Home > S5
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

Excellerende links halven bezorgen VBB eerste zege

Sun 03 Oct, 09:48


Overtuigende 4-1 overwinning op Dio Groningen



Het wilde dit seizoen nog niet vlotten bij de VBB. 1 verliespartij en 1 gelijkspel in de competitie en een gelijkspel in de interland tegen Frankrijk. Kortom, het loopt nog niet geweldig. Dan stond in de week na de Rodermarkt ook nog de uitwedstrijd tegen DIO Groningen op het programma.

We reisden met 12 spelers af naar Groningen, waarvan 1 debutant. Onze leiders hebben tijdens de Rodermart nog zaken gedaan op de transfermarkt. Kostenloos werd de boomlange Fries Epko binnen gehaald. Hij maakte voor het eerst deel uit van de selectie. 2 spelers zouden zich iets later bij de selectie in Groningen voegen.

De opstelling was lastig. De vaste links half was afwezig. Wie zou die plek kunnen overnemen? Het vertrouwen werd de eerste helft geschonken aan onze nestor, Ben. In het begin liep het stroef bij de VBB. Dio kwam dan ook op een voorsprong. ONR zette organisatorisch de zaken in de as iets anders neer. Vanaf dat momet was het eenrichtingsverkeer en kwam DIO er niet meer aan te pas. Voor de rust leverde dit nog de gelijkmaker op. Wim bracht met een subtiele assist Richard in stelling, die vervolgens de bal hard in de touwen joeg, 1-1!

Na de rust volgde er 1 wissel. De links half. Kon Ben de druk niet aan die onze vaste linkshalf achter liet............? Zeker wel. Ben was altijd aanspeelbaar, zorgde steeds voor een goede voortzetting en de balvastheid was een genot om te zien. Onze leider had alleen een taktische variant in huis en Ben had een lichte blessure opgelopen. Henk kreeg nu de zware last om de links half positie in te vullen. We wilden ook we eens zien wat een diepgaande middenvelder met de tegenstander zou doen. Deze waren namelijk de eerste helft de balvaste Ben gewend. Henk excelleerde ook op deze positie. De tegenstander werd murm gelopen door Henk. Wat is dit toch met die links half positie? Wie elke week de verslagen van de VBB leest, heeft toch het beeld dat die positie maar door 1 man is in te vullen. Nu waren we met elkaar getuige van het feit, dat die positie zo maar door 2 verschillende personen meer dan voorbeeldig werd ingevuld. Is ons dan altijd zand in de ogen gestrooid.................?

Zoals gezegd, met 1 wissel begonnen de VBB aan de tweede helft. DIO was uitgespeeld en het was bijna een gala voostelling van de VBB. Epko luisterde zijn debuut nog bijna op met een goal. Uit een rommelige situatie kwam de bal heel plotseling voor zijn voeten. Hij schoof de bal net naast. De voorstelling in de tweede helft werd aangevoerd door Hans. Hij zorgde met 3 mooie goals voor 4-1. Een onvervalste hattrick! De 3-1 was de mooiste. Een strakke lange bal van Ronald werd subtiel door Wim verlengd, waarna Hans de keeper met een lob verschalkte.

Een keurige overwinning va de VBB. De schrijver dezes zou zijn belang in het behalen van deze overwinning heel literair kunnen gaan beschrijven, maar zijn teamgenoten van afgelopen zaterdag hebben dit zelf ondervonden. Dus onnodig ophemelen zou overbodig en wellicht zelfs overdreven zijn. De waarheid ligt immers op het veld en niet in een verslag.....................

 








Terug
 
 
Sponsorgalerie