die in sta in de weg was. ONR kreeg ook nog een paar kansen via Bram en Jelmer maar die werden niet benut. Met nog 20 minuten te spelen werd Leon gewisseld voor Mitchell. Na een snelle aanval van Aduard moest Sander in de achtervolging om zijn tegenstander in te halen. Sander kwam te laat om het zijn tegenstander lastig genoeg te kunnen maken en Harmen werd in de korte hoek gepasseerd: 2-1 ( 73.).

ONR houdt nog stand maar Aduard bleef alles op alles zetten om de gelijkmaker te scoren. Uit een paar corners kregen de gasten daar wel kans uit maar de verdedigers van ONR ruimden de bal vakkundig op. Na dat Harmjan door kon werd een lichte overtreding op hem niet bestraft en zo werd de kans om zeep geholpen om de veilige 3-1 te maken. Sander kreeg vlak erna nog een dot van een kans maar hij kreeg de bal niet onder controle en zo kon de doelman de bal alsnog klemvast pakken.

Vijf minuten voor het einde kwam Aduard dan toch op gelijke hoogte: een scherpe voorzet werd vanaf rand 16 met een boog in het doel geschoten: 2-2 (85.). Toen werd Danel gewisseld voor Camiel. Camiel kreeg amper een minuut in het veld nog een kans maar zijn poging werd onschadelijk gemaakt. De wedstrijd kon nu ineens alle kanten op maar beide ploegen verzuimden te scoren. De beste kans was nog voor Sander die de 3-2 op zijn schoen had maar hij verprutste de uitgelezen kans waardoor het 2-2 bleef.

Komend weekend is ONR vrij ivm de beker/inhaal weekend. Op zaterdag 30 november is de volgende wedstrijd. Het betreft dan weer een thuiswedstrijd en de tegenstander is dan Rouveen. De verschillen vanaf de nummer 2 CSVH ( 20 punten) en de nummer 8 ONR ( 16 punten) zijn klein en ONR zal dan alles in het werk stellen om de 3 punten in Roden te houden!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Sander Ottens, Tim Graafsma, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel, Danel Strijker ( 85. Camiel Gerlach), Hein Luinstra, Jelmer Fierstra, Leon Schievels ( 72. Mitchell “Churandy” Schievels), Bram Gootjes en Hendrik Rozema

Bank: Anko vd Knaap en Danny Blaauwwiekel ( reserve keeper )