Home > F1

3e Competitie wedstrijd: ONR F1 – GVAV Rapiditas. 14-1

Mon 29 Oct, 11:18

Vandaag kwamen de mannen Rapiditas  uit Groningen op bezoek. Ze hadden in hun eerste twee wedstrijden nog geen doelpunt gescoord. Aan ONR dus de taak dit zo te houden. Keeper Gijs en leider Maarten waren vandaag afwezig.  Joris Veenstra wilde ons graag weer helpen.

ONR F1 begon voortvarend aan de wedstrijd. Binnen één minuut stond het 1-0 door een kanonskogel van Thijs in het dak van het doel. Één minuut later stond het alweer 2-0. Vrijwel dezelfde situatie voor het doel van de tegenstander en weer zo een kanonskogel van Thijs. Dat gaat makkelijk dachten de jongens! Maar je moet wel blijven verdedigen natuurlijk. Een speler van Rapiditas kon zo doorlopen richting ons doel en hun eerste doelpunt van deze competitie scoren.

Zo, ONR F1 was gelijk wakker…… Niels benutte weer alle ruimte aan de linkerkant van het veld om op te komen en gevaarlijke voorzetten te geven. Een voorzet belandde zelfs prachtig rechtsreeks in het doel. De rest van de eerste helft hielden we de tegenstander keurig op hun eigen helft en scoorde Niels als snel de 3-1. Tieme had inmiddels ook de slaap uit zijn ogen gewreven en maakte de 4-1, de 5-1, en de 6-1. Een zuivere hattrick dus. Alsof dat nog niet genoeg was scoorde hij vervolgens ook nog de 7-1. Toen was het tijd voor limonade.

De opdracht voor de tweede helft was samenspelen. Dit ging heel goed, er werd prima in een “kommetje” rondgespeeld. Tieme scoorde al vrij snel  de 8-1. Dit betekende dus 5(!) goals op rij van één speler. Drie goals op rij noemt men een ”Hattrick”, vanaf nu noemen we 5 goals op rij een “Tieme”. Stijn en Niels vermaakten vervolgens de papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en de broertjes en zusjes langs de lijn door om en om te scoren. 9-1 (Stijn), 10-1 (Niels), 11-1(Stijn), 12-1 (Niels).

Tieme vervolgens weer voor de 13-1. En daarna weer een voorzet van Niels rechtstreeks in de kruising. Twan, Sebastiaan, Tycho en Joris hebben er keurig voor gezorgd dat Rapiditas maar één keer kon scoren vandaag. Dat is net zo belangrijk , en eigenlijk nog veel meer,  dan zelf scoren.

Zo, een tevreden trainer, na drie wedstrijden een gedeelde eerst plaats en de minste doelpunten tegen van allemaal. Tieme: 6 goals, Niels: 4 goals, Stijn:2 goals,Thijs: 2 goals.