02.12.2013 19:02 Leeftijd: 207 days

ONR - SC ROUVEEN

Afgelopen zaterdag was Rouveen de tegenstander op ons sportpark aan de hullenweg. Voor ONR was het zaak om de wedstrijd in winst om te zetten want dan zou Rouveen ( 1 punt (17) meer dan ONR (16) ) gepasseerd worden op de ranglijst. Rouveen zat er direct vanaf het begin van de wedstrijd er bovenop. De eerste mogelijkheid om de score te openen kwam op naam van Hendrik. Na een individuele actie werd Leon onderuit gehaald op 18 meter van het doel. De vrije trap van Hendrik was hard maar mistte precisie zodat de bal een eenvoudige prooi was voor de doelman van Rouveen. Een vrije trap voor Rouveen vanaf de linker kant dreigde gevaarlijk te worden maar Mitchell kopte de bal weg zodat ONR de verdedigende stelling kon verlaten. Na een goeie pass van Hendrik op Leon schoot Leon op doel. Hij kon jammer genoeg geen kracht acht zijn schot zetten, want de bal kon eenvoudig gekeerd worden door de keeper van Rouveen.

Rouveen bleef een gevaarlijke tegenstander. Een goeie snelle aanval resulteerde voor de gasten in 2 corners ( Tim kopte prima een hoge voorzet over de achterlijn ) achter elkaar waarbij de verdedigers van ONR attent reageerden en na de 2e hoekschop pakte Harmen de bal prima klemvast. Na bijna 20 minuten kreeg Rouveen de volgende kans: een schot vanaf de 2e lijn ging hoog over. Direct daarna kreeg Danel het op zijn heupen en hij stoomde op, na een prima inspeelpass van Hein, richting het doel van Rouveen. Danel schoot iets te vroeg waarbij hij nog een paar meter door kon om de bal in de verre hoek te schieten. De bal ging nu aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

De kansen voor Rouveen bleven beperkt tot 2 corners die respectievelijk door Tim en Mitchell werden uitverdedigd. Een individuele actie van Mitchell leverde ONR een vrije trap op. De vrije bal van Bram werd weg gewerkt door een verdediger van Rouveen maar ONR hield bal bezit in de persoon van Jelmer. Hij gaf een prima pass op Harmjan die vervolgens Mitchell aanspeelde: het schot van Mitchell ging maar net naast. Uit de daarop volgende tegenstoot van Rouveen ging het schot vanaf rand 16 meter ruimschoots over het doel van Harmen. Een vrije trap van Bram, op slag van rust, kwam bij Harmjan terecht die Hendrik inspeelde die vervolgens de bal afgaf op Jelmer die vervolgens afvuurde op het doel van Rouveen: het schot ging over de lat zodat beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee gingen.

ONR zocht direct vanaf de aftrap de aanval op: een prima actie van Harmjan werd beloond met een hoekschop. De hoekschop van Bram werd goed door de verdedigers van Rouveen weg gewerkt. Slordig uitverdedigen van ONR liep maar net goed af voor ONR. Het schot voor open doel ging maar rakelings over. Iets later werd een overtreding op Jelmer werd bestraft met een vrije trap. De vrije bal kwam niet bij de aanvallers van ONR terecht zodat Rouveen eruit kwam met een counter die onschadelijk werd gemaakt door Hein en Tim.

Een volgende aanval van Rouveen werd onschadelijk gemaakt door Harmen die goed zijn doel uitkwam en zo op tijd bij de bal was. Goed druk zetten van ONR leverde de thuisploeg via Hendrik balbezit op die de bal prima voor gaf op Mitchell die de bal in het doel werkte : 1-0 (61.) !!! In de 65e minuut paste Marco de eerste wissel toe van ONR: Tim werd vervangen door Nick. Nick viel prima in en met een goeie actie voorkwam hij dat Rouveen een voorzet kon geven en zo hield ONR balbezit. Nadat Rouveen speler Kooiker zijn 2e gele kaart kreeg in de 72e minuut kwam er voor ONR meer ruimte. Een prima combinatie van ONR in de 73e minuut leverde Hendrik de bal op en na een mooie solo waarbij hij 3 man het bos in stuurde rondde hij doeltreffend af: 2-0!!!

Een vloeiende aanval van Rouveen leverde hun een corner op via Harmjan. De corner leverde ONR weer balbezit op via Hein. Nadat Rouveen speler Bouwmeester ook zijn 2e gele kaart had gekregen, na een overtreding op Hendrik, en dus met ook met rood van het veld moest was de wedstrijd helemaal gespeeld. Vlak daarna werd Leon gewisseld voor Anko. Een aanval van ONR leverde Mitchell een prima kans op maar hij zag de er beter voorstaande Anko over het hoofd en schoot zelf te slordig op doel waardoor deze kans verloren ging.

Met nog een kleine 10 minuten, inclusief blessuretijd, te spelen ging ONR op jacht naar de 3-0. Door een onderschepping van Bram kon ONR weer beginnen aan een aanval. Danel kreeg de bal goed mee en hij gaf een prima pass op Jelmer die op zijn beurt Mitchell aanspeelde die uitstekend afrondde: 3-0 (88.) !!! Na de 3-0 kwam Jeroen in het veld voor Danel. ONR bleef in de resterende speeltijd dan ook heer en meester. Een goeie pass van Jeroen op Anko leverde Mitchell nog een kans op maar die verzilverde hij helaas niet zodat de 3-0 de eindstand werd.

Door deze overwinning is ONR gestegen naar de 6e plaats en is het Rouveen gepasseerd op de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt ONR1 de uitwedstrijd tegen de nummer 5 op de ranglijst: ZFC Zuidlaren. Met recht dus een wedstrijd / derby tussen 2 subtoppers. Waarbij we hopen dat er veel publiek naar het sportpark de Wenakkers komt om ons aan te moedigen! Aanvang is 14:30.