29.10.2013 17:10 Leeftijd: 241 days

TKB - ONR

Na een succesvolle reeks van 5 wedstrijden ongeslagen moest ONR het deze zaterdag opnemen tegen TKB. De eerste 10 minuten waren wat slordig van ONR kant. In de beginfase leverde het beide ploegen een 2-tal corners op. Nadat TKB hun een eerste schot op doel hoog over zag gaan, probeerde ONR het heft in handen te krijgen. Een vloeiende combinatie, na een kwartier spelen, leverde ONR uiteindelijk een vrij trap op. De vrije trap van Hendrik ging mooi op maat de 16 in en de keeper van TKB kon niet bij de bij komen nadat hij los had geroepen en zo kopte Hein geheel vrijstaand de 0-1 (15.) binnen! De volgende goeie kans van ONR kwam op naam van Mitchell die na een goeie diepte pas van Danel de bal maar net naast schoot.

Ook TKB deed nog een poging om de gelijkmaker te scoren, maar door een goeie verdedigende actie van Ties werd erger voorkomen. De daarop volgende hoekschop van TKB belande uit de kluts voor de voeten van een TKB speler die vanuit de 2e lijn hard op doel schoot. De bal ging echter hoog over het doel van Harmen. Beide partijen kregen niet echt grip op de wedstrijd. Na een mooie aanval van ONR in de 32e minuut kwam Jelmer in scoringspositie. Jelmer schoot te gehaast waardoor de bal ook hoog over ging.

Vijf minuten daarna ging Hein goed door en dat leverde ONR weer een vrije trap op. De goeie vrije bal van Bram werd door TKB weggewerkt waardoor ze konden counteren. Door goed verdedigen van Tim werd de counter van TKB onschadelijk gemaakt. In de 38e minuut kreeg Danel het op zijn heupen en met een mooie actie omspeelde hij zijn tegenstander. De volgende tegenstander maakte een overtreding op Danel en ONR kreeg op een mooie plek, 17 meter recht voor de goal, een vrije trap. De vrije trap van Rens kwam in de muur terecht en uit de rebound schoot Hendrik naast.

Vlak voor rust kreeg Frank de bal niet weg na een aanval van TKB. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van een TKB speler die vervolgens wel raad wist met dit cadeautje en de bal langs Harmen in het doel prikte: 1-1 ( 42.). Direct na de aftrap stuurde Rens met een mooie bal Bram de diepte in. De verdediger van TKB moest na de actie van Bram een corner weg geven. Uit de corner kwam via Ties nog een goeie kans op de 1-2 maar hij kopte de bal maar net naast. Uit de daarop volgende aanval van TKB pakte Harmen een schot uit de 2e lijn van TKB zodat beide ploegen met een 1-1 stand gingen rusten.

Het eerste gevaar in de 2e helft kwam op naam van TKB die direct na rust met een goeie aanval eruit kwamen. De voorzet werd prima door Harmen onderschept. Daarna was het de beurt aan ONR. Een pass van Danel kwam bij Mitchell terecht en die legde de bal klaar voor Rens die met een soort curve op de grond de keeper probeerde te verschalken. De bal schampte jammer genoeg de buitenkant van de paal en ging over de achterlijn. In de daarop volgende periode had TKB vaker de 2e bal en speelde ONR te onrustig. ONR moest dus een tandje bij schakelen en deed dat ook. Na een paar corners van TKB, die goed door Tim en Frank werden uitverdedigd, probeerde ONR eruit te komen maar slaagde daar niet echt in.

TKB bleef gevaarlijker en een van richting veranderd schot van TKB caramboleerde via de 2e paal voor de voeten van Tim die de bal weer tot hoekschop verwerkte. TKB kreeg zo enkele corners op rij maar door goed verdedigen van ONR werden de corners onschadelijk gemaakt.

Na zowat 20 minuten spelen in de 2e helft kwam TKB er met een mooie aanval er snel uit. De bal werd goed scherp voor gegeven en werd goed ingeschoten Harmen kon de bal niet meer keren en zo kwam TKB op een 2-1 (64.) voorsprong. In de fase erna kwam TKB er voetballend beter uit en had ook het betere van het spel. Nadat TKB een grote kans op de 3-1 liet liggen ging bij ONR eindelijk de knop om er werd er beter gevoetbald. Na een goeie onderschepping van Hein kwam Bram in bal bezit. Een mooie combinatie tussen Bram en Mitchell leverde helaas niks op. Maar even later kreeg ONR een vrije trap op de rechterflank. De vrije bal van Bram werd slecht door TKB weggewerkt en het schot van Rens werd gesmoord. De daaruit afvallende bal belande voor de voeten van Hendrik die de keeper van TKB met een mooie boogbal vanaf ruim 20 meter passeerde en zo zijn eerste competitietreffer voor ONR1 liet aantekenen: 2-2 (74.) !!

Direct daarna werd Hein gewisseld voor Wouter. Niet veel later werd een vrije bal van TKB goed door Harmen gepakt. TKB bleef de aanval zoek maar door goed verdedigen van Wouter werd erger voorkomen en kon Tim de bal opruimen. Dan past Marco de volgende wissel toe en werd de moe gestreden Danel vervangen door Camiel. Camiel moest vlak daarna direct aan de bak en met een mooie loopactie maakte hij de aanval van TKB onschadelijk. Een onderschepping van Wouter leverde ONR weer bal bezit op en met een prima pas van Jelmer werd Camiel bereikt.

Camiel gaf de bal aan Mitchell en hij haalde er een corner uit. De corner van Bram bereikte Rens bijna maar kon net op tijd voor door TKB worden weggewerkt. Daarna werd bram gewisseld voor Leon. Leon kreeg nog een prima kans op de 2-3 maar zijn schot ging naast. Het laatste wapenfeit was van TKB. Een aanval van TKB werd door Ties gestuit ten koste van een gele kaart. Ties en zijn tegenstander rolden over de zijlijn en de tegenstander maakte een natrappende beweging en kreeg dus rood. ONR probeerde nog de 2-3 te scoren maar slaagde er niet zodat beide ploegen met een terechte 2-2 uitslag aan de 3e helft konden beginnen.

Met dit resultaat is ONR nu al 6 wedstrijden op rij ongeslagen! Zaterdag wacht de volgende tegenstander al weer. Dan komt koploper DZOH op bezoek op ons sportpark aan de hullenweg.

ONR zal dan zeker proberen om een goed resultaat tot stand te brengen!! We hopen dan ook op weer veel steun, net als afgelopen zaterdag, van onze supporters!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Ties van Wijk, Tim Graafsma, Hein Luinstra ( 74. Wouter Bloemandal ), Frank Bokdam, Danel Strijker ( 83. Camiel Gerlach ), Jelmer Fierstra, Rens vd Knaap, Mitchell “Churandy” Schievels, Bram Gootjes ( 85. Leon Schievels ) en last but not least: Hendrik “kwajong “ Rozema.