Facebook Twitter Picasa webalbum
Home > F1
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

1e Competitie wedstrijd 2013: Velocitas 1897 - ONR F1

Mon 04 Mar, 13:14




Na de successen in de zaal  mogen we nu weer onze kunsten vertonen op het veld. Vandaag was Velocitas aan de beurt.

Het begin van de wedstrijd verliep wat stroef. We waren denk ik vergeten dat het veld een stuk groter is dan de zaal en dat je dan ook echt een stuk harder moet overschieten. Velocitas opende als eerste de score en het leek er op dat ze richting de rust nog zouden uitlopen. Gijs bracht echter een aantal keren goed redding. ONR kreeg ook een tweetal goede kansen. Een goed schot van Thijs  ging helaas op de paal.

Even later brak Niels goed door op de linkerkant. De keeper kon zijn schot niet onder controle brengen en Stijn was er snel bij om de bal in te tikken. Dit betekende de ommekeer in de wedstrijd want ONR begon nu het eigen spelletje te spelen.

Na de pauze deed ONR er een schepje boven op want we waren gekomen om drie punten mee naar huis te nemen. Al snel scoorde Tieme de 1-2 na een mooie aanval waar vrijwel iedereen bij betrokken was. Vanaf de aftrap van Velocitas pikte Niels vervolgens de bal op en mocht zo doorlopen om meteen de 1-3 te scoren.

Nu was de tegenstand gebroken en kon Tieme aan zijn doelsaldo gaan werken. Een loepzuivere hattrick was het gevolg: 1-4, 1-5, 1-6. Vrijwel allemaal op identieke wijze. De verdedigers zetten goed druk waardoor de middenvelders eenvoudig de bal op konden pikken en Tieme vrij zetten voor de keeper. Dan nog even een schijnbeweging om de keeper heen en vervolgens de bal simpelweg intikken. Prachtig voetbal om te zien.

Velocitas deed nog wel genoeg  terug. Maar de verdediging en de keeper gaven samen geen krimp. Totdat een speler van ONR bleef liggen na een tikkie van de tegenstander op een paar meter afstand van het doel. Iedereen wachtte op het fluitsignaal van de scheidsrechter. Hij floot niet en zo kon Velocitas van de verwarring gebruik maken om tegen te scoren. Uiteindelijk wisten ze nog een keer te scoren want ze kunnen echt wel voetballen.

Uitslag 3-6. ONR eist hiermee meteen de 1e plaats op in de competitie

Goals: Tieme 4x, Stijn 1x, Niels 1x.








Terug
 
 
Sponsorgalerie