Facebook Twitter Picasa webalbum
Home > S5
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

BSVV 4 - ONR 5 1 -3

Tue 02 Oct, 21:54

Door: Jan



Het was al weer een fiks aantal jaren geleden dat de VBBoys aan de Floralaan 2 in Bovensmilde hun kunsten mochten vertonen, en groot was dus de verrassing toen wij het sportpark betraden. Een hypermoderne kantine en kleedkamers in plaats van die gezellige bouwvallige keet; Bovensmilde gaat mee in de vaart der volkeren, helaas heeft men bij de bouw niet geheel rekening gehouden met de letterlijke en figuurlijke omvang van senioren teams want het was krapjes in kleedkamer 2.

Ik kan nu een heel betoog schrijven als scribent van dienst omtrent het wel en wee van de VBBoys in hun match after the Rodermarkt, maar daar zit volgens mij de geoefende lezer niet op te wachten. Daarom wil ik u graag meenemen in een onderwerp welke vaak voer voor discussie en ergernis is maar waar relatief weinig over geschreven wordt; de clubscheidsrechter.

Afgelopen zaterdag mochten wij ook een exemplaar begroeten. Dat de beste man duidelijk bekend was bij onze tegenstander bleek al uit de begroeting met de BSVV aanvoeder en het antwoord van de beste man op de vraag hoe het met zijn kinderen was! In al mijn onschuld dacht ik toen: “daar heb je er weer eentje”, eigenlijk een speler in trainingspak en met fluitje welke volgens het schema, opgesteld door zijn strenge doch rechtvaardige aanvoeder, aan de beurt was om de drie punten voor zijn elftal veilig te stellen. Ik dacht dit speciaal omdat ik behalve scribent van dienst tevens
de dubbeltaak op mij had genomen van vlaggenist (de vaste supporters onder de lezers weet dat vlaggen bij het vijfde een veelom eisende taak is gezien het feit dat er per definitie en in principe altijd “op” buitenspel gespeeld en hel en verdoemenis voor de arme vlaggenist welke niet altijd even accuraat acteert) en mijn ervaring met dergelijke meneren in het zwart deze gedachte onderstreept.

Je weet als grens dat de eerste vlagsignalen voor buitenspel meestal genegeerd of weg gewuifd worden, en dat het eerste inworp vlagsignaal resoluut overruled worden door de beste man. Ik had mij al neergelegd bij een dergelijke attitude en mij voorgenomen te gaan genieten van de mooie Indian Summerse omstandigheden.

Groot mijn verbazing en bijzonder positief verrast door de volledig onpartijdige houding van deze Bovensmildeger kanjer, werd het voor deze grens een bijzonder aangename middag. Accuraat reagerend op mijn vlagsignalen en zelfs een duimpje omhoog toen ik niet vlagde voor een vermeende buitenspel situatie, wat een held deze man!

Hoogtepunt was ons derde doelpunt toen hij niet floot voor een spelsituatie waar geheid 99,99% procent van de Nederlandse clubscheidsrechters voor zou hebben gefloten en waar Wim gebruik van maakte.

Driewerf gemeende hulde voor deze clubscheidsrechter uit Bovensmilde!!!!!!

Wat verder nog meer op viel deze middag:

- Wiebe kan prima weer een wedstrijd mee hobbelen
- Anne heeft in totaal 2 minuten reserve gestaan
- Ben heeft in totaal 2 minuten gevoetbald
- Bram heeft een bijzondere lelijke tattoo van de Noorse popgroep AHA op zijn rechterbeen
- Jurg weer terug van vakantie is
- Wij 3x keer scoorden en zullie 1 x

 








Terug

Naar boven

 
 
Sponsorgalerie