14.10.2013 18:32 Leeftijd: 256 days

ONR – GROEN GEEL

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd ONR – Groen geel op het programma. De tegenstander uit Groningen heeft een moeizame start van de competitie achter de rug. ONR heeft daar in tegen, na de nederlaag tegen Drenthina, de draad weer opgepakt met een goeie serie. Groen Geel heeft veel ervaring in de ploeg en mocht ook zeker niet onderschat worden. Voor de thuis ploeg was het dus zaak om de 3 punten in Roden te houden en zo bovenin mee te blijven doen.

In de beginfase hadden beide ploegen geen noemenswaardige kansen weten te creëren. ONR had welles waar iets meer balbezit maar Groen Geel deed tot zover niet echt onder. Een prima aanval, na goed voordeel gegeven van de scheids, in de 10 minuut resulteerde in een kans voor Hendrik die de keeper van Groen Geel tot hoekschop verwekte. ONR hield nu langer bal bezit. Een volgende aanval van ONR met Mitchell, Hendrik en Leon in de hoofdrollen, leverde weer een corner op voor ONR. De corner van Hendrik werd door Ties gekopt en uiteindelijk door een verdediger uiteindelijk weer tot corner verwerkt. De volgende corner, dit keer door Bram getrapt, werd door Rens jammer genoeg net naast gekopt.

Met een mooie actie snelde Hendrik een paar minuten later zijn man voorbij en gaf de bal voor richting Mitchell. In plaats van de keeper uit te spelen schoot Mitchell recht op de keeper af waardoor deze uitgelezen kans verloren ging. Met een snelle balcirculatie van Groen Geel werd in de 18e minuut een aanval opgezet wat de gasten een hoekschop via Harmjan opleverde. De hoekschop werd door Harmen uit de lucht geplukt en prima uitverdedigd en dat resulteerde in een counter voor de thuisploeg. Leon haalde er een corner uit en Groen Geel kreeg de bal niet weg waardoor het even chaotisch werd voor het door van Groen Geel. De beste kans was uiteindelijk voor Frank maar hij wist het net niet te vinden.

Een onderschepping via Hein leverde ONR weer snel balbezit op. Na een combinatie tussen Ties en Tim werd Mitchell in stelling gebracht. De messcherpe voorzet van Tim werd door Mitchell naast gekopt. Groen Geel kreeg vlak daarna nog een kans maar het schot ging over het doel van Harmen heen. Na een prima combinatie tussen Rens en Bram kreeg Mitchell de bal van Bram. Hij bereikte de vrij staande Leon maar het schot van Leon was te slap om enig gevaar te kunnen stichten. Uit de daarop volgende aanval van de gasten ging de bal maar rakelings naast.

Met nog een kwartier te spelen in de 1e helft kreeg ONR 2 corners direct achter elkaar. De 2e corner werd slecht weg gewerkt door Groen Geel. De afvallende bal kwam voor de voeten van Frank en hij schoot de bal hoog over. Met een uitstekende verdedigende actie van Ties voorkwam hij dat Groen Geel een gevaarlijke voorzet kon geven. De hoekschop leverde verder geen gevaar op voor het doel van ONR. Vlak voor rust kreeg ONR een vrije bal op ongeveer 30 meter van het doel van Groen Geel. De bal werd snel door Hendrik genomen en hij bereikte Mitchell die goed achter zijn tegenstander vandaan kwam en zo de 1-0 (42.) binnen prikte! De grens van Groen Geel vond dat Mitchell dit in buitenspel positie deed en stak de vlag omhoog. De scheidsrechter wuifde deze beslissing terecht weg en zo gingen beide teams met een 1-0 stand aan de thee.

ONR begon slordig aan de 2e helft en verloor te veel duels. Daardoor kreeg het bijna de rekening gepresenteerd: uit een scherpe counter van Groen Geel kreeg de spits van de gasten een dot van een kans op maar deze kans werd gelukkig voor ONR om zeep geholpen door de bal onzorgvuldig naast te schieten. Groen Geel had nu vaker de 2e bal en bleef gevaarlijk. Een goeie individuele actie van Mitchell, in de 52e minuut, leverde ONR een corner op. Frank won het duel om de 2e bal en gaf een goeie voorzet op Mitchell die jammer genoeg wéér net naast werd gekopt. Een diepte pass van Rens werd door Hendrik opgepikt en hij gaf de bal voor op Leon. De bal werd door een verdediger van Groen geel slordig opgeruimd zodat Frank de 2e bal kon oppikken. Frank schoot hard op doel maar het schot van Frank werd onderweg van richting veranderd en ging over de achterlijn. De corner van Bram leverde geen kans op voor de thuisploeg.

Vijf minuten later werd de volgende kans, na voorbereidend werk van Leon, door Mitchell weer verprutst door de bal net over te koppen. Een goeie aanval van Groen Geel werd door Harmjan, na een hard schot, uit de doelmond weggewerkt. De gasten bleven aandringen en de hoekschop leverde bijna de 1-1 op. Door uitstekend keepers werk van Harmen werd dit voorkomen en werd door Hamjan en Ties goed uitverdedigd. Zo’n 10 minuten later begon Hein na een combinatie met Rens aan een mooie solo. Hij rondde zijn solo bijna doeltreffend af maar zijn poging verdween naast het doel. ONR had nog recht op een penalty nadat Bram na een individuele actie onderuit werd gehaald in de 16 meter. De scheids weigerde de bal op de stip te leggen.

Een minuutje later kreeg Hendrik, na een 1-2 met Leon, nog de kans op de 2-0 maar zijn schot ging via een verdediger van Groen Geel naast. De hoekschop werd nu wel goed door de gasten uit Groningen uitverdedigd en uit de daarop volgende aanval kreeg het zowaar nog een kans op de gelijkmaker. Door goed verdedigen van Tim werd de aanval onschadelijk gemaakt. In de 77e minuut word Leon bedankt voor zijn inzet en voor hem komt Danel in het veld. Vlak daarna pakt Harmen een hard schot van Groen Geel klemvast. Groen Geel bleef aandringen en probeerde de gelijkmaker te forceren. Uit een afgeslagen hoekschop kreeg Groen Geel nog een enorme kans maar de pegel belandde op de lat. Met nog een kleine 10 minuten te gaan werd Tim gewisseld voor Camiel.

De beide invallers Danel en Camiel vielen goed in en stonden goed hun werk te doen. Groen Geel viel nog wel aan maar uit een messcherpe counter van ONR scoorde Mitchell op aangeven van Hendrik dan uiteindelijk toch de bevrijdende 2-0 (87.)!!! In de slotminuten kwam Sander in het veld voor Bram. Sander had zowaar de 3-0 nog op de schoen, maar na een mooie vloeiende aanval schoot Sander op de paal!! Dit tot teleurstelling van de mee levende fans van ONR.

Zo bleven de 3 punten in Roden en kreeg ONR wederom geen doelpunt tegen!! En staan we voorlopig op een mooie 4e plaats!

Volgende week zaterdag is een vrije zaterdag voor ONR omdat er dan een beker/inhaal weekend op het programma staat.

De volgende wedstrijd van ONR1 is op zaterdag 26 oktober. Het betreft dan een uitwedstrijd tegen TKB.

De opstelling was: Harmen Uffels, Tim Graafsma, ( 81. Camiel Gerlach ), Harmjan Poel, Hein Luinstra, Frank Bokdam, Bram Gootjes ( 89. Sander Ottens ), Ties van Wijk, Rens vd Knaap, Mitchell “Churandy is weer blij” Schievels, Leon Schievels ( 76. Danel Strijker ) en last but not least ons talent: Hendrik “kwajong” Rozema.

Bank: Danny Blaauwwiekel ( reserve keeper )