Pittige voorbereiding

Sat 22 Sep, 08:53

Het nieuwe F1 team. De voorbereiding!

Gijs Bak, Niels van der Horst, Stijn Kuik, Sebastiaan Wegink, Thijs Tinga , Tieme Kort, Twan Eizenga en Tycho Stevens vormen samen ONR F1 voor het nieuwe seizoen. Bert Wegink en Maarten Bak zijn dit jaar de leiders, Joris Tinga probeert de mannen op maandag- en woensdagmiddag beter in het spelletje te maken.

Als eerste stond er voor zaterdag 8 september een bekerwedstrijd tegen Peize F1 gepland, we waren benieuwd hoe goed we eigenlijk zijn. Daar zijn we niet aan toe gekomen want we hebben vrijwel de bal niet in ons bezit gehad. Peize denderde er vanaf het begin overheen, rustand 5-0 en eindstand 10-1 voor Peize. Stijn was de eerste doelpuntenmaker van dit seizoen. We komen Peize straks ook tegen in de competitie, we gaan er van uit dat het dan een stuk beter zal gaan.

Vervolgens hadden we de woensdag erna een oefenwedstrijd tegen TLC F1, een combinatie van de verenigingen Tolbert en Leek-Rodenburg. Deze wedstrijd ging al niet veel anders. Ruststand 4-1 en eindstand 9-1 voor TLC. Deze tegenstander was van het niveau Peize, wel ging het voetballend en met de persoonlijke duels al een stuk beter. Sebastiaan maakte in deze wedstrijd een prachtig doelpunt. De scheidsrechter werd in de rust nog weggeroepen voor een andere wedstrijd, onze eigen vaste scheidsrechter nam het van hem over.

Zaterdag 15 september traden we weer aan voor een bekerwedstrijd, ons eerste thuisduel.

Dit keer tegen Actief F1, we waren al gewaarschuwd want deze tegenstander zal wel eens beter kunnen zijn dan Peize. Helaas was dit ook zo. Ruststand 1-4 en eindstand 1-12. Stijn was wederom effectief in de spits en wist één van de spaarzame mogelijkheden om te zetten in een doelpunt.

Het was niet aan de eindstand te zien, maar hoewel Actief de beste tegenstander tot nog toe was, waren wij nu ook veel beter op dreef. Duels werden feller aangegaan en medespelers werden beter gezocht als ze vrij stonden.

Dinsdag de 18e mochten we onze vierde wedstrijd spelen in 11 (!) dagen tijd. Nu een oefenwedstrijd tegen Roden F2 en wederom op ons eigen vertrouwde veld. Dit was ook weer een pittige tegenstander. Maar zelf weten we nu ook ongeveer wat er gevraagd wordt op het veld. We gaven de tegenstander niets cadeau en vochten voor elke meter. Ruststand 1-0 voor ons door een doelpunt van Tieme. De tweede helft wisselde Roden van keeper. Dit deed de wedstrijd kantelen in het voordeel van Roden want degene die de eerste helft op doel stond bleek hun beste voetballer te zijn. Eindstand 1-3, helaas weer verloren dus. In de eerste drie wedstrijden lieten we in de laatste fase van de wedstrijd de koppies wat hangen, we hadden dan al zoveel doelpunten tegen dat het allemaal niet zo nodig meer hoefde, heel begrijpelijk allemaal. In deze wedstrijd bleven we er tot het laatste fluitsignaal wel voor gaan.

Poeh, wat een week hebben we achter de rug; zaterdag wedstrijd, maandag trainen, dinsdag oefenwedstrijd, woensdag trainen en nu dan weer op zaterdag de 22e weer een oefenwedstrijd tegen Gomos F1 uit Norg. De eerste helft werden we weer compleet over de voet gelopen, ruststand 6-0 voor Gomos. Na een peptalk met aanwijzingen over felheid, duelkracht, voor de man komen enzovoorts, leek de tweede helft totaal niet op de eerste. Er werd gewoon goed gevoetbald, er was echt strijd om de bal. De tegenstander mag dan wel beter zijn maar de tweede helft eindigde in 5-2, een 11-2 eindstand voor Gomos dus. Goals voor Tieme en Thijs deze keer. Onze voorbereiding op het seizoen is nu afgerond en als we met deze instelling de competitie ingaan gaan we zeker punten pakken. Joris Veenstra (F2), bedankt dat je ons vier wedstrijden hebt geholpen.