Peize A1 - ONR A1 1 - 6

Sat 30 Oct, 06:05

ONR pakt drie punten bij nr 2

duidelijke uitslag

Vandaag stond de topper tussen den nr 2 en nr 4 op het wedstrijdprogramma. Een wedstrijd waarbij we dus goed bij de les moetsen zijn. Voor de warming-up werd de selers dan ook op hart hart gedrukt om vanaf de allereerst minuut scherp te zijn. De warming-up moest plaats vinden op een overvol trainingsveld.

De wedstrijd begon op tijd. Het was Peize dat gelijk het initiatief pakte. Dit leidde echter niet tot kansen. Verdedigend stond ONR zijn mannetje. Na het eerste kwartier gooide ONR de schroom wat van zich af en kreeg meer vat op het spel. Dit betekende nog niet dat er al grote kansen gecreëerd werden. Halverwege de eerste helft kreeg Peize een corner. Deze kwam goed voor het doel en erd tegen het net geschoten. De scheidsrechter had een duwende Peize speler gezien en keurde het doelpunt af. De vrije trap werd snel en goed genomen door Anko. Hij gaf ee prahtige pass naar voren op Mitchell. Hij bleef kalm en wist de 0-1 op het scorebord te zetten. Zo'n 5 minuten later was het een goed doorgaande Mitchell die de bal op Camiel passte. Hij werkte de bal met een prima schot tegen de touwen, 0-2. Hierna ging Peize in de aanval. Er ging een speler allen op Marten af. Marten wist de bal vakkundig tegen te houden. De terugkomende bal werd ruim naast geschoten. Kort op deze kans voor Peize was het een speler van de tegenstander die een verkeerde breedtepas in de verdeging gaf. Leon had dit goed in de gaten en wist de bal te onderscheppen. Hij ging op het doel af, wist de keeper te omspelen en zette de 0-3 op het scorebord. In de 37e minuut kreeg Peize een vrije trap zo'n 20 meter van ons doel. Deze werd hard genomen en ging dwars door onze muur. Marten wist deze bal echter naast te tikken. Zo was de stand in 13 minuten veranderd van een 0-0 in een 0-3 stand. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd het team gewaarschuwd voor een nog feller spelend Peize. In het eerste kwartier moesten er zo wie zo geen doelpunten weggegeven worden. Het was inderdaad Peize die het eerste initiatief nam. In de 50e minuut kreeg Peize een corner. Deze werd goed voorgezet en ingeschoten. Op de doellijn wist Camiel deze bal te keren. Het eerste kwartier bleef Peize proberen om de aansluitingstreffer temaken. Er werden echter geen grote kansen gecreëerd. Dit kwam mede omdat r door ONR goed verdedigd werd. Na dit eerste kwartier was ht Gert Jan die goed door ging. Hij wist Matthijs te bereiken. Hij maakte een prima aktie en wist de bal voor te zetten op Leon, die de bal tegen het net schoot. Zo was het weer ONR dat wist te scoren. In de 75e minuut wist Peize een kans te creëeren. De kopbal ging echter naast. Hierna ging ONR weer in de aanval. De bal werd in de Peizer verdediging niet goed weggewerkt en kwam bij Matthijs terecht. Hij bedacht zich niet en nam de bal in één keer op de pantoffel. De bal daalde op het juiste moment en kwam prachtig in het doel terecht. In de 80e minuut deed Peize echt iets terug. Vanuit een voorzet werd de bal hard het doel ingeschoten. ONR wilde de marge op vijf doelpunten houden en wist binnen twee minuten de 1-6 te maken. Matthijs gaf de bal voor aan Mitchell. Hij wist de bal in de korte hoek binnen te werken. In de laatste minuten gebeurde er weinig meer, zodat de eindstand 1-6 was. Een goede wedstrijd van ONR met een uitslag waar vooraf niet op gerekend was. Hiermee nestelt ONR A1 zich vaster in de top van de competitie.

Opstelling: Marten, Rolf, Anko, Jelmer, Jasper (Tom V), Gert Jan, Camiel, Danel (Matthijs), Thom (Stephan), Mitchell en Leon.