19 sep: 4-2 overwinning ONR B1 op CVVB

Fri 18 Sep, 11:51

Door: Bram Gootjes

B1 seizoen 2009/2010

In de week van Rodermarkt moesten wij aantreden tegen CVVB B1 uit Bedum. CVVB is de competitie begonnen met een gelijkspel en een verloren wedstrijd, wij hebben alleen nog een nederlaag in Winsum geleden. Aangezien Gert CVVB al een keer had zien spelen wist hij hoe het team van hun in elkaar zat en paste daar onze tactiek enigszins op aan.

Spits: Noël.

Op de wissel stonden Lykele en Peter A. Tom B. en Danny zijn nog enige tijd uit de roulatie.

We begonnen de wedstrijd scherp en dat leverde direct al voor veld overwicht. Echte kansen bleven nog uit maar dreigend waren we zeker. Na een steekbal door de verdediging van Bram kon Danel de bal aannemen en hij deed wat hij moest doen en schoot de bal subtiel binnen (1-0).

Of we er lang van konden genieten, nee. De 1e aanval die ze hadden, was direct raak (1-1).

Maar wij deden wat we voor de gelijkmaker al deden; goed voetballen en hard werken. Helaas kon de net weer teruggekeerde Leon niet verder. Hij had te veel last van zijn lies om door te spelen en werd gewisseld door Lykele die linksachter ging staan. Anko schoof door naar het middenveld  en Bram ging op de flanken spelen. Zoekend weer naar de voorsprong kwamen we uit bij Camiel die een van zijn wapens ging gebruiken. Met een verre ingooi die meerdere keren werd verlengd kwam de bal met een stuit terecht bij Danel die hem hard in de hoek schoot (2-1). We gingen door en op zo`n 20 meter van de goal werd er een overtreding gemaakt door CVVB en kon Camiel aanleggen voor zijn volgende wapen. Van te voren had Gert ons al verteld dat de keeper lang zou zijn en zei dat we vooral laag moesten gaan schieten. Hier maakte Camiel goed gebruik van en schoot de bal laag in de verre hoek (3-1).

Vlak voor de rust kwam CVVB helaas op 3-2 door een Lucky shot die in de verre hoek belande (3-2).

Rust.

In de rust gaf Danel al aan dat hij last had en al snel in de 2e helft werd duidelijk dat hij moest worden vervangen. Peter A. kwam erin en ging linksbuiten spelen. Het beste voetbal was er bij ons een beetje van af maar we werkten erg hard en zo kwam Camiel voor de goal en schoot hem er knap in, (4-2).

Omdat de verdediging vandaag erg sterk speelde en eigenlijk niks weggaven probeerde CVVB het op de verkeerde manier op te lossen en gingen ze erg ruig spelen. Zo werd Jelmer een aantal keer geraakt en kreeg Tommie een elleboog op zijn lip die ging opzwellen, (lekker handig zo voor Rodernacht). De CVVB`er kwam er mee weg met een gele kaart. We speelden de wedstrijd goed uit, soms even billen knijpen dat ze niet weer zo`n zondagsschot hadden, maar eigenlijk hoefden we dat niet te doen, want we hadden de wedstrijd in handen.

Onze eerste drie punten van het seizoen zijn binnen. We moeten proberen deze lijn door te trekken en dan zien we nog wel wat er allemaal mogelijk is.