Facebook Twitter Picasa webalbum
Home > S5
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

ONR 5 – Gorecht 7, 4-2

Mon 05 Nov, 20:59

Door: Gerard




En daar zit je dan weer in je kamertje achter je pc voor weer een verslag van ons vermaarde en befaamde ONR5. En er is weer heel wat gebeurd beste lezers. We weten allemaal dat we jaarlijks meedraaien in de top van onze klasse, maar elk jaar wordt dit zwaarder zo kan je dit uit de statistieken terughalen. En of je nu net veertig geworden bent of al eenenzestig dat schijnt niets uit te maken: het wordt zwaarder. Ook de velden naarmate de herfst binnen komt drijven in ons land. Voor velen geen probleem, voor anderen wordt het wat zwaarder en mocht je zelf dat idee niet hebben, dan vinden je teamgenoten dit wel. Ook een ieder van ons heeft z’n eigen beleving van conditie, van afzeggen, van wissel staan, gewisseld worden, uit zich zelf gaan wisselen of liefst gewisseld willen worden of gewisseld willen worden door een ander. Hierbij, trouwe lezers, maakt leeftijd niet uit, want ook dit speelt al jaren in ons team.” Het zij zo”, of is het “het zei zo? In het Van Bergen Boys team kan echter beide. Enfin, de één voelt zich hier goed bij en de ander niet.

Deze dag, we schrijven 3 november 2012, rustte er een extra druk op veler schouders. De voltallige leiding stond aan de kant. Het leek op vrijwillige basis – we hadden te véél mensen en er waren in het verleden wel regelmatig andere geluiden dat we onszelf moesten opheffen als we doorgingen met afzeggen…- maar uw reporter weet wel beter! Uit welingelichte bron kwam hem ter ore dat er wederom een selectieprocedure zou moeten worden toegepast gezien de stand op de ranglijst. Dit heeft enkele jaren geleden de gemoederen in dat voorjaar toenertijd flink bezig gehouden omdat we kampioen konden worden, maar dan wel met de sterkste opstelling. Ik weet me nog te herinneren dat we toen die wedstrijd verloren hebben…. En nu onder het mom “We hebben teveel spelers”. En dat al in begin november! Voor uw reporter was de druk te hoog en hij speelde onder de maat. Deze keer ook uit eigen ondervinding  en anders werd hem dat wel duidelijk gemaakt, verbaal en anders wel non-verbaal. Wat kan topsport toch ruw zijn. Zelfs als de scheids zich – onbevooroordeeld als deze behoort te zijn – er mee gaat bemoeien. Hij zou toch beter moeten weten, want wat zijn zijn stukjes mooi geachte lezers. Liggen (ook) zijn kwaliteiten meer achter de pc dan op het veld? Dit zou een huiskamervraag kunnen worden. De e-mailadressen zijn bekend.

Terug naar de wedstrijd, want daar gaat het tenslotte om, of toch meer het gezellige middagje ‘mannen onder elkaar’?  En dan ook nog deel uit mogen maken van de godenzonen, kan het nog mooier? De leiding, die nu de wedstrijd van de kant aanschouwde heeft meer dan een A-viertje vol geschreven over wat er allemaal aan mankeerde. Wat goed dat zij dit nu ook eens konden zien vanaf de kant, want als één van de regelmatige wisselspelers wisten wij dat natuurlijk allang. Wat mooi dat we dan toch ‘dik’ tweede staan en de nodige punten los van de rest. En dat met het elftal wat vandaag de wei werd ingestuurd. Tenslotte werd er wel een concurrent verslagen. Het voordeel van een brede selectie zou je zeggen. Voor aanvang had ik al een soort kop “FC Twente verliest thuis van FC Den Bosch” in gedachten….

In de nazit legde uw stukjesschrijver uiteraard zijn oor te luister. Kon hij toch nog wat goeds doen deze dag. Wat er aan de orde kwam was de taak van de leiding met daarin het maken van de opstelling. Geen eenvoudige zaak gezien de afzeggingen e.d. Wat er ontbreekt is het ‘doorpakken’ in de rust van wie er wissel  wil staan. Menig schoenveters worden bekeken of ze nog vastzitten, er wordt nagedacht over weet ik veel wacht en een ieder – op de toppers na – gaan zogezegd ‘uit contact’. Ik heb ondertussen een kleine enquête gehouden en volgens mij maakt niemand er een punt van als de leiders  ook de tweede helft de opstelling maken. Voor sommigen wat vaker één voetbalhelft  en dan maar het vervolg in de kantine. Voor de tegenstanders hoeven we het niet te doen, want we staan mooi tweede. Jullie leiders hebben het overzicht, zowel in het veld als vooraf. Na de wedstrijd zijn we gelukkig weer elkaars gelijken…

Dan wederom nog even over de wedstrijd: Geert! Zondag jarig en wat heb je een wedstrijd gespeeld! Twee keer scoren en verder ook actief. Man, waarom niet tien jaar eerder? Eén kleine hoop: ik ben ook gauw jarig…..

De uitslag: 4-2, met opvallende feiten; deze zijn inmiddels – na weer een aardige derde helft – aan een ieder bekend (gemaakt).

Mannen, op naar zaterdag aanstaande: Lycurgus uit, lastig?

 

 








Terug

Naar boven

 
 
Sponsorgalerie