09.04.2014 15:18 Leeftijd: 79 days

ONR – Klazienaveen

Op een zonovergoten sportpark “de Hullen” werd er afgelopen zaterdag om 14:30 afgetrapt. Er stonden voor beide ploegen belangen op het spel. Voor ONR waren de punten hard nodig om uit het zicht van de onderste 4 plaatsen te blijven en voor Klazienaveen om de 2e plek in handen te houden om zo verzekerd te zijn van nacompetitie voor promotie. Bij winst van ONR kon DZOH immers al kampioen worden als ze zelf wonnen van ZFC.

ONR kwam direct vel uit de startblokken. Het begin oogde wat rommelig van beide ploegen maar ONR had het betere van het spel. Uit een inworp van Sander kwam de bal terecht bij Tim die het probeerde met een halve omhaal. Die mislukte echter maar de inlopende Harmjan tikte de bal eenvoudig binnen: 1-0!! (10.). Vanaf de aftrap zette Klazienaveen een goede aanval maar het schot vanuit de 2e lijn was een eenvoudige prooi voor Harmen.

Beide partijen waren af en toe erg slordig in het pasen en leden daardoor ook veel balverlies op het middenveld. ONR won echter meer duels en na een goeie actie van Hein kreeg ONR een corner. De corner werd getrapt door Jeroen en kwam op het hoofd van Jelmer die vervolgens net over kopte. Een onderschepping van Jeroen leverde ONR al snel weer balbezit op waarna Leon er een corner uit sleepte. De corner werd slecht door Klazienaveen uitverdedigd waardoor ONR de bal in de ploeg hield. Klazienaveen probeerde wel maar werd niet echt gevaarlijk door goed verdedigen van Rens en Ties. En daardoor werden veel aanvallen van Klazienaveen onschadelijk gemaakt.

Nadat Jelmer en Jeroen ( allebei na goed werk van Tim ) ieder een goeie kans hadden gemist leek het erop de er met een 1-0 stand gerust zou gaan worden. Maar in de 42e minuut kreeg Tim de bal die vervolgens een prima voorzet gaf op Hein die vervolgens recht op de keeper kopte. De keeper was vervolgens kansloos op de rebound van Leon: 2-0 (42.)!! Op slag van rust kreeg Hein weer de bal en met een prima diepte pass stuurde hij Jeroen er mee vandoor. Met links gaf Jeroen de bal laag voor die met een curve uiteindelijk bij de 2e paal in het doel rolde zonder dat iemand de bal had aangeraakt: 3-0 (45.)!!!! Met deze ruime voorsprong werd er gerust.

Klazienaveen tapte in de 2e helft uit een ander vaatje. Maar ONR liet zich niet van de wijs brengen en bleef bij de les. Een goede aanval van ONR werd net niet door Sander, na een voorzet van Leon, doeltreffend afgerond. Aanvallen van Klazienaveen leverden niks op voor de gasten want de schoten van afstand en de corners ( hoog over en naast ) waren totaal niet gevaarlijk of werden net als in de eerste helft goed verdedigd door Bram, Rens, Ties en Harmjan. In de 58e minnut ging Harmjan goed door en paste hij de bal naar Jeroen die Tim een goede kans gaf om de 4-0 binnen te koppen, maar Tim kreeg geen kracht achter de bal waardoor de keeper redding kon brengen.

Vlak daarna moest Sander helaas met een bovenbeen blessure van het veld. Zijn plek werd ingenomen door Danel. Iets later pakte Harmen en hard schot van Klazienaveen klemvast. Veel kon Klazienaveen ook niet brengen en dat kwam de wedstrijd verder niet ten goede. Na een goede individuele actie van Tim had hij dé kans op de 4-0 en de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zijn schot ging ook maar net naast. Klazienaveen probeerde wel de aansluiting te krijgen maar steeds waren het de verdedigers van ONR die erger voorkwamen. ONR bleef de aanval zoeken en Danel had nog een prima kans maar zijn harde schot ging over het doel. Klazienaveen kreeg uit de tegenstoot een corner maar die werd goed uitverdedigd door Rens waarna Bram de bal oppikte en ONR dus weer balbezit had.

Dan wordt de moe gestreden Jeroen gewisseld en voor hem kwam, na 16 maanden blessureleed, Karsten weer in het veld!! Een goed ingeschoten vrije trap van Klazienaveen werd echt dito gepakt door Harmen waardoor het nog steeds 3-0 bleef. Een goeie pass van Karsten werd op waarde geschat door Leon en hij zette voor op Tim die de bal niet hard genoeg raakte om de doelman van Klazienaveen te kunnen passeren. Niet veel later gaf Karsten wederom een prima pass op Leon en zijn poging ging ook maar net naast.

Met nog ruim 10 minuten te spelen kwam Hans in het veld voor Ties. En Hans kreeg 5 minuten later een prima kans om de 4-0 aan te laten tekenen maar zijn lob ging jammer genoeg ook naast…. Nog geen minuut later kreeg Klazienaveen een niet te missen kans door onoplettendheid van ONR en stond zo de 3-1 op het scorebord. Echt gevaarlijk werd het niet meer voor ONR waardoor ONR 3 zeer belangrijke punten won! Door de winst van ONR werd DZOH kampioen door hun 1-4 winst bij ZFC Zuidlaren. Wij feliciteren DZOH met hun kampioenschap en wensen hun veel succes in de 1e klasse!

ONR speelt a.s. zaterdag de uitwedstrijd tegen Aduard 2000. We hopen dan dat er veel supporters komen om ons aan te moedigen en zo de 3 punten mee terug te nemen naar Roden!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Bram Gootjes, Rens vd Knaap, Hein Luinstra, Harmjan Poel, Sander Ottens (58. Danel Strijker), Ties van Wijk (80.Hans van Tamelen), Jelmer Fierstra, Tim vd Meulen, Leon Schievels, Jeroen Westra (70. Karsten Bruinsma) .

Bank: Mitchell “Curandy”Schievels en Tim Graafsma.