ONR troeft Wilper Boys in tweede helft af

Nieuwe topscoorder: Hans Maathuis

Fotograaf: mw J. Beuving

Twee gespeeld, twee gewonnen, doelsaldo 13-1!

Daar kan je mee thuiskomen. De eerste wedstrijd was een makkie, maar de tweede, afgelopen zaterdag tegen Wilper Boys, en nog wel het tweede elftal, was van een heel ander kaliber. Met het inlopen van de 'Wilpers' zag uw reporter het al: jonger, leniger, sneller, om maar een paar vergelijkingen uit de kast te halen. Wat hebben we het er dan mooi goed van afgebracht. In de eerste helft leek dit er nog niet direct op. Het spel golfde heen en weer. De bezoekers kregen niet veel kansen maar wij evenmin. In eerste instantie hadden we het 'niet goed staan' begreep ik van de echte kenners. Gaande de eerste helft kwamen we wat meer in de wedstrijd omdat Bert de poppetjes beter had neergezet, maar een 'ongelukkige buitenspelval' bij onze rechtsback Jan bracht de 0-1 op het scorebord. We waren maar kort van slag en wisten de draad goed op te pakken, wat resulteerde in een 1-1 enkele minuten voor het aanbreken van de rust. Onze spitsen Wim en Hans klaarden deze klus persoonlijk. Wim verschalkte zijn tegenstander met een mooie kapbeweging en wist Hans - niet echt gemakkelijk - aan te spelen die op zijn beurt de bal in het dak van het doel schoot! Een fraai doelpunt. Wat nog gememoreerd mag worden is dat Jan goed in de wedstrijd terugkwam maar wat veel mooier was dat hij voor het eerst in bijna anderhalf jaar weer een volledige helft kon uitspelen. Chapeau!

In de rust werd er - wat wel eens vaker gebeurde in het verleden - afgesproken hoe we de tegenstanders in de tweede helft moesten aanpakken. Dit keer werd er niet alleen geluisterd maar werd het ook nog eens goed uitgevoerd en het resultaat was daar! De medekoplopers uit De Wilp wisten er in eerste instantie geen raad mee en we trokken zo langzamerhand de wedstrijd naar ons toe. Halverwege de tweede helft gaf Wim een pass op Johan die verwoestend uithaalde en de keeper heeft waarschijnlijk de bal alleen maar gehoord. Er zat nog wel een voetje tussen, maar de goal was er niet minder om en hiermee namen we de leiding, 2-1. Toen Hans uiteindelijk z'n tweede maakte (en daarmee na twee wedstrijden de koppositie van Erik overnam op de topscoorderslijst. "Ik heb slechts een halve wedstrijd gespeeld vorige week" was zijn commentaar) was de wedstrijd gespeeld en konden wij terug zien op een goede pot met een dito resultaat. Wilper Boys gaat zeker veel punten pakken.......En wij ook als we zo blijven spelen.

Een "mooie zege" derhalve en we lieten het ons goed smaken in de derde helft, wat ook al weer een training was voor het volgende weekend en daarna.

Déze 'match' kunnen we vast op routine (uit)spelen: Rodermarkt thuis!

En dan tot slot: Je zou toch niet zeggen dat dit team bovenaan staat; je zou ze geen cent geven als we de foto zien, gemaakt door mw J. Beuving uit Roden.....