22.01.2014 16:09 Leeftijd: 156 days

ONR – Drenthina

Afgelopen zaterdag eindigde voor ONR1 de winterstop met de wedstrijd tegen Drenthina uit Emmen. De eerste wedstrijd ( ook de eerste wedstrijd van ONR1 in de competitie ) werd begin september jammerlijk met 5-0 verloren. Dus was ONR er alles aangelegen om deze keer een goed resultaat te behalen.

ONR zat er vanaf het begin goed bovenop. In de 5e minuut kreeg ONR de eerste goeie kans van de wedstrijd. Een prima vrije bal van Anko resulteerde in een goeie kans voor Leon die zijn schot door de keeper gekeerd zag worden en naast het doel zag gaan. Uit de corner van Bram werden geen kansen gecreëerd en daardoor kon Drenthina uitverdedigen. De Emmenaren kregen ook zeker wel mogelijkheden en kansen. Maar of de aanvallers hadden hun vizier niet op scherp of het waren Tim en Ties die met prima verdedigende acties erger voorkwamen. Harmen werd in de beginfase ook niet echt getest; de ballen die hij kreeg waren een eenvoudige prooi voor hem.

Na een kwartier drong Drenthina meer aan maar Hein en Jelmer wonnen de slag op het middenveld. Via Leon, Hendrik en Mitchell kreeg ONR nog een paar kansen maar die werden niet benut. Harmen moet een paar keer redding brengen en deed dat ook prima. Na een kwart wedstrijd kwam er meer druk van Drenthina. Maar net zoals in de beginfase gingen de doelpogingen of naast over het doel van Harmen. Een ingreep van Bram leverde de gasten uit Emmen een corner op. Maar door een overtreding van een Drenthina speler kreeg ONR een vrije bal en kon weer aan de opbouw van een aanval beginnen.

De prima individuele actie van Mitchell resulteerde in een schot van Mitchell wat maar net naast ging. Tijdens dan duel kwam Mitchell in botsing met zijn tegenstander en dat leverde Mitchell een scheurtje in zijn wenkbrauw en een opgezwollen ooglid op. Mitchell kon helaas niet verder en voor hem kwam Sander in het veld. Zo´n 5 minuten voor rust nam Anko weer een prima vrije bal en deze werd tot corner verwerkt door de verdedigers van Drenthina. De corner van Bram werd slecht door Drenthina uitverdedigd en Danel pikte de bal op en ging een combinatie aan met Sander. Uiteindelijk was het Hendrik die de bal kreeg en hij schoot helaas voor het doel langs. Zo gingen de beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Drenthina kwam goed uit de kleedkamer en zette ONR direct onder druk. Hier werd goed door ONR op gereageerd. Uit een goed opgezette aanval kwam Drenthina ietwat gelukkig ( de bal ging via het dijbeen van Harmen in het doel ) op een 0-1 voorsprong via Drenthina speler Tom Brinks in de 53e minuut. Vanaf de aftrap zocht ONR direct weer de aanval. Goed samenspel van Leon en Sander leverde Hein een prima kans op maar hij werd onderuit gehaald binnen de 16. Helaas werd de penalty niet gegeven door scheidsrechter vd Hoek.

Na een dikke 20 minuten spelen werd Danel ( hij werd grieperig ) vervangen door Jeroen. Na de wissel kwam ONR er weer gevaarlijk uit. De door gebroken Leon kwam alleen voor de keeper te staan en werd buiten de 16 meter van achteren stevig vast gepakt. De scheidsrechter gaf voordeel en Leon bleef op de been en schoot naast maar hij werd dusdanig gehinderd doordat hij werd vastgehouden dat zijn schot naast ging. De scheidsrechter floot echter niet voor de overtreding ( anders volgde er een rode kaart ) maar voor een hoekschop omdat het schot van Leon nog getoucheerd door de keeper van Drenthina. Dit leidde tot hevige protesten van ONR zijde. Maar de scheidsrechter week niet van zijn beslissing af. De corner van ONR werd door Drenthina afgeslagen.

Met nog 20 minuten te spelen werd ook Leon niet lekker en hij werd gewisseld voor Rens. Met nog 10 minuten te spelen kreeg ONR weer een goeie kans. Na een mooie combinatie tussen Rens en Sander kreeg Hendrik de mogelijkheid op de gelijkmaker maar weer ging zijn vlammende schot voor het doel langs. Vlak voor tijd kreeg ONR nog een vrije trap. De vrije bal van Bram belande uiteindelijk op het hoofd van Jeroen die prima doorkopte op Sander die op zijn beurt de bal prima afgaf op Rens die verwoestend hard uithaalde en de bal in de verre hoek schoot en zo de gelijkmaker liet aantekenen, 1-1 (89.)!!! In de extra tijd knalden Jelmer en zijn tegenstander met de hoofden tegen elkaar. Tijdens de blessure behandeling van beide spelers floot scheidsrechter vd Hoek uit Assen voor het einde van de wedstrijd. Zo eindigde de wedstrijd in een terechte 1-1.

Aanstaande zaterdag speelt ONR ( ijs en weder diende ) de uitwedstrijd tegen CSVH in Hoogkerk. Aanvang van de wedstrijd is 15:00!!

De opstelling was, Harmen Uffels, Bram Gootjes, Tim Graafsma, Ties van Wijk, Anko vd Knaap, Danel Strijker ( 64. Jeroen Westra ), Hein Luinstra, Jelmer Fierstra, Mitchell `Churandy aka Nelly` Schievels ( 32. Sander Ottens ), Leon Schievels (71. Rens vd Knaap ) en uiteraard Hendrik `koekoek` Rozema.

Bank, Camiel Gerlach en Danny Blaauwwiekel.