ONR E2 kampioen op toernooi VV Roden

E2 speelde tegen VV Roden, VV Peize en ONB Drachten. We wonnen alle wedstrijden met 7-1, 4-1 en 2-0!

Kickboksclinic bij Team Tauran

Zaterdag 11 juni kregen we kickboksles van Hans Tauran van Team Tauran. Hans heeft een kickboksschool en traint onder andere  een echte wereldkampioen. Helaas kon die er niet bij zijn maar dat mocht de pret niet drukken.

Hans legde uit wat kickboksen inhoudt. Hij vertelde dat het heel belangrijk is om respect voor elkaar te hebben. Hij vertelde ook dat opgeven geen optie is en dat je altijd iets meer kunt dan je zelf denkt.

Na een pittige warming-up gingen we hard stoten op de bokszak. Dat was best zwaar. Daarna gingen we trappen tegen stootkussens en gingen we boks stoten oefenen. We mochten daarna zelfs nog even met elkaar sparren. We sloten af met zware buikspieroefeningen en opdrukken. Daar zagen we zelf dat we meer kunnen dan we zelf dachten. We moesten namelijk beginnen met planken. Hans zei dat we dat een minuut moesten doen. Toen de minuut voorbij was, moesten we helaas nog een halve minuut langer. Maar opgeven is geen optie en iedereen hield die halve minuut langer vol!!! Ook de buikspieroefeningen die daarna kwamen konden we allemaal volhouden. Het was een hele leuke ervaring en een goede extra training voor de toernooien.

Peize E3 - ONR E2 (28 mei 2016)

De laatste wedstrijd van het seizoen. Heel spannend want als we een goed doelsaldo behalen kunnen we kampioen worden! En we wonnen ook met een ruime voorsprong: 0-9!

Tegelijkertijd speelt Actief tegen Be Quick en ook deze wedstrijd is bepalend... Actief wint met 4-7 wat dus een kleiner verschil is maar helaas niet voldoende  voor ons om kampioen te worden: Daarvoor komen we net 7 doelpunten-voor te kort... Maar we zijn hartstikke trots op onze jongens dat ze zo ver zijn gekomen!

Helpman E5 - ONR E2 (21 mei)

Een wedstrijd waar veel op  het spel staat, zo aan het einde van het seizoen. In de eerste helft toont ONR zich als de sterkere partij en scoort het eerste doelpunt. Maar we moeten de tegenstander niet onderschatten want een tijd later maken ze de gelijkmaker. Niet ver voor rust maken we ons tweede doelpunt, zodat in de rust de stand 1-2 is.

Na de rust vallen de twee volgende doelpunten al snel, in ons voordeel. Er volgen nog meer, en Helpman weet er ook nog eentje te scoren. De wedstrijd eindigt met 2-8.

ONR E2 - GVAV E10 (14 mei)

In de rust staat het 1-0. Gewonnen met 8-0

ONR E2 - Actief E4 (23 apr)

Een spannende wedstrijd, het gaat om wie van de twee bovenaan het lijstje komt te staan. Eindstand 1-1, waardoor Actief (voorlopig natuurlijk) vanwege doelsaldo bovenaan staat...

Be Quick E8 - ONR E2 (16 apr)

Vol zelvertrouwen gingen we van start tegen Be Quick E8. Immers, de vorige keer hadden we met 4-0 gewonnen. Maar de tegenstander bood deze keer meer weerstand. Hoewel we net zoveel kansen hadden, wist Be Quick dit beter om te zetten in doelpunten. De eindstand is gekomen op 6-2.

ONR E2 - Helpman E5 (10 apr)

Aan het begin van de wedstrijd ging het hartstikke goed met ONR. Matthijs scoorde al snel 1-0 doordat hij de keeper uitspeelde. Daarna scoorde Helpman twee keer en stonden we dus op achterstand! Maar Jesse scoorde weer de gelijkmaker. Helpman kwam met het volgende doelpunt op voorsprong... echter Jesse maakte weer de gelijkmaker. Zo gingen we de rust in: 3-3.

In de tweede helft werd er nog een keer gescoord uit een hoekschop door Twan. Hier bleef het bij dus de eindstand werd 4-3.

GVAV E10 - ONR E2 (2 april)

Zaterdagochtend 2 april 2016 moesten we om kwart voor negen verzamelen. We moesten naar Groningen om te voetballen tegen GVAV – Rapiditas E10. Iedereen was mooi op tijd en iedereen had er zin. GVAV – Rapiditas staat tweede dus dit is best wel een belangrijke wedstrijd.

Na de warming-up deed de scheidsrechter een echte toss. Dat hadden we nog niet meegemaakt en dat kon je merken want ONR E2 was de eerste tien minuten niet helemaal bij de les. GVAV – Rapiditas E10 zette meteen druk en wist daardoor vrij snel 2 keer te scoren. Twee keer een mooie aanval dat moet gezegd. Dat was even slikken, zo snel met 2 – 0 achter. Maar ONR E2 rechtte de rug, stroopte de mouwen op en ging aan het werk. ONR E2 ging nu druk zetten en vocht zich terug in de wedstrijd. Dat betaalde zich gelukkig al snel uit want ONR E2 scoorde al vrij snel de gelijkmaker. ONR E2 zette nu goed door en ging uiteindelijk met een 2 – 3 voorsprong de rust in. Na de rust ging ONR E2 vrolijk door met goede combinaties en liep over GVAV -  Rapiditas E10 heen. Dit tot grote frustratie van een van de spelers van GVAV. Die maakte een slaande beweging naar Nathan. Gelukkig greep de scheidsrechter meteen in stuurde deze speler van het veld. Uiteindelijk werd het een heel mooie 4 – 8 overwinning voor de ONR E2!

ONR E2 - Be Quick E8 (26 maart)

In de eerste helft was het nog spannend maar in de tweede helft ging het beter. Matthijs scoorde twee keer, Jesse één keer en Twan één keer. Eindstand 4-0.

ONR E2 - Peize E3 (19 maart)

Het was een goede wedstrijd tegen Peize. We hebben met 6-1 gewonnen. Bij de rust was het 2-1, na de rust scoorden we er nog vier. De doelpunten werden gescoord door 4x Matthijs, 1x Jesse en 1x Dante. In de eerste helft hadden onze sterke verdedigers en doelman Koen nog wel wat te doen, maar dat werd in de tweede helft een stuk rustiger.

Actief E4 - ONR E2 (12 maart)

De voorjaarscompetitie is weer begonnen en we gingen van start uit tegen VV Actief. Dit ging lekker, in de rust was de stand 0-3 en na de rust scoorden we allebei nog eentje. Eindstand 1-4.

De winter...

In de winter spelen we in de zaal om de Noordenveldcup.

06 feb 11:18 Roden

Let op: Dit zijn de wedstrijd tijden. Kijk in de mail voor de verzameltijd.

ONR E2 - Marum E2 (12 dec)

Eindstand 0-6.

ONR E2 - Lycurgus E4 ( 5 dec)

In het begin scoorde de tegenstander al snel. Maar verder ging het best wel gelijk op. In de tweede helft scoorde Dante. Daarna scoorde Matthijs en vervolgens Koen met een mooie assist van Wouter. Stand 3-1. Daarna scoorde de tegenstander en tenslotte kwam er nog tegendoelpunt. Eindstand 3-3.

Grijpskerk E1 - ONR E2 (28 nov)

's Ochtends vroeg togen we al naar Grijpskerk. Het had die nacht aardig wat geregend en menig voetbalwedstrijd was al afgelast. Maar in Grijpskerk ligt een mooi kunstgrasveldje en onder een lekker zonnetje konden we toch van start.

De wedstrijd begon heel goed maar zakte na een tijdje een beetje af. De tegenstander bleek toch wel sterk! Twan wist met een mooi afstandsschot een doelpunt te maken. Na de rust nam Mart een vrije trap en via Jesse ging ook deze het doel van de tegenstander in !

Eindstand:12-2.

ONR E2 - Aduard E1 (14 nov)

Het eerst doelpunt tegen viel snel. In de rust was de stand 0-2. Na de rust scoorde Twan ons eerste doelpunt. Eindstand 1-5.

Zuidhorn E4 - ONR E2 (7 nov)

Deze vroege ochtend stonden om 9 uur klaar in Zuidhorn. De eerste helft ging fantastisch, er werden twee doelpunten gescoord door ons. In de rust was de stand 1-2. Na de rust slaagden we er niet in om er nog meer te scoren, maar  de tegenstander wel. De eindstand is 3-2.

ONR E2 - GVAV-Rapiditas E5 (31 okt)

Onze jongens traden aan tegen de Groningse club. De teams waren aan elkaar gewaagd maar helaas viel het eerste doelpunt in het verkeerde doel. Al snel daarna scoorde Dante een fraaie goal zodat de stand weer gelijk was. De tegenstander trok van leer en scoorde het volgende doelpunt, maar Twan maakte na een hoekschop met zijn hoofd weer de gelijkmaker.

Matthijs werd op zijn handen getrapt en nadat de ergste schrik was bekomen mocht hij een vrije trap nemen. Dit resulteerde in een heel fraai doelpunt! We stonden voor en het hele team kreeg de spirit om er iets moois van te maken! Matthijs had de smaak te  pakken en scoorde 4-2. Zo gingen we de rust in.

Na de rust was het vuur er een beetje uit. De tegenstander maakte daar handig gebruik van en wist 3 tegengoals te plaatsen, waarvan de laatste vlak voor het einde. Het was een spannende wedstrijd! Eindstand 4-5.

VEV'67 E3 - ONR E2 (17 okt)

Zaterdag 17 oktober 2015 moesten onze jongens tegen VEV 67 E3 in Leek. Twan, Dante, Nathan, Koen, Jesse, Mart, Wouter en Matthijs hadden er zin en de ouders ook. Zou nu die lang verwachte overwinning  komen?

Na de warming up ging de wedstrijd beginnen. VEV en ONR gingen in het begin gelijk op maar gaandeweg de eerste helft werd VEV wel wat sterker. Er kwamen wat meer kansjes voor VEV en ze mochten ook vaker een corner nemen. Met sterk keeperswerk wist Dante de nul te houden maar uiteindelijk viel toch de 1-0 voor VEV. VEV bleef net wat sterker en wist nog een doelpunt te maken. Met 2-0 achter gingen onze jongens aan de ranja. Na de rust moest ONR zonder wissel spelen want Wouter moest vroeg weg.

De tweede helft begon helaas niet zo goed. De ouders stonden nog niet eens langs de lijn toen het alweer 3-0 stond. Maar daarna tapte ONR uit een heel ander vaatje. ONR zette meer druk en begon goed te combineren. Een doelpunt kon niet uitblijven en jawel Dante maakte de 3-1. ONR rook mogelijkheden en werkte hard maar bleef ook verzorgd voetballen met goede combinaties. Dante zette goed voor en Jesse kon de bal er zo inlopen 3-2. Nu ging ONR op jacht naar de gelijkmaker. Iedereen was scherp, Mart (nu als keeper) liet geen bal meer door. Nathan, Koen en Twan verdedigden heel scherp en bouwden goed op. Het middenveld Jesse en Dante deed veel loopwerk en combineerden goed met Matthijs die zijn lichaam goed gebruikte om de bal vast te houden. Maar helaas was het net niet genoeg om de gelijkmaker binnen te halen. Het bleef bij 3-2. Gelukkig werden de penalty’s wel gewonnen.

Pieter

Wilpster Boys E1 - ONR E2 (10 okt)

Vandaag 4-3 verloren :-(, jammer. Maar er zit zeker groei in. We krijgen veel kansen die vergeten we te maken. Eerste deel waren we veel beter maar De Wilp scoort.

Peter.

ONR E2 - TLC E2 (3 okt)

Met prachtig nazomer weer mochten onze jongens aantreden tegen TLC E2. Na twee verloren wedstrijden zou een wedstrijd winnen heel welkom zijn. ONR had er in ieder geval zin in. Wouter, Mart, Koen, Nathan, Jesse, Dante, Twan en Stefan stonden te popelen.

Om 10.30 begonnen ze met de aftrap. ONR begon voortvarend en combineerde vaardig. Ze wisten elkaar goed te vinden en een doelpunt hing in de lucht. Helaas liet die lang op zich wachten. Dat kwam doordat ONR pech had in de afwerking maar het moet gezegd het kwam ook door goed keeperwerk van de tegenstander. Maar gelukkig viel aan het eind van de tweede helft door een mooie vrije trap van Dante de 1-0. Met een welverdiende voorsprong gingen onze jongens aan de ranja.

Na de ranja begon ONR heel goed. Dante ging er met de bal vandoor en schoot hard op doel. Waarschijnlijk was het toen al een doelpunt maar Jesse zat er goed ook nog goed bij. De bal ging in ieder geval net over de lijn. De keeper van TLC deed net alsof het geen doelpunt was maar daar trapte de scheidsrechter niet in, 2-0. Toen dacht ONR dat de buit al binnen was maar TLC kwam sterk terug en terwijl het publiek stond te knipperen vanwege de zon stond het ineens 2-2. Oei, dat kwam hard aan. TLC zette door en liep verder uit, 3-2, 4-2 en zelfs 5-2. ONR werkte hard maar slaagde er eerst niet in om nog een doelpunt te maken. ONR kreeg wel kansen en had hele mooie aanvallen maar helaas was het elke keer net naast, op de lat of op de paal. Maar uiteindelijk wist Stefan toch te scoren. Jammer genoeg werd dus verloren met 5-3. Gelukkig werden de penalty’s wel gewonnen. Maar ondanks het verlies van deze wedstrijd, zagen de ouders een team waar veel potentie in zit. Die winst die gaat er komen!!!