Facebook Twitter Picasa webalbum
Home > S5
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

Van Bergen Boys – Wilper Boys (7-3)

Tue 11 Sep, 11:25




Verslag van een zonnige zaterdagmiddag …

’n Zacht blaadje briest  door de bomen, een zonnetje ligt zwoel  op het gras. Daar en hier balt een rol over het veld. ONR 5 glimt in de zon, met fier oranje shirts en broeken van wit, met sokken blauw. Elf kanjers nemen het op tegen het oppermachtig ‘gewenste’ Wilpermannenelftal.  Zes reserves zijn desnoods beschikbaar, voor als het echt moet voor de oranje kerels.

Een 1e helft die het aanzien van de zon verbleekt; het is warm en klam. De bal rolt zijn wedstrijd en herkent zo nu en dan een voet, een net en een aftrap. De ferme voetballers weerstaan de pauze en sieren een 2e helft. Doelpunten juichen en vrolijk is de lucht. Geen wanklank uit de kelen maar tevreden gezichten. De man die alles bepaalt stopt en een vervanger is gevonden. Het maakt niet uit, de zon blijft warmte werken en zweet parelt van de hoofden.

De match kent onze eigen winnaars en de punten blijven thuis. De Wilpermannen kansloos en zinloos in Roden. Het ONR-team scoorde gemakkelijk en miste  nog meer. Het past hier niet om de kansen te tellen. Slechts het bollend net telt. De eindstand bepaalt en de doelpuntenmakers krijgen erkenning bij herhaling. Een eerste topprestatie die zeker vaker op de rodense velden te bewonderen zal zijn.

Achteraf glijdt het zilte bier in dorstige kelen.  De club eendrachtig geholpen met getrokken buidels.  Evaluaties blijven dit keer uit en het heen en weer gedragen dienblad komt steeds vol en weer leeg. De zon vertrekt geen spier en de warmte werkt weldadig en verlammend. Menig tong raakt verstrengeld in moeilijke woorden en zinnen worden zinloos. De derde helft zegeviert en we hebben er allemaal lol in. De achterste helft is het beste deel en het krachtigst, inclusief bitterballen met mosterdmayonaisetomatensaus.

Een middag met een prima slot. Drei Punkte en viel schönes zum Anschauen. De Oktoberfeste kunnen beginnen ….

THE ‘IS’








Terug

Naar boven

 
 
Sponsorgalerie