Thuis tegen de koploper!

08:20 aanwezig.

Ouders hebben het over het weer. “Droog, dat zeker en ook windstil”.

“Wel tegen de nummer 1”. Niekerk, wat zal het worden? Als we maar goed breed spelen dan komt het goed.

Inmiddels zijn Emma (E3), invaller voor Jasper en Stijn (E5) wegens de blessure van Erik aanwezig. De rest van de sterspelers volgen snel. Nog koud in de benen start de warming-up. Julian, Jurian, Thomas, Jesper, Marco en Tieme. Ze worden door de coaches Roelf en Eric voorbereid op de wedstrijd.

Na het inschieten, waarbij de ouders nogal eens de ballen naast het doel moeten weghalen en het opletten blijft om geen “ ONR kijkers aantallen te verliezen”. Niekerk staat al klaar maar moet even wachten op de tactiekbespreking (hoezo mentale wedstrijd?)

We zijn er klaar voor…

Een fanatieke start zorgt er voor dat vanuit de verdediging Julian de bal rechtsvoor schiet. Een perfecte aanname van Emma die direct de bal voor het doel schiet en Marco die het geheel in stijl afmaakt (1-0). “Zo dat beloofd wat” horen we aan de kant. De schrijver van dit stukje krijgt te horen dat dit “counter voetbal” heet en schrijft dit keurig op (Italiaanse benaming laat hij voor lief).

Niekerk komt even bij van wat er net is gebeurd maar herpakt zich snel. Fanatiek komen ze terug en het duurt niet lang of de 1-1 valt. ONR, nog beduusd van de voorsprong en nu de gelijkmaker lijkt wat bang te worden. Niekerk komt als een stoomlocomotief op onze helft en heeft een aantal goede spitsen die het voor Niekerk “maken”. Gelukkig, Jesper is in zeer goede doen en weet een doelpuntenregen voor Niekerk te voorkomen met zeer goede en prachtige reddingen. Maar... helaas er gaan er ook een aantal in. (1-2, 1-3, 1-4). De verdediging deed zijn best maar kon niet voorkomen dat er twee eigen doelpunten uit voort kwam.

Gelukkig einde eerste helft. E ven bijkomen. De coaches zagen wat er “mis” ging en hebben een goede bespreking gehad in de kleedkamer. “feller zijn, als Jurian de bal heeft dan Marco naar de lijn en Emma naar de hoek, dan Marco naar het doel en schieten”. (werd de schrijver verteld.)

Dit was te zien! Er werd harder gewerkt, eerder verdedigd, goed doorgespeeld en dit alles werd beloond met een doelpunt. Julian naar Marco (prachtige sprint) en goed geschoten. Bal komt voorlangs en Thomas die volgens de schrijver al zijn “frustratie” kwijt moest scoorde een prachtige goal! En dat werd ook door de zijlijnkijker gevonden (toch Sonja?)!

Bovenstaande gebeurde nadat de wedstrijd wat later was gestart aangezien de scheidsrechter even vergeten was dat een fluitje ook in de tweede helft handig zou zijn.

(2-5) en even later 2-6 maar daar was ONR weer en dit keer een prachtige aanval met een super goal van Stijn! (3-6)

Ondanks dat wij nu voorin de controle overnamen van de stoomlocomotief die in eerste helft door  Niekerk werd bestuurd werd er goed voetbal gespeeld. Iedereen is wakker, weet wat er gedaan moet worden en gaat er voor. Wat mooi om te zien! Erik (in rolstoel) moedigde zijn medespelers dan ook aan en ook dat gaf weer positieve resultaten wat helaas geen doelpunten opleverde maar wel een duidelijk signaal gaf aan Niekerk.

Helaas even niet opletten en daar gingen de overige doelpunten met als eindstand 3-10.

Jongens (en meid) leuk om elke keer weer te zien dat het beter gaat en er goed naar de coaches wordt geluisterd. Het spel is er. De opdrachten worden uitgevoerd en ach ja.. die doelpunten.. die komen de volgende keer J