09-10-2010 ONR - HS'88, rust 1-0 eind 3-0

Fri 08 Oct, 00:17

Door: Martin Koops

Erik in actie bij de cornervlag

ONR wint thuis overtuigend met 3-0 van HS'88 op een zonovergoten sportpark De Hullen. Zoals wel vaker dit seizoen kwam ONR weer fanatiek uit de startblokken en werd er direct aanvallend gespeeld. Het eerste gevaar kwam uit een combinatie tussen Lars en Lart, waarbij Lart de bal op doel schoot en zijn schot gekeerd zag worden door de keeper. Toch lukte het ONR niet om dit fanatieke begin een vervolg te geven, mede door het ontbreken van de vaste spits Bouke. Het team was op een aantal plekken gewijzigd, met als debutant Bart Plasman op het middenveld. Ondanks de wisselingen bleef ONR het initiatief de eerste 20 minuten vasthouden, maar echt gevaarlijk werd ONR niet. HS'88 kreeg het gevoel dat er meer te halen viel en nam het initiatief over, waarbij het gevaar beperkt bleef tot een schot over. ONR kwam weer tot rust na een half uur spelen en nam het heft weer in handen. Het spel verplaatste zich weer naar de helft van HS'88, maar het echte gevaar moest nog komen. Uit een lange aanval kwam de bal bij Tim terecht. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en ging de zestien binnen, waarna hij met links uithaalde. Het schot werd gekeerd door de keeper, maar kwam weer voor de voeten van Tim die niet aarzelde en de bal in het doel schoof (1-0, 39). ONR bleef het spel controleren en speelde de eerste helft uit, met een minpuntje, namelijk een gevaarlijke aanval van HS'88 vlak voor rust, waarbij de bal gelukkig voor het doel langs ging.

Na de rust ging ONR door op de ingeslagen weg. Kort naar rust werd de keeper getest, die met moeite de bal naast het doel kon tikken. HS'88 probeerde uit alle macht ONR terug te dringen op de eigen helft, maar slaagde daar niet echt in. De verdediging van ONR was zeer alert en wist het gevaar in de kiem te smoren. De aanvallende pogingen van HS'88 hadden tot gevolg dat de verdediging de touwtjes iets liet vieren. Ook begon ONR beter te spelen en het hele veld te benutten om tot gevaarlijke aanvallen te komen. Tim werd veelvuldig gezocht om gevaarlijk te worden, maar het lukte hem niet om de bal in het doel te krijgen. De schoten hadden de goede richting, maar konden door de keeper worden gestopt. Tim bleef gevaarlijk en kreeg de bal aangespeeld vanuit de verdediging. Hij bedacht zich niet en schoot op doel. De bal ging via de onderkant van de lat het veld in (volgens publiek was de bal al over de lijn en dus doelpunt). De keeper lukte het niet om de bal onder controle te krijgen, waarna de bal voor de voeten van Sander viel. Hij bedacht zich niet en schoot de bal tegen het net (2-0, 74). De trainer van HS'88 zette zijn spelers op scherp om er alles aan te doen dichterbij te komen. Dit bleek niet het gewenste effect te hebben. ONR bleef de gevaarlijkste ploeg en bekroonde het spel met een derde treffer. Lart passeerde aan de rechterkant een aantal verdediger, ging de zestien binnen en legde de bal precies terug op Bart, die de bal hard tegen het net joeg (3-0, 87).  Dit was de nekslag voor HS'88, waarna ONR de wedstrijd ervaren en rustig uitspeelde.

Spelers: Klaas Kleiker, Wouter Bloemendal, Rens van der Knaap, Hein Luinstra, Jeroen Visscher, Lart Wolthuis, Karsten Bruinsma, Lars Wendel (77, Marnix Troudes), Sander Ottens, Tim van der Meulen (81, Erik Kloosterman debuut), Bart Plasman (debuut)