11.12.2013 15:09 Leeftijd: 198 days

ZFC Zuidlaren – ONR

De wedstrijd tussen de nummer 5 ( ZFC ) en de nummer 6 ( ONR ) kende een redelijk begin van ONR. AL in de 1e minuut kreeg Mitchell een dot van een kans nadat keeper Pfundt van ZFC in de fout was gegaan. Mitchell verprutste de uitgelezen kans helaas. Na een overtreding van Andrew kreeg ZFC een vrije trap aan de rechter zijkant van het veld. De bal werd goed ingetrapt en via de paal aan de verkeerde kant voor ZFC naast gekopt. Een gevaarlijke aanval van ZFC leverde de gastheren een volgende kans op: het schot uit de 2e lijn ging hoog over het doel van Harmen. Na een 1-2 tussen Jelmer en Andrew leverde Andrew een prima voorzet af maar keeper Pfundt van ZFC was attent en was dus eerder bij de bal dan de inkomende Mitchell en Leon.

Na een vloeiende aanval van ZFC werd Ties uitgespeeld en passeerde ZFC’er Poorta Harmen in de korte hoek: 1-0 (24.). Vanaf de aftrap zocht ONR direct weer de aanval. Een solo van Jelmer leverde ONR een vrije bal op die door Hendrik werd genomen. Een goeie redding van keeper Pfundt, hij tikte de bal net over zijn doel heen, leverde ONR een corner op. Mitchell kwam verkeerd terecht bij de corner en moest even later dan ook helaas geblesseerd van het veld. Sander “Caza” Cazemier was zijn vervanger. Tien minuten voor de rust kreeg ZFC een corner nadat een scherpe voorzet door de verdedigers van ONR eruit was gehaald. De corner werd slecht door ONR weg gewerkt en ZFC speler van Weringh wist wel raad met dit buitenkansje: 2-0 (34.).

ONR liet zich niet uit het veld slaan en zocht ook nu weer direct vanaf de aftrap de aanval op. Een prima pass van Danel, keeper Pfundt van ZFC paste verkeerd en Danel pikte de bal op, werd door Hendrik op waarde geschat en hij ging er met de bal vandoor en passeerde doelman Pfundt van ZFC: 2-1! ( 35.). Vlak voor de rust werd een buiteling van ZFC’er Poorta door de scheidsrechter beloond met een penalty. De 11 meter werd door ZFC’er Boersma benut (43.) zodat we met een 3-1 stand gingen rusten.

Vrij snel in de 2e helft bracht Harmen redding op een schot van ZFC. En niet veel later leverde Harmjan zomaar de bal bij zijn tegenstander en gelukkig voor ONR werd deze kans door ZFC om zeep geholpen. Goed samenspel van Caza en Leon leverde ONR een vrije trap op die door Bram goed in de 16 werd getrapt. De bal werd prima door ZFC uitverdedigd zodat ONR snel moest omschakelen. Dat lukte en een onderschepping van Bram leverde ONR weer balbezit op. Het was uiteindelijk Jelmer die een goede voorzet gaf, maar de keeper van ZFC was eerder bij de bal dan Leon. Nadat Harmen prima redde op een hoekschop van ZFC en ZFC een dot van een kans miste voor open doel, bracht Hendrik ( na een actie van Leon ) met een bekeken schot de spanning weer terug in de wedstrijd: 3-2 (73.)!!

De 3-3 hing in de lucht maar net zo als 4-2. Na goed verdedigen van Nick ( het kostte hem wel een gele kaart) mistte ZFC nog een paar goede kansen en bij ONR waren Leon en Bram niet succesvol. Tot de 88e minuut was nog spannend. In een tegenstoot van ZFC werd Harmen voor de 4e keer gepasseerd: 4-2. Tot overmaat van ramp moest ook Danel nog geblesseerd van het veld. Zo kwam het dat Richard op 42 jarige leeftijd zijn debuut maakte voor ONR1. Uit een vrije trap van Koen Jans kwam ZFC in de laatste minuut zelfs nog op 5-2.

Zaterdag wacht laagvlieger Meppel in de laatste thuiswedstrijd van het jaar en tevens de laatste competitie wedstrijd voor de winterstop. Hierbij willen we alle supporters nog bedanken voor de aanmoedigingen en uiteraard de wisselspelers die bij ons op de bank wouden zitten om zo het elftal compleet te maken!! We hopen dat onze supporters a.s zaterdag weer in grote getale langs de lijn zullen staan om ons weer naar de 3 punten toe te juichen!

De opstelling was: Harmen Uffels, Nick Pathuis, Ties van Wijk, Harmjan Poel, Andrew vd Looi, Danel Strijker ( 90. Richard Blaauwwiekel ), Jelmer Fierstra, Bram Gootjes, Mitchell “Churandy” Schievels ( 31. Sander “Caza” Cazemier ), Leon Schievels en last but not at least: Hendrik Rozema!!

Bank: Erik Kloosterman