17.12.2013 14:57 Leeftijd: 192 days

ONR – Fc Meppel

Al in de 2e minuut kreeg Danel een dot van een kans: een bekeken schot van hem belandde op de paal. De rebound was ook niet aan Sander besteed want hij gleed uit in een poging de bal aan te nemen. Twee minuten later kreeg Ties de 2e 100% kans: uit een corner van Hendrik kopte hij recht in de handen van de keeper van Meppel. In de zelfde minuut kreeg Leon de 3e 100% kans; zijn inzet werd op de doellijn door een verdediger van Meppel. Na een actie van Danel mocht Hendrik de vrije trap nemen. De bal van Hendrik leek het doel in te gaan maar ook nu weer bracht de doelman van Meppel redding op de doellijn. Dit was de 4e 100% kans….

Het spel van ONR werd er niet beter op. Onoplettendheid van de ONR verdediging zorgde ervoor dat er vanaf rechts een scherpe voorzet kon worden gegeven. Harmen was wel bij de les en plukte de hoge voorzet uit de lucht. Van de 15e tot de 25e minuut was het spel van beide ploegen niet best door het vele bal verlies op het toch wel zware veld. ONR creëerde weinig tot niks in die fase. Meppel werd zowaar 2x gevaarlijk maar het was Harmen die de thuisploeg voor erger behoedde.

Na een half uur moet Harmjan geblesseerd van het veld en voor hem komt Nick in de plaats. Een corner voor Meppel werd niet goed uitverdedigd door ONR en het leverde Meppel een vrije trap op. De vrije trap belandde met een hoge curve in de 16 en weer stond de verdediging van ONR te slapen en werd de bal nu wel raak gekopt door Meppel: 0-1 (34.). Meppel kwam even er even later gevaarlijk uit en Wouter bracht de aanval van Meppel tot staan dmv een overtreding: het koste hem wel een gele kaart. Vlak voor rust kwam Meppel er opnieuw uit met een counter. Nick werd voorbij gesneld en ook de andere verdedigers van ONR tastten mis. Harmen kwam te snel uit zijn doel en werd eenvoudig gepasseerd en zag de bal langs hem in het doel getikt worden: 0-2 (45.). Voor ONR een mokerslag van jewelste: in plaats van met 4-0 voor te staan stond ONR met 0-2 achter. Het spel was van de thuisploeg was ver beneden alle peil en Meppel profiteerde daar optimaal van.

Een donderspeech van Marco zorgde er voor dat ONR beter uit de kleedkamer kwam. De eerste kans was wel voor Meppel maar het slappe schot werd eenvoudig door Harmen gepakt. Een prima loopactie van Leon leverde ONR in de 50e minuut een hoekschop op. De corner van Hendrik belandde na een kluts bij Danel die helaas met een afzwaaier deze mogelijkheid om zeep hielp. Nadat Meppel nog 2 kansen verprutste( redding Harmen en schot naast ) gebeurde er een tijd lang niets. ONR speelde nu wel beter dan in de eerste helft en het zou niet lang meer duren voordat de ploeg zou scoren.

Een goeie actie van Bram leverde ONR balbezit op en na een mooie pass van Jelmer kwam Leon aan de bal. Leon snelde naar de goal maar werd binnen de 16 meter ten val gebracht en de scheidsrechter wees naar de stip. De penalty werd door Sander benut: 1-2! ( 63.). ONR kreeg weer hoop en zette direct vanaf de aftrap weer druk. Na goed werk van weer Jelmer en Bram kreeg Leon weer de bal en met een mooie actie omspeelde hij zijn tegenstander. Ook nu werd Leon weer in de 16 meter onderuit gehaald maar de scheidsrechter wou niet ( iedereen, zelfs tegenstander Meppel, vond dit een 200% penal) weer een penalty geven…. Leon was het er terecht niet mee eens en kreeg als dank ook nog eens een gele kaart voor zijn commentaar.

Leon revancheerde zich prima en werd zo nog gedrevener. Amper weer een minuut later ging zijn schot, na een mooie actie van Bram en Hendrik, maar net voorlangs. Met nog een kwartier te spelen werd Wouter gewisseld voor Jeroen. ONR bleef aanvallen. Een prima diepe bal van Danel belande bij Leon die met een schitterde boogbal doeltreffend afrondde: 2-2!! (75.). Vijf minuten later kreeg Hendrik, na een 1-2 met Leon, een prima kans op de 3-2 maar de keeper van Meppel voorkwam met een goeie redding de 3-2 ten koste van een hoekschop. De corner van Hendrik werd door Meppel uitverdedigd.

Na een verdedigende actie van Camiel en mooie actie van Jelmer paste Jeroen weer Leon aan die vervolgens Hendrik aanspeelde. Hendrik gaf zijn directe tegenstander weer eens het nakijken en gaf een prima voorzet maar de keeper van Meppel was er helaas voor ONR snel bij voordat Leon gevaarlijk kon worden. ONR kwam nog goed weg nadat een vlammend schot van Meppel op de lat uiteen spatte. Een vrije trap, op 17 meter van het doel van Meppel, van Hendrik ging helaas rakelings naast. Na een mooie 1-2 tussen Danel en Hendrik paste de vrijstaande Sander aan op de rand 16. Het schot van Sander ging echter ruim naast. Vlak voor tijd moest Bram geblesseerd het veld verlaten en voor hem kwam Sander “Caza” Cazemier in het veld. Caza verrichte goed werk door snel te storen en daardoor had Meppel ook niet lang balbezit. Uit een corner, via Camiel en Ties, in de laatste minuut scoorde ook Meppel niet zodat het bij een 2-2 stand bleef.

ONR sluit de eerste competitiehelft af op een gedeelde 6e plaats met 20 punten met slechts 3 verlies partijen, 5 gelijke spelen en 5 werd er gewonnen. Tijdens de winterstop hopen we dat de vele geblesseerde spelers weer zullen herstellen zodat we weer met een compleet fitte selectie de 2e seizoenshelft ingaan!

Alle supporters bedankt voor de aanmoedigingen!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Camiel Gerlach, Ties van Wijk, Wouter Bloemandal ( 74. Jeroen Westra ), Harmjan Poel ( 30. Nick Pathuis ), Danel Strijker, Jelmer Fierstra, Bram Gootjes ( 88. Sander “Caza” Cazemier ), Sander Ottens, Leon Schievels, en Hendrik “koekoek” Rozema!

Namens de selectie en begeleiding van ONR1 wensen wij iedereen fijne feestdagen en alvast een gezond en sportief 2014!!!