07.10.2013 16:38 Leeftijd: 263 days

VHK - ONR

Afgelopen zaterdag stond voor ONR de verre uitwedstrijd tegen VHK op het programma. Het verschil op de ranglijst was voor aanvang van de wedstrijd tussen beide ploegen slechts 1 punt in het voordeel van ONR ( 6e en VHK 7e ).

VHK is een lepe ploeg waar we rekening mee hadden gehouden. Op een zonovergoten sportpark “Monnikenmolen” te Sint Jansklooster werd er om 14:30 afgetrapt. De eerste corner van Bram in de 6e minuut wordt goed door VHK afgeslagen en razend snel omzet in een counter. De doelpoging van spits Roy Visscher ging naast het doel van Harmen. Vlak daarna was het weer VHK dat gevaarlijk dreigde te worden. Harmen voorkomt ten koste van een corner erger. De corner werd door Harmjan en Ties onschadelijk gemaakt.

ONR sprong in de beginfase te slordig om met het balbezit. VHK had dan ook vaker de 2e bal dan ONR. Na een rush van Tim Graafsma , hij werd gestuit door een verdediger van VHK, kreeg ONR een goeie kans via Bram uit een vrije trap. De trap van Bram was prima maar de verdedigers van VHK waren net iets attenter en VHK counterde razend snel richting het doel van ONR. De doelpoging ging roekeloos over de achterlijn. Een mooie combinatie tussen Hein en Bram leverde uiteindelijk Timmie een goede kans op om de score te openen: het harde schot van Timmie werd goed door de keeper van VHK gepakt.

Niet veel later was het weer VHK spits Visscher die een goeie kans om zeep hielp: zijn schot was te onzuiver en ging ruim naast. Uit een messcherpe voorzet van VHK kopte de spits op doel maar Harmen pakt met een prima save de bal uit de lucht. Een voorzet van Bram. 3 minuten later bereikte Mitchell bijna: hij kwam echter net te kort om op tijd bij de bal te kunnen komen. ONR gooide de schroom van zich af en kwam beter in de wedstrijd. Na een prima pass van Rens op Hendrik ging Hendrik met de bal aan de haal. Met een mooie actie stuurde Hendrik 2 man van VHK het bos in en leverde een prima voorzet af bij Mitchell. Mitchell werd helaas om een duwfout (??) afgefloten.

Een solo van Rens leverde ONR met nog ruim 10 minuten te spelen nog een hoekschop op. De hoekschop leverde geen kans op voor ONR. Goed combineren van ONR leverde uiteindelijk Timmie balbezit op. Na een 1-2 met Hein werd het schot van Timmie goed geblokt. Uit een corner , 5 minuten voor rust, van VHK kwam ONR er razendsnel uit. Tim Graafsma ruimt met een goeie trap richting Timmie de bal op. Timmie pikt de bal op en via Bram hield ONR balbezit. De bal kwam uiteindelijk weer bij Tim terecht die een prima voorzet gaf richting de 2e paal. De keeper van VHK was helaas net iets eerder bij de bal dan Michtell. Vlak voor rust kreeg Timmie nog een goeie kans: uit de draai schoot hij op doel maar helaas ging de poging net over het doel van VHK zodat beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamer in gingen.

ONR begon slordig aan de 2e helft. VHK kreeg enkele kansen maar die werden niet verzilverd. Na 10 minuten spelen kwam ONR dan eindelijk weer wat beter in het spel. Na een 1-2 tussen Bram en Timmie , haalde Mitchell na een goede poging er een hoekschop uit. De hoekschop van Hendrik kwam terecht bij Ties die hard richting de korte hoek schoot maar helaas op een haar na het doel miste. Als Hendrik even later goed door gaat en zijn tegenstander dolt vind de VHK speler het wel welletjes en maakt een harde overtreding op Hendrik. De scheidsrechter ( die verder prima floot ) liet tot verbazing van ONR de kaarten op zak en liet het bij een vrije trap voor ONR. Hendrik kon niet verder en voor hem kwam Anko in de plaats. Na 20 minuten kwam de bal via Frank, Harmjan en Hein terecht bij Mitchell die er weer een hoekschop uit wist te halen. De hoekschop van Bram werd maar net door Rens naast gekopt. Vlak daarna werd Frank gewisseld voor Camiel.

Na een mooie combinatie tussen Anko en Camiel kwam de bal via Rens terecht bij Timmie maar het schot was helaas niet zuiver genoeg zodat VHK de bal kon oppikken en kon aanvallen. Het schot van weer VHK spits Roy Visscher ( toch de gevaarlijkste man aan VHK kant ) belande in het zijnet van het doel. Uit de daarop volgende tegenstoot van ONR had Timmie een mooie actie in huis en passte hij de bal naar Bram de met een leep balletje Rens bereikte: de poging van Rens verdween maar net naast.

Met nog een dikke 10 minuten te gaan werd Rens vervangen door Danel. ONR drong in de slotfase nog wel maar VHK bleef ook gevaarlijk. Een lage harde voorzet van VHK belandde uiteindelijk op de rand 16 bij een speler van VHK die op doel schoot: met een mooie duik pakte Harmen de bal net voor de lijn klemvast. ONR kreeg nog een paar kansen om te scoren maar de pogingen van Timmie en Danel troffen geen doel zodat de wedstrijd in 0-0 eindigde.

Helaas geen 3 punten maar wel voor de 4e op rij ongeslagen alsook de 0 gehouden en dat is ook een mooie prestatie! De supporters willen weer bedanken en we hopen dat we aanstaande zaterdag weer op jullie kunnen rekenen!

Aankomende zaterdag speelt ONR1 weer een thuiswedstrijd. Dan is tegenstander Groen Geel te gast op ons sportpark aan de Hullenweg.