S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

16-10-2010 ONR - OKVC, rust 2-0 eind3-0

Thu 14 Oct, 19:58

Bouke in duel om de bal

In een gezapige wedstrijd haalde ONR toch de 3 punten binnen, door drie keer toe te slaan. OKVC blijft hierdoor op de laatste plek in de competitie en ONR houdt de koppositie in handen. Op een winderig`maar zonnig sportpark, trad de koploper ONR aan tegen de rode lantaarndrager OKVC. In de kleedkamer legde Martin er de nadruk op de tegenstander niet te onderschatten. ONR had zich dat in de oren geknoopt en probeerde direct druk te zetten op de tegenstander en nam het initiatief. OKVC begon aan de wedstrijd met de instelling om zo weinig doelpunten tegen te krijgen en speelde heel compact. Doordat ONR niet in staat bleek om met snel spel de tegenstander uit elkaar te spelen, werd het erg moeilijk om gevaarlijk te worden. Toch kwamen er kansen, maar deze werden jammer genoeg niet benut. Tim kreeg de grootste kan, maar schoot de bal van korte afstand hoog over het doel. Toch bleef ONR doorgaan en was het moeilijk te stoppen. OKVC moest ingrijpen en kreeg op ca. 20 meter van het doel een vrije bal tegen. Rens ging achter de bal staan en bedacht zich niet en krulde de bal over de muur in het doel (1-0, 24). Voor OKVC was dit een tegenslag en het begon onrustiger te spelen. ONR bleef goed oplettend spelen en veroverde de bal op veel plekken op het veld. Vanuit de verdediging ging de bal tijdens een overname snel naar Karsten die de bal doorspeelde op Lart. Hij bedacht zich niet schoot de bal op doel. Doordat een verdediger er met de voet tussen zat, ging de bal met een boog over de keeper het doel in (2-0, 32). ONR wilde meer en bleef ook aanvallend spelen, maar was niet in staat om voor de rust nog een keer te scoren.

Na de rust kwam ONR weer goed uit de startblokken en speelde direct aanvallend. Het effect van het aanvallende spel was echter zeer beperkt. Het overwicht beperkte zich vooral tot het rondspelen van de bal achterin en op het middenveld. Voorin lukte het niet om de keeper van OKVC zich tot het uiterste te laten inspannen. Ook OKVC kwam niet of nauwelijks in de buurt van Klaas. Was er toch een kans, dan werd de bal over geschoten of lieten de aanvallers de bal onberoerd achter het doel van Klaas lopen. ONR was niet in staat om sprankelend voetbal op het veld te leggen en dus werd het een gezapige tweede helft. Gelukkig werd er vlak voor het eind van de wedstrijd toch nog een keer gescoord door ONR Karsten en Sander namen een vrije bal, waarbij Sander in de diepte werd gestuurd. Hij passeerde zijn directe tegenstander en gaf de bal voor, die werd gemist door Bouke, maar voor de voeten van Bart belandde en de bal in het doel tikte (3-0, 87). Verder was er weinig te melden over de tweede helft, behalve het debuut van Daan de Ridder die zijn voetbalopleiding heeft genoten bij VV Nieuw Roden.

Spelers: Klaas Kleiker, Wouter Bloemendal (77, Daan de Ridder), Rens van der Knaap, Hein Luinstra, Jeroen Visscher, Sander Ottens, Karsten Bruinsma, Bart Plasman, Lart Wolthuis, Tim van der Meulen, Bouke Plat