04.03.2014 16:14 Leeftijd: 115 days

ONR – SC LOPPERSUM

Op een zonovergoten sportpark “de Hullen” werd er afgelopen zaterdag om 14:30 afgetrapt voor de wedstrijd tegen Loppersum. De heen wedstrijd werd met 0-0 gelijkgespeeld waarbij er vele kansen waren op de 3 punten voor ONR, dus was ONR er alles aan gelegen om deze wedstrijd nu wel in winst om te zetten. Zonder Hendrik ( wintersport ) en Hein ( voor werk een weekje in Brazilië ) en de zieke Danel, maar met de net op tijd teruggekeerde Mitchell begon ONR aan de wedstrijd. De start was voor ONR: met de terug gekeerde Hans van Tamelen ( na een jaar blessure leed was hij weer speelgerechtigd voor ONR ) begon ONR nu wel scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. De verdediging van ONR stond goed en zorgde ervoor dat Harmen in het eerste kwartier vrij weinig te doen had.

In de 20e minuut gaf Rens een diepte pas op Bram die vervolgens een scherpe voorzet gaf die ook maar net door Hans werd gemist. Vervolgens kreeg Loppersum een corner die slordig door ONR werd weg gewerkt. Maar Loppersum was erg onzorgvuldig met deze mogelijkheid en het liep dus goed af voor ONR. Na ruim een half uur spelen was het Wouter die met een bekeken steekbal Leon aanspeelde en hij kwam vrij voor de keeper te staan. Het schot van Leon, uit de draai, werd gekeerd door de doelman van Loppersum. Een minuut later kreeg Tim vd Meulen nog een prima kans maar weer was het de keeper van Loppersum die redding bracht voor de gasten.

Het spel werd na een dik half uur van beide kanten toch wel wat rommelig. Slordig bal verlies en onzorgvuldige passes aan beide kanten zorgde ervoor dat geen van beide ploegen lang bal bezit had. Een goede aanval van de gasten monde uit in een schot op het doel van Harmen die de bal niet klemvast kon pakken en daardoor ook kansloos was bij de rebound van Loppersum speler Jeffrey Leegstra die de bal simpel in het doel werkte: 0-1 ( 36.). ONR liet zich niet van wijs brengen en ging vanaf de aftrap vol overtuiging op jacht naar de gelijkmaker. Dat resulteerde uiteindelijk in een vrije trap voor ONR die vakkundig door Bram in de 16 werd gebracht. Ook nu kreeg de keeper de bal niet onder controle en dit keer was Leon er als de kippen bij om de bal binnen te werken: 1-1 (37.)!! Even later kreeg Loppersum nog een goeie kans. Een vrije bal van Loppersum ging gevaarlijk richting het doel van Harmen maar met een prima redding tikte hij de bal over het doel en voorkwam daarmee erger. De corner werd door Sander en Tim Graafsma verder uitverdedigd. De laatste mogelijkheid voor ONR in de eerste helft was een vrije trap van Hans die in de muur belande. Zo gingen beide ploegen de rust in met een 1-1 stand.

Beide ploegen begonnen scherp aan de 2e helft. In de 52e minuut gaf Hans, na goed werk van Jelmer, Jeroen en Rens, een prima voorzet op Leon die jammer genoeg net niet bij de bal kwam. Een priam actie van Jeroen leverde Leon de volgende kans op maar hij sprong hier net wat te slordig mee om zodat deze kans verloren ging. Een perfecte dieptepas van Rens, in de 55e minuut, zorgde ervoor dat Tim vd Meulen in 1x door kon richting het doel van Loppersum. De verdediger van Loppersum kon Tim niet meer bijhouden en haalde Tim neer op zo’n 20 meter van het doel. Gevolg was dat Loppersum met 10 man verder moest en ONR restte de vrije trap van Rens die de bal schitterend stijf diagonaal in het kruis ramde: 2-1 (56.)!!!

Na weer een prima actie van Jeroen in de 60e minuut kreeg Leon de kans op 3-1 maar de keeper plukte de bal net op tijd voor de voeten van Leon weg. Een minuut later kreeg ONR een vrije trap na een overtreding op Jelmer. De vrije bal van Sander belandde op het hoofd van Leon die vervolgens door kopte naar Hans die vervolgens maar net het doel miste. Tien minuten later nam Jeroen een corner na weer een prima aanval van ONR. Jeroen dacht het kunstje van Hendrik bij de wedstrijd tegen Marum te kunnen evenaren door de bal in 1x in het doel te schieten maar de bal raakte de paal.

ONR had nu veel meer en langer de bal in de ploeg. Een weer prima pas van Rens kwam bij Tim van der Meulen terecht die weer de vrije doortocht had. Tim omspeelde de doelman en de bal rolde tergend langzaam over de doellijn en de verdediger van Loppersum kon geen redding meer brengen: 3-1 ( 76.)!!! De wedstrijd was nu wel gespeeld en dat zorgde voor nog meer rust in het spel bij ONR. Loppersum probeerde nog wel wat maar het was verder machteloos. Met nog een kleine 10 minuten te spelen werd Leon gewisseld voor Mitchell. En vlak voor tijd werd Tim Graafsma gewisseld voor Nick. De laatste wissel was een publiekswissel voor Jeroen die, na lang kwakkelen dmv blessures, een prima wedstrijd speelde!! Voor hem kwam Anko in het veld. In de slotfase kreeg ONR nog een paar kansen ( Mitchell en Hans ) maar er werd niet meer gescoord zodat ONR eindelijk weer eens 3 punten kon bijschrijven!!

Het was een terechte en ook dik verdiende overwinning! Aanstaande zaterdag speelt ONR1 de uitwedstrijd tegen Groen Geel op sportpark “Corpus den Hoorn”. Met veel vertrouwen gaat ONR ook in deze wedstrijd op jacht naar winst! Aanvang is dan ook weer om 14:30 en we hopen dat we steun krijgen van veel ONR supporters!

De opstelling was: Harmen Uffels, Bram Gootjes, Tim Graafsma ( 88. Nick Pathuis ), Wouter Bloemendal, Sander “Ottje” Ottens, Leon Schievels ( 81. Mitchell “Churandy” Schievels ), Rens van der Knaap, Jelmer Fierstra, Tim van der Meulen, Hans van Tamelen en Jeroen Westra ( 88. Anko van der Knaap ) Bank: Rolf Postma en Harmjan Poel.