23.09.2013 19:00 Leeftijd: 277 days

Sc Loppersum - ONR

Op deze rodermarkt zaterdag trad ONR1 aan tegen een van de koplopers: Loppersum. Zij hadden hun eerste 2 wedstrijden gewonnen van Klazienaveen en Aduard. ONR was na de 1-0 overwinning op CSVH vorige week goed gemotiveerd om te proberen de 3 punten mee terug te nemen naar Roden.

Na 8 minuten spelen kreeg Bram de kans uit een vrije trap, na een overtreding op Hein. De bal werd door de verdediger van Loppersum tot corner verwerkt. De hoekschop van Bram kwam bij Leon terecht die een 1-2 aanging met Tim, Uit de kluts kwam de bal uiteindelijk bij Danel die zijn schot gesmoord zag worden. De eerste aanval van Loppersum was een prooi voor Harmen die prima de hoge voorzet uit de lucht pakte. Uit de daarop volgende tegenstoot van ONR ging Ties goed door en hij leverde een prima voorzet af op Tim. Tim zijn schot miste jammer genoeg kracht en werd makkelijk door de Lopster doelman gepakt.

Een onderschepping van Hein op het middenveld leverde ONR weer balbezit op. Met een goeie pass van Hein op Tim gaat Tim de combinatie aan met Leon en Leon ging direct door naar het doel. Leon raakt echter uit balans en de keeper tikt de bal tot hoekschop. De hoekschop leverde niks op voor ONR. Na zo’n 20 minuten krijgt Rens een mooie mogelijkheid om uit een vrije trap de score te openen. Zijn trap vanaf 17 meter recht voor het doel ging over het doel.

Na een prima actie van Tim gaf hij een prima voorzet. Voordat Leon bij de bal kon komen is de verdediger als de kippen bij om de bal over de achterlijn te tikken. De uitstekende corner van Bram werd door Leon maar net over het doel van Loppersum gekopt. ONR had duidelijk de overhand de eerste 25 minuten. Loppersum kwam zowat niet aan voetballen toe en kreeg ook geen kansen. De verdedigers van ONR, Jelmer, Harmjan, Ties en Frank gaven niks weg zodat Harmen weinig te doen had.

Na een prima actie van Rens kreeg ONR vijf minuten voor rust weer een hoekschop. De hoekschop werd door Loppersum opgeruimd. ONR won het duel om de 2e bal weer en dus bleef ONR in balbezit. Spits Hidskes lag bij Jelmer aan de ketting en kreeg geen mogelijkheden om gevaarlijk te worden. In de resterende tijd in de 1e helft kreeg ONR via Tim (2x) en Leon nog een paar opgelegde kansen maar deze werden niet benut.

ONR kwam geconcentreerd uit de kleedkamer. ONR hield veelvuldig en langdurig balbezit. In de 52e minuut gaf Danel een mooie pass op Leon. Leon liep echter teveel naar de buitenkant waardoor de keeper van Loppersum redding kon brengen. Loppersum kwam er niet uit. Tot de 58e minuut. Door een goeie loop actie van Frank haalde hij een gevaarlijke voorzet weg door de bal net bij de 16 over de achterlijn te tikken. De hoekschop werd door Harmjan en Jelmer vakkundig onschadelijk gemaakt. Met een prima diepe bal van Rens op Leon haalt Leon hard uit van ongeveer 20 meter. De keeper van Loppersum tikt de bal net over het doel. ONR is feller en houdt balbezit. Goed door gaan van Ties levert ONR via Danel de volgende kans op: het harde schot van Danel is niet zuiver genoeg en verdwijnt net naast.

Even later is Ties zijn directe tegenstander het zat en werkt Ties tegen het gras. Het kost de speler van Loppersum een gele kaart. De vrije bal levert voor ONR helaas niks op. Dan wordt de moe gestreden Bram gewisseld voor Camiel. Loppersum zet nu meer aan en met een paar goede aanvallen werd geprobeerd het ONR lastig te maken maar de organisatie van ONR stond als een huis. Een aanval van Loppersum werd, met nog een dikke tien minuten te spelen, door Jelmer nog tot corner gekopt. De hoekschop van Loppersum werd prima door ONR uitverdedigd. Even later werd Tim gewisseld voor Mitchell. Even later kwam ONR nog goed weg: een vrije trap van Loppersum zeilt maar net over het doel van Harmen heen.

In de slotfase van de wedstrijd werd het nog echt spannend. Een prima getrapte hoekschop van Danel werd maar net door Rens naast gekopt. Vlak daarna werd een bal uit een corner van Loppersum maar net naast getikt door de aanvaller van Loppersum. In de blessuretijd speelde Leon zich goed vrij en haalt een hoekschop. Danel legde de bal pamklaar op het hoofd van Ties, de harde kopbal van Ties lijkt ook het doel in te gaan maar de bal werd net door een verdediger van Loppersum van de lijn gehaald. Een uitbraak van Loppersum in de allerlaatste minuut werd door de Lopsters gelukkig voor ONR ruim naast gekopt. Even later floot de goed leidende scheids de doelpuntloze wedstrijd de boeken in. En kon een groot deel van de ONR mensen zich ’s avonds in het feest gedruis storten van de rodermarkt.

ONR was vele malen sterker dan Loppersum. Jammer genoeg hebben we niet kunnen profiteren van de vele kansen die we kregen. Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen Marum. We hopen dat we veel supporters van ONR mogen begroeten!

De spelers waren: Harmen Uffels, Ties van Wijk, Harmjan Poel, Hein Luinstra, Frank Bokdam, Danel Strijker, Jelmer Fierstra, Rens vd Knaap, Leon Schievels, Tim vd Meulen ( 81. Mitchell “Churandy” Schievels), Bram Gootjes ( 75. Camiel Gerlach). Bank: Tim Graafsma.