Home > D2

ONR verliest op wilskracht van Leek-Rodenburg...

Sat 30 Oct, 07:58

Als je voorafgaande de wedstrijd naar de ranglijst keek zag je dat de twee clubs die zaterdagmorgen tegen elkaar moesten, elkaar nauwelijks ontliepen. We stonden gelijk met Leek-Rodenburg in punten en een bijna gelijk doelsaldo. We hadden echter nog een wedstrijd minder gespeeld dus zou het een mooie gelegenheid zijn om afstand te nemen van hun en in de buurt te blijven van de koplopers.

Dus met die wetenschap de jongens het veld ingestuurd. Vanaf het eerste fluitsignaal was er een mooi opgaande wedstrijd te zien tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Beide elftallen gaven weinig ruimte weg en zaten er kort op. Dan is het belangrijk dat je scherp bent en wanneer je een kansje krijgt om deze te benutten. De jongens deden het zeer goed. Achterin werd kort en scherp verdedigd, waardoor Leek-Rodenburg weinig uitgespeelde kansen kreeg. Het middenveld liep zich de longen uit het lijf en de voorhoede zette de tegenstander gelijk vast. We kregen enkele kansen maar konden deze niet benutten. Het was wie anders dan Rubinho die de score opende door een vrijetrap van een meter of 20 heerlijke in het doel te schieten. Jammer dat je vader er niet was om dit te zien. Dit was ook de ruststand. 0 - 1.

In de kleedkamer de jongens gecomplimenteerd met hun spel en gezegd dat ze zo door moesten gaan. De tweede helft was het Leek-Rodenburg die ons gelijk vanaf het eerste fluitsignaal onder druk zette. We konden de bal niet in ons bezit houden en zodoende was het Leek-Rodenburg die de gelijkmaker kon scoren. Zij waren in deze tweede helft de betere. Je zag bij ons de vermoedheid opkomen, wat kleine pijntjes hier en daar en niet meer de wilskracht die we in de eerste helft wel hadden. Hierdoor kon Leek-Rodenburg op een terechte voorsprong komen en zelfs deze uitbreidden naar een 4-1. Vanaf de zijlijn zag je de koppies steeds meer gaan hangen. Dus vanaf de zijlijn(niet achter de omheining) probeer je het voetbal weer terug te krijgen in het elftal. Dan is het goed om te zien dat de laatste 5 minuten weer voor ons waren. Rik kon een corner genomen door Ruben nog tegen de touwen schieten. Helaas was de tijd te kort om nog wat aan de stand te doen. Eindstand 4-2.

Een boeiende wedstrijd waarin strijd/wilskracht belangrijk was. Jammer dat we in de tweede helft niet de wilskracht hadden die er in de eerste helft wel was. Soms moeten we minder mooi voetballen en meer strijd leveren.

Volgende week gaan we weer voor de drie punten tegen Actief!