Facebook Twitter Picasa webalbum
Home > S5
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

ONR 5 - Grijpskerk 5 4 - 2

Sun 25 Nov, 19:46

Door: Rene



Kille weersomstandigheden en een niet bespeelbaar veld. Welk veld ? C – veld ! Nee; B-veld. “Ja maar…” Nee, C-veld. “Want … ?” Omdat en toch C slechter is als B. ‘Hoezo…?’ B-veld is ‘rukveld’. Het wordt het C-veld. Nee Ja en dus daarom het B veld…..  Okéee…?!

Nadat de uiteindelijke keuze van het speelveld was bepaald, kon tijdens het warmlopen de tegenstander al enigszins begluurd worden. Veel grijs haar, veel grijzer dan bij ons, en hier een daar een ‘jonge blom’ die motorisch het één en ander wellicht niet geheel en al voetballend zou kunnen oplossen. Vooropgesteld dat deze ‘jonge blommen’  überhaupt voetbalproblemen hadden kunnen waarnemen.

Edoch, de scheids inmiddels aanwezig, de mannen in het veld, de bal op de middenstip, de ‘grenzen’ langs de lijn en de strijd kon starten. Lekker de bal rond tikken en vanuit een solide opbouw, vanuit de verdediging het middenveld aanspelen. De backs lekker ‘hoog’ langs de lijn en met een splijtende pass de voorhoede in stelling brengen. Vanuit die ‘stelling’ met een actie de verdedigers uitspelen en de bal met een technisch hoogstandje in het doel van de tegenstander doen deponeren. Gekromd, gebogen en ‘gelost’ en met de eerste goal in het net   ….. stonden we zo maar in ene achter … Een mooie goal van de snel te ‘triggeren’ rechtsbuiten van de Grijpskerker koorknaben.  

  … Aaaaahhh, het is zo lekker om dergelijke beelden in je hoofd te laten rondtollen en zo, al dromende van flitsende acties, de tegenstander  te kunnen oprollen. De werkelijkheid is echter weerbarstiger dan de droomwereld van menig zaterdagmiddagvoetballer. Het gras was te nat, het veld is te zwaar, de tegenstander wil niet voetballen, de bal rolt niet lekker van de voet, het is te koud, we zijn te zelfverzekerd, ze begrijpen ons niet,  …. En meer van dat soort excuses denderen langs de lijn. Het in drommen afwezige publiek heeft veel missers gemist en weinig ‘schöne Augenblickn’ kunnen waarnemen (ze waren er immers niet ..)

Ein ‘ungeurlaubter actioooon’ van onze rechtsback bracht enig tumult teweeg en de ‘gelijkhebbenden’ werden uiteindelijk met ‘fünf minuten straffzeit’ verrast. Een weinig heldere blik van de werkelijkheid maar die was deze middag toch al niet al te veel aanwezig, zoals boven omschreven …’

Een erg matige partij werd op de mat gelegd. De tegenstander scoorde en wij stonden dus achter. Met man en macht muizig en pluizig voetbal spelen. Uiteindelijk won het doorzettingsvermogen van de thuisploeg en sprongen we als hinden over de tegenstanders heen. Een paar mooie vijf minuten leidden de voorsprong in en het was gedaan met de tegenstand en de tegenstander. Emotioneel waren ze na twintig minuten al verslagen maar daar werkten ze zelf van harte aan mee. Lekker zeiken en zoveel mogelijk  zinloos babbelen over het hun aangedane onrecht. Nog eens werd dezelfde man ‘vijf’ minuten heengezonden waarbij hij zelf verkoos meer dan vijf minuten in te leveren ten koste van de Grijpskerker ‘Zauberknaben’. Toen de man voor de 3e keer door de scheids werd verkozen, om hem wederom een levensles te laten  verorberen, was het ijs helemaal gebroken en zo ook de weerstand van de geknakte zielen.
Drei Punkte …

NB: The GD scored a goal. A nice goal. It just looked as if he was the ‘left’ man on the right place …








Terug

Naar boven

 
 
Sponsorgalerie