Home > F1

7e Competitie wedstrijd: Actief F2 – ONR F1: 2-2

Mon 03 Dec, 11:49

Vandaag naar Eelde Paterswolde. Koud maar met een lekker zonnetje erbij, en vrijwel windstil. Twan, Sebastiaan en Gijs zijn allen uitgeschakeld. De één door de griep, de ander door een verzwikte enkel en één zelfs een hersenschudding. Leider Maarten moest aan de bak om vervanging te regelen.

Janco en Joris wilden vandaag graag mee doen. Zij spelen in de F2 en hadden vandaag geen wedstrijd dus dat kwam ons mooi uit. Koen Kuik deed vandaag ook mee. Koen traint al wel op de woensdagmiddagen maar speelt nog geen wedstrijden. Je kan dus zeggen dat dit vandaag zijn debuutwedstrijd is als officieel ONR-lid.

Actief heeft een prachtige accommodatie. Een mooi en klein kunstgrasveld. Perfect voor de technische spelers van ONR. Thijs verving Gijs vandaag in het doel. Hij mocht gelijk vol aan de bak want Actief maakte gelijk duidelijk vandaag vol voor de winst te gaan. Het was duidelijk te zien dat Actief wekelijks op dit mooie veld traint. Al vroeg in de wedstrijd kregen wij de kans de score te openen. Maar helaas voor ons beschikt Actief ook over een zeer goede keeper. Het spel golfde op en neer. De ene kans na de andere volgde voor beide teams. Beide keepers speelden de hoofdrol in deze eerste helft. ONR opende de score, na een afgeslagen bal  kwam de bal voor de voet van Niels, hij passeerde daarna twee spelers van Actief en frommelde de bal via een speler en de keeper van Actief in het doel. We hadden gehoopt met deze stand de rust te halen. Door domme pech werd het echter toch nog 1-1 (eigen doelpunt, wel een mooie trouwens!)

In de tweede helft wilde Thijs wel erg graag voetballen, Tieme wilde het wel een keer op doel proberen. Janco, en Koen gingen verder met waar ze in de eerste helft mee bezig waren: goed en fel voetballen. Ze passen moeiteloos in deze F1. Tycho en Joris waren ook in deze helft weer een goed slot op de deur, vrijwel alle ballen werden afgepakt voordat Actief op doel kon schieten. De eerste 10 minuten waren dan ook een slijtageslag op het middenveld. Af en toe kwam er een speler van ONR of Actief vrij voor het doel. Het leek er op dat het team wat nu zou gaan scoren ook zou gaan winnen.

De laatste fase van de tweede helft gingen beide team vol op de aanval, ze wilden allebei winnen. Actief scoorde de 2-1 en de wedstrijd bleek gespeeld. Maar daar was Koen opeens. Als een duveltje uit een doosje nam hij de bal in één vloeiende beweging mee langs de verdediging van Actief. De uitkomende keeper van Actief probeerde te redden wat er te redden viel maar Koen schoof de bal beheerst onder de keeper door in lege doel. Eindstand 2-2. Een mooi resultaat, beide teams waren gelijkwaardig aan elkaar.

Goals: Niels 1x, Koen 1x.