Home > F2

GRC Groningen F5 - ONR F2 / zaterdag 13 april

Fri 19 Apr, 10:32

Vandaag was echt een dag om eens vroeg uit de veren te gaan. Het was zo rond 8 uur dat onze kanjers klaar waren voor het vertrek. Vandaag stond de wedstrijd tegen GRC Groningen F5 op het programma. Dat betekende een zware wedstrijd, want beide teams zijn titelkandidaten.

Zo tegen negenen traden de mannen aan. En stipt om 09:03 uur werd er begonnen. Het was gelukkig minder koud dan dat het wel geweest is. Maar de wind was venijnig. Het publiek had daar zichtbaar meer moeite mee dan onze helden.

Ze gingen voortvarend van start. Janco kreeg na hands een vrije bal. Helaas werd de kans niet benut. Beide partijen waren mooi in evenwicht. Ward schoot een keer rakelings naast en Twan had verscheidene schitterende acties. GRC kwam ook af en toe bij ons doel in de buurt. De robuuste keeper Vincent maakte zijn goede werk vaak af met een mooie verre uittrap. Ook Joris heeft een paar keer met een poeier de boel achterin mooi opgeruimd.

In de 13e minuut was het bijna zover. Een sterke voorzet van Jesse kwam op de slof van Mass. Helaas had ook GRC een keeper. Maar de druk bleef op het GRC doel. Nathan V. en Nathan P. hielpen sterk mee er voor te zorgen dat deze druk blijvend was. Met Nathan V. in de verdediging en Nathan P. meer in het midden kwamen ze er niet door.

19e minuut: Mass mist net en Jesse pakt de bal op en scoort. Op slag van rust 0-1. Mooier kan het niet.

De 2e helft was toch wel anders. Er werd als leeuwen gevochten, maar helaas was dit aan beide kanten zo. GRC had meer geluk en scoorde. ONR miste een paar schitterende kansen, vaak puur door domme pech. Uiteindelijk werd met 3-1 verloren. Maar wat getoond is, geeft zeker hoop voor de thuiswedstrijd. GRC is te verslaan. En ook het kampioenschap is bereikbaar. Nu staan ze 2e. Super! En wat zullen we nog meer zien?