05-02-2011 Onstwedder Boys - ONR, rust 0-1 eind 0-1

Fri 04 Feb, 05:05

Door: El Líder

Bouke draait weg bij de verdediger

In onstuimig weer moest ONR aantreden tegen Onstwedder Boys in Onstwedde. Een compact collectief van ONR wist de winst te behalen door een prachtige goal van Bouke uit een goede aanval.

Aangezien het hoofdveld nog niet bespeeld mag worden, moest worden uitgeweken naar het bijveld. Op dit veld had de wind nog meer vrij spel en dus beloofde het een moeilijke wedstrijd te worden voor beide ploegen. In de eerste helft had Onstwedder Boys de wind in de rug en drong ONR terug op de eigen helft. Toch was ONR al eerste doelgericht door een schot van Benjamin dat over het doel ging. Onstwedder Boys begon steeds meer overwicht te krijgen, maar wist het Klaas niet echt lastig te maken. De schoten werden gestopt of de ballen vlogen naast het doel ONR had in die periode weinig in te brengen, maar kreeg het initiatief opnieuw in handen. Het resultaat waren kleine kansen, zonder dat de keeper echt werd getest. Vlak voor rust begon ONR te bouwen aan de beste aanval tot dan toe. Lars speelde de bal diep op Sander, die vervolgens de bal terug legde op Bouke. Zijn goede aanname werd gevolgd door een schot met de buitenkant van de voet, dat onhoudbaar voor de keeper tegen het net vloog (0-1, 43). Na deze goal had ONR er zin in en probeerde door te drukken, maar zonder resultaat.

Na de rust ging ONR direct in de aanval met de wind  in de rug. Toch was de wind voor ONR ook spelbreker om tot goed spel te komen. Onstwedder Boys had daar ook veel last van. Veel ballen kregen door de wind veel snelheid en vlogen het veld uit. ONR kreeg in de tweede helft als eerste de beste kansen, maar wist niet te scoren. Wel werd Onstwedder Boys onder druk gezet en lukte het hen niet om echt gevaarlijk te worden. ONR streed als collectief voor de punten en leek daar in te slagen. Het werd vlak voor het eind van de wedstrijd nog 1 keer ernstig billen knijpen. Een vrije bal wer hard laag ingeschoten en kon nog net door Klaas uit de benedenhoek getikt worden. In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde ONR nog een keer te scoren, maar dat lukte niet. Een nuttige overwinning voor ONR tegen een tegenstander die steeds dichterbij was gekomen in de stand.

Spelers: Klaas Kleiker, Daan de Ridder, Rens van der Knaap, Wouter Bloemendal, Jeroen Visscher, Sander Ottens, Karsten Bruinsma, Lars Wendel, Benjamin Vogelzang, Tim van der Meulen (65, Michel Kremer), Bouke Plat